Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Γκατούζο: Μοιάζαμε με μουσική μπάντα παρά με ομάδα

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του ο Τζενάρο Γκατούζο

Ο προπονητής του ΟΦΗ Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου τόνισε τα εξής: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ήττα. Είναι δική μου ευθύνη η επιλογή των παικτών και του συστήματος και αναλαμβάνω την ευθύνη.
Ξέραμε ότι θα παίξουμε με δυνατή και γρήγορη ομάδα και επέλεξα ένα σύστημα χωρίς καθαρό επιθετικό, αλλά με επιθετικογενείς παίκτες μπροστά, αλλά και στη μεσαία γραμμή για να αναπτυσσόμαστε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όταν θα έχουμε την μπάλα. Στα πρώτα 25 λεπτά ήμασταν όπως το είχαμε σχεδιάσει.
Πολλές φορές, έγινε και σήμερα αλλά και στο παρελθόν, όταν κάνουμε λάθη αποδιοργανώνεται η ομάδα, παίζει φοβισμένα και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιχνιδιού. Σήμερα μοιάζαμε με μπάντα μουσικής, παρά με ομάδα ποδοσφαίρου.
Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, παίζουν απλό και συμπαγές ποδόσφαιρο που φέρνει αποτελέσματα. Είχαμε δει πως παίζουν και είχαμε πει πως θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν το κάναμε».
Για τους Έλληνες παίκτες στο ιταλικό πρωτάθλημα, σχολίασε: «Δεν με εκπλήσσει ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες στο καμπιονάτο, το ιταλικό πρωτάθλημα μοιάζει με το ελληνικό. Ακούω να λένε για μη ποιοτικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά εγώ διαφωνώ ριζικά, είναι δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα, παίζουν με καρδιά όλοι οι παίκτες.

Είναι σημαντικό να μην κοιτάμε το ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση. Είναι σημαντικό να βλέπουμε όλο το πρωτάθλημα».