Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μίτσελ: Και ο ΠΑΣ θέλει σεβασμό και προσοχή

Τι δήλωσε στη NOVA ο Μίτσελ για το παιχνίδι Ολυμπιακός - ΠΑΣ


Όπως όλες οι ομάδες της σούπερ λίγκα έτσι και ο ΠΑΣ θέλουν σεβασμό και προσοχή τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ σε δηλώσεις του στη NOVA.
Αναλυτικά για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΣ υπογράμμισε: «Μέχρι και την Τετάρτη ήταν μία πολύ σταθερή ομάδα, η οποία δύσκολα δεχόταν γκολ. Μέχρι και το τελευταίο ματς που δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον αντίπαλό της. Όπως όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, πρέπει να τις σεβαστούμε και να τις αντιμετωπίζουμε σοβαρά, γιατί διαφορετικά μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Όταν παίζουμε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Έχει αποδειχθεί από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και όταν παίζουμε άσχημα, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε, όπως έχει συμβεί πολλές φορές.Για να το ξέρεις αυτό, δε χρειάζεται να είσαι προπονητής. Η ιστορία του Ολυμπιακού, απαιτεί πράγματα από εμάς. Και εμείς πρέπει να προκαλέσουμε τον εαυτό μας για να δώσουμε όσα απαιτούνται, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα».


Ο Μίτσελ μιλώντας για το πρωτάθλημα και για την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 στο Καραϊσκάκη τόνισε τα εξής:
Κύριε Μίτσελ, μία ημέρα μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και με μεγαλύτερη ηρεμία, έχετε εντοπίσει τα λάθη που έγιναν και αν πιστεύετε ότι μπορούν να διορθωθούν μέσω των προπονήσεων;

«Προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Τα λάθη μας είναι γνωστά. Προσπαθούμε κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς να τα διορθώσουμε. Δε θα σταματήσουμε καθόλου. Ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή έχουμε μία διαφορά πέντε βαθμών από τον πρώτο. Το χειρότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραιτηθούμε και να συμβιβαστούμε με αυτήν την πραγματικότητα και να σταματήσουμε να δουλεύουμε. Δε θα το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί αυτό είναι το μόνο που έχουμε να κάνουμε.
Αν γνώριζα τι θα είχε συμβεί όπως μπορώ σήμερα να γνωρίζω, ίσως η ιδέα με την οποία θα είχα προετοιμάσει το παιχνίδι, ίσως ακόμη και οι παίκτες που θα είχα επιλέξει για το παιχνίδι, ή διάφορες από τις αποφάσεις μου να ήταν διαφορετικές. Αυτό, όμως, είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο δεν μπορούσα να έχω από χθες».

Πως βλέπετε τους παίκτες σας μετά τον αγώνα; Το ερώτημα μου είναι αν αυτή η ήττα τους συσπειρώνει, αν συσπειρώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα;

«Δεν έχει σημασία πως είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχει σημασία να σκέφτομαι πως είναι οι ποδοσφαιριστές. Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν πρόκειται να πω κάτι κακό για αυτούς. Πάντα θα τους καλύπτω. Πάντα θα προσπαθώ να τους δικαιολογήσω. Όμως, για εμένα δεν έχει καμία σημασία πως είναι εκείνοι αυτή τη στιγμή. Σημασία έχει πως είμαι εγώ. Και εγώ είμαι πάντα καλά. Ποτέ δεν το βάζω κάτω και πάντα συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο.
Για να μπορέσεις να κάνεις καλά αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς ποτέ να είσαι λυπημένος. Πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Πρέπει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Να σκέφτεσαι τι έχεις κάνει λάθος και να συνεχίζεις να δουλεύεις για να το διορθώσεις. Όμως με τη λύπη και τη θλίψη, ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα. Πρέπει πάντα να συνεχίσεις να δουλεύεις».

Στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα, προς τιμήν σας αναλάβατε την ήττα. Το ίδιο έκανε και ο Μανιάτης ως αρχηγός, ζητώντας να εισπράξει εκείνος την αρνητική κριτική. Ουσιαστικά έγινε "ασπίδα" για τους συμπαίκτες του. Αν θέλετε, μπορείτε να μας μεταφέρετε τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας σας;

«Είναι λογικό, ο Γιάννης είναι ο αρχηγός μας. Όπως λαμβάνει διάφορες αποφάσεις, έτσι ήταν και αυτή μία απόφασή του. Θέλει να σταθεί μπροστά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους συμπαίκτες του. Είναι το καλύτερο που έχεις να κάνει. Να κοιτάς τα δικά σου λάθη, τον εαυτό σου και να μην κοιτάς το διπλανό σου».

Υπάρχει και μία πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Όταν αντικαταστάθηκε o Mήτρογλου και έφθασε στον πάγκο, όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν δίπλα του να του δώσουν το χέρι για την προσπάθειά του. Εσείς την περίπτωση του Μήτρογλου πως σκοπεύετε να τη διαχειριστείτε;

«Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως χθες δεν είχε επιτυχία, πως δεν έπαιξε καλά. Δεν ήταν καλός σε αυτό που του ζητήσαμε να κάνει. Όμως, άλλο είναι να μην είσαι καλός σε ένα παιχνίδι και άλλο είναι να μη βγαίνεις με όρεξη να παίξεις ένα παιχνίδι. Γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά πως από τη μία πλευρά δεν ήταν αυτός που θέλουμε να είναι. Και από την άλλη κι ο ίδιος δε θέλει να βγαίνει στα παιχνίδια όπως βγήκε χθες. Θέλουμε να τον προστατεύσουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του. Και θέλουμε να είναι καλά. Θέλουμε να επιστρέψει γρήγορα. Να βρει τον καλό του εαυτό γιατί θα τον χρειαστούμε πολύ στα επόμενα παιχνίδια.
Το να αγκαλιάσεις τον Μήτρογλου όταν βάζει γκολ, το κάνω μέχρι και εγώ.
Για αυτό γνωρίζουμε πως και στις δύσκολες στιγμές, όπως είναι αυτή που περνάμε τώρα, οι μόνοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας είναι εμείς οι ίδιοι. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Δεν πρόκειται να μας βοηθήσει κάποιος αντίπαλος. Αλλά να στηριχτούμε στον εαυτό μας».

Είναι θετικό το γεγονός πως ακολουθεί αμέσως παιχνίδι, ώστε να επιστρέψετε στις επιτυχίες και να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα σας;

«Είναι καλό. Ακόμα και αν χρειαζόταν να κοιμηθώ μία νύκτα».

Για να κερδίσετε έτσι και τον κόσμο;

«Ο κόσμος θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Μας ακολουθεί και θα μας υποστηρίζει, αν βλέπει πως και εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αν παρατηρεί πως εμείς έχουμε πολλές φορές λάθος στάση και λάθος συμπεριφορά, τότε ο κόσμος θα διαμαρτυρηθεί. Και αυτό είναι πολύ δίκαιο.
Το μόνο που ζητάει ο κόσμος το οποίο μου φαίνεται πολύ λογικό και γενναιόδωρο από την πλευρά του, είναι να μας υπενθυμίζει κάθε φορά τι υποχρέωση έχουμε όταν φοράμε αυτή τη φανέλα. Είναι πολύ ωραίο που ο κόσμος, μάς το υπενθυμίζει.
Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι το νιώθουν αυτό. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι το αντιμετωπίζουν με κάποιο τρόπο. Υπάρχουν άλλοι που τους κάνει να νιώθουν μικροί. Αυτό συμβαίνει πάντα σε μία ομάδα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να το εισπράξει κάθε παίκτης. Όμως ο κόσμος αυτό κάνει πάντα, μας το θυμίζει».

Έχετε εμπιστοσύνη στην ομάδα σας ότι μπορεί να υπερκαλύψει τη διαφορά των 5 πέντε βαθμών από την κορυφή;

«Φυσικά. Οπωσδήποτε έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, γιατί αν δεν ήταν έτσι δε θα ήμουν ειλικρινής αν συνέχιζα να είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα».

Επειδή έχει ανοίξει μία συζήτηση τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις διορθωτικές κινήσεις που ίσως θα πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο, θα θέλαμε τη δική σας άποψη.

«Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι περιττό. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τους παίκτες οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν τον Ιανουάριο, γιατί μέχρι τότε έχουμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια να παίξουμε. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τους παίκτες που χρειαζόμαστε τον Ιανουάριο, ίσως να πρέπει να μιλήσουμε και για προπονητή που θα χρειαστούμε τον Ιανουάριο, μέχρι τότε δηλαδή».

Υπάρχει και το στοίχημα της Ευρώπης; Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι οδηγός σας για το ματς με την Μάλμε προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να φθάσει ο Ολυμπιακό στη νίκη;

«Πάντα η καθημερινότητά μας και στη ζωή μας αλλά και στο ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι ένα μάθημα για να το διαχειριστούμε. Κάθε μέρα μπορούμε να μάθουμε κάτι. Υπάρχουν δύο τρόποι για να χειριστείς αυτό το μάθημα: να το καταλάβεις για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς ή να το καταλάβεις απλώς για να δικαιολογηθείς. Προσωπικά προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι και να διορθώνω.

Αν ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής δίνει όλα όσα έχει και όσα μπορεί στη δουλειά του και πραγματικά δείχνει πως δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει, τότε πραγματικά δεν μπορεί να του ζητήσει κανένας τίποτα παραπάνω. Ούτε ο κόσμος. Για τους παίκτες που τα έδωσαν όλα χθες, ο κόσμος δεν διαμαρτυρήθηκε και ούτε μπορούσε να τους ζητήσει κάτι παραπάνω».