Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΤΡΟ: Μια ενδιαφέρουσα μελέτη του Θανάση Δρούγια


Φωτογραφία του Θανάση Δρούγια του 1978 που δημοσιεύτηκε η μελέτη για τα ταλέντα


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Μια ενδιαφέρουσα μελέτη για το ποδόσφαιρο και την ανίχνευση των ταλέντων, δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι του 1978 από τον καθηγητή σωματικής αγωγής και προπονητή Θανάση Δρούγια. Ο πάντοτε ευγενής κυρ Θανάσης, που δεν είναι τώρα ανάμεσά μας, διετέλεσε προπονητής πολλών τοπικών ομάδων, όπως και του κλιμακίου Ηπείρου που ετοίμαζε παίκτες για τις εθνικές ομάδες. 

Απευθυνόμενος στα νέα παιδιά που ξεκινούν το ποδόσφαιρο έγραφε: «Πρέπει να γίνει βίωμα στους νέους ταλαντούχους παίκτες, ότι δεν υπάρχει τίποτε στη ζωή μας ωραιότερο, από την υπεράσπιση της δόξας και τιμής της πατρίδας, φορώντας τη φανέλα οποιασδήποτε εθνικής μας ομάδας». Για τα κίνητρα που πρέπει να δίνουν Πολιτεία και ΕΠΟ, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Να ενισχύσει τους ταλαντούχους παίκτες και τις οικογένειές των.

Οι θεωρίες στο ποδόσφαιρο και ο καθρέπτης του γηπέδου


Εύστοχες οι παρατηρήσεις Γιαννίκη και Χριστοβασίλη. Απομένει να τα δούμε και στην πράξη....

Ωραία τα είπαν στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης. Κρατάμε από αυτά που είπε ο πρώτος, ότι όλοι στην ΠΑΕ διδάχθηκαν από τα λάθη τους, άνοιξε μια νέα σελίδα στην ομάδα και θα γίνει κάθε προσπάθεια για να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα 1.

Τα εμβλήματα των Γιαννιώτικων ομάδων και τι συμβολίζουν


Η ιστορία και οι συμβολισμοί των εμβλημάτων που έχουν οι ομάδες στα Γιάννινα


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Την ιστορία των ερασιτεχνικών ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου θα γνωρίσουμε σήμερα, μέσα από τα σήματα και τα εμβλήματα στις φανέλες τους. Άλλα σήματα συνάδουν με τα ονόματα των ομάδων και άλλα με την ιστορία των τόπων που εκπροσωπούν οι ομάδες ή με τα τοπωνύμιά τους. Ξεκινούμε το μίνι αφιέρωμα από την πρωταθλήτρια ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Ανατολής, που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ο Γιαννίκης μαθαίνει τους παίκτες και αυτοί τον τρόπο δουλειάς του


Με την πρόοδο των προπονήσεων ο Γιαννίκης μαθαίνει καλύτερα τους παίκτες και τις δυνατότητές τους


Η προετοιμασία του ΠΑΣ συνεχίζεται χωρίς τους τραυματίες Σεργκελασβίλι, Πάντελιτς και τον απουσιάζοντα Κάστρο, που οι φήμες λένε ότι έκανε προσφυγή.

Η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον νόμο


Η απευθείας άνοδος δύο ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα 2 είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί η Σούπερ Λίγκα 1 να έκανε την προκήρυξη στα δικά της μέτρα και να συμπεριέλαβε τον όρο ότι στη Σούπερ Λίγκα 2 θα υποβιβαστεί μόνο η τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και η προτελευταία θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της ΣΛ2, αλλά αυτό δεν πρόκειται να περάσει στην ΕΠΟ.

Ο τραυματισμός του Λάσα και οι μεταγραφές που θα γίνουν


Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει οδηγίες στους παίκτες, στην πρώτη προπόνηση που έγινε στο στάδιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ατυχία χτύπησε τον ΠΑΣ από την πρώτη προπόνηση, καθώς λίγο πριν τη λήξη του διτέρματος, χτύπησε ο Λάσα Σεργκελασβίλι και θα μείνει εκτός γηπέδων για ένα περίπου 6 με 7 μήνες.

Κατάρα στον ΠΑΣ, έχασε τον καλύτερο παίκτη


Δεξιά ο Σεργκελασβίλι με τον Νάουμετς στην πρώτη συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη, ημέρα που τραυματίστηκε σοβαρά



Άσχημα τα νέα στον ΠΑΣ για τον Λάσα Σεργκελασβίλι, καθώς η μαγνητική έδειξε ότι υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο. Αυτό σημαίνει ότι ο αξιόλογος Γεωργιανός αμυντικός θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 με 7 μήνες.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Αγιασμός με προπόνηση, απουσίες, επιστροφές και νέα πρόσωπα


Ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης δέχεται την ευλογία του ιερέα, ενώ πίσω είναι ο πρόεδρος Γ. Χριστοβασίλης (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: www.agon.gr

Η πρώτη σελίδα για τη νέα σεζόν 2019-20 άνοιξε σήμερα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έγινε αγιασμός και η πρώτη προπόνηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες», παρουσία 700 περίπου φίλων της ομάδας.

Χριστοβασίλης: Όποιος θέλει μπορεί να πάρει την ομάδα!

Δεξιά ο Γιώργος Χριστοβασίλης με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη και τον διευθυντή επικοινωνίας Κώστα Πεδιαδιτάκη (αριστερά)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αρκετές ειδήσεις βγήκαν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Χριστοβασίλη, με αφορμή την παρουσίαση του νέου τεχνικού Αργύρη Γιαννίκη.

Τι ακριβώς είπε ο Γιαννίκης για τον νέο ΠΑΣ Γιάννινα


Ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣ παρουσίασε τον νέο προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος σήμερα στις 18.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα κάνει και την πρώτη προπόνηση, ενώ θα προηγηθεί ο αγιασμός.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Και άλλη μεταγραφή ο ΠΑΣ με τον Ελευθεριάδη της Παναχαϊκής


Μετά από τρία χρόνια στην Παναχαϊκή μετακόμισε στα Γιάννινα ο Ελευθεριάδης


Και άλλη μεταγραφική ανακοίνωση του ΠΑΣ και αφορά την απόκτηση του Χρήστου Ελευθεριάδη, που την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή.

Τέταρτη μεταγραφή ο 23χρονος Βόσνιος μέσος Σαμίρ Ράντοβατς


Ο Ράντοβατς και με τη ...βούλα παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα


Μετά τους Γιαννίκογλου, Ζιούλη, Καρτάλη, ο ΠΑΣ ανακοίνωσε και την 4η μεταγραφή που είναι ο Βόσνιος μέσος Σαμίρ Ράντοβατς.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Πως περιγράψαμε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του "Άγιαξ"


Στον "Ηπειρωτικό Αγώνα" της Παρασκευής 15/7/2016 περιγράψαμε ως εξής τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Όντ 3-0 στο στάδιο "Ζωσιμάδες".....


ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα γράφει ιστορία… Μετά από καταπληκτική εμφάνιση «κατάπιε» στην κυριολεξία την Οντ και την συνέτριψε με σκορ 3-0 (με γκολ των Μιχαήλ, Ναδάλες, Ακόστα) χθες βράδυ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» βάζοντας δυνατές βάσεις για την πρόκριση. Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου στον αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στο Σκιεν της Νορβηγίας είναι δύσκολο οι γηπεδούχοι να κάνουν την ανατροπή.

Θα φανεί αν υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις παικτών


Ο Ευριπίδης Γιάκος ήταν από τους πρώτους που αποχώρησαν από τον ΠΑΣ


Το τελευταίο ανέμελο Σαββατοκύριακο περνούν όλοι στον ΠΑΣ, αφού από αύριο ξεκινά το πρόγραμμα προετοιμασίας με ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά.

Υποψήφιος για αρχηγός ο Απόστολος Σκόνδρας


Ο Απόστολος Σκόνδρας είναι ο πιο παλιός παίκτης του ΠΑΣ


Μετά την αποχώρηση από την ομάδα των «παλιοσειρών» Μιχαήλ, Γιάκου, Τζημόπουλου, Λίλα, Βελλίδη, ο πιο παλιός παίκτης που έμεινε στο ρόστερ θα είναι ο Απόστολος Σκόνδρας. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα είναι ένας από τους τρεις αρχηγούς, καθώς έχει εκτιμηθεί ο ήπιος χαρακτήρας και η σωστή συμπεριφορά που επέδειξε τα τελευταία 6 χρόνια.