Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Παρά λίγο ο "Άγιαξ" θα έσπαγε το ρεκόρ του 1979!

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο από τους καλύτερους παίκτες του ΟΦΗ ήταν ο γκολκίπερ Γκιόργκι Λοριά (ΦΩΤΟ bluevayeros.gr)


Ομάδα που ξέρει τι θέλει και πως πρέπει να πατά στο γήπεδο παρουσίασε ο ΠΑΣ, όπου με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε εύκολα τον ΟΦΗ  με σκορ 3-0. Σκόρερ οι Τσάβεζ (2) και Ίλιτς. Τα δύο από τα τρία γκολ του «Άγιαξ» σημειώθηκαν από εκτελέσεις πέναλτι, αλλά ήταν σωστές οι αποφάσεις του Καλογερόπουλου στον καταλογισμό της εσχάτης των ποινών και δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή υποψία λανθασμένων αποφάσεων. 


Λίγο έλειψε το σκορ να φτάσει σε μεγαλύτερα επίπεδα, αν δεν έκανε σωτήριες επεμβάσεις ο Γεωργιανός γκολκίπερ του ΟΦΗ Λοριά. Γιατί κάθε επίθεση του ΠΑΣ ήταν…. μισό γκολ απέναντι στην αδύναμη αμυντική γραμμή των Κρητικών. Ωστόσο ο δείκτης του σκορ έμεινε στο 3-0 και δεν έσπασε το ρεκόρ της σαιζόν 79-80 όπου ο ΠΑΣ είχε κερδίσει τους Ομιλίτες στο ίδιο γήπεδο με 4-0 (2 γκολ ο Τσιριμώκος και από 1 Σεϊταρίδης, Κοντογιωργάκης). Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20 με 25 λεπτά που το ματς ήταν αμφίρροπο, στο υπόλοιπο διάστημα ο ΠΑΣ είχε το πάνω χέρι δημιουργώντας ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα και πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των Κρητικών. 

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο γκολκίπερ Γκιόργκι Λοριάν ήταν από τους παίκτες που διασώθηκαν από τον ΟΦΗ. Ο ΠΑΣ ήταν σε γενικές γραμμές καλός, με δεμένες τις γραμμές και καλή συνεργασία των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο που στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 8-0! 

Όπως είπε και ο Γκατούζο, ο ΠΑΣ μπορεί να μη παίζει φανταιζί και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά είναι ομάδα με συνοχή που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στο γήπεδο. Μπράβο στους παίκτες, στον Πετράκη, στους συνεργάτες του, στη διοίκηση και σ’ όλους όσους συνδράμουν στο να πάει καλά η ομάδα. Όμως προς Θεού, μη πάρουν τα μυαλά κανενός αέρα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και την Τετάρτη υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα, όπου με νίκη ο ΠΑΣ θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική θέση του.

ΤΑ ΓΚΟΛ

30’: Το γκολ για τον ΠΑΣ με τον Τσάβεζ. Η φάση ξεκίνησε από τον ίδιο που από τη μεσαία γραμμή έδωσε την πάσα στον Ίλιτς αυτός με θαυμάσια προσποίηση απέφυγε τον Τριποτσιέρη, βρήκε χώρο να μπει στα καρέ του ΟΦΗ, έκανε το σουτ απέκρουσε ο Λόρια, η μπάλα έφτασε στον Τσάβεζ που από κοντά με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

44’: Το 2-0 υπέρ του ΠΑΣ με εκτέλεση κόρνερ του Τσάβεζ. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτς που έδωσε τη μπάλα στον Τσάβεζ, αυτός στον Ακόστα που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ραζάκ με συνέπεια να καταλογιστεί πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάβεζ που ψύχραιμα σημάδεψε την δεξιά γωνία του Λόρια που έπεσε στην άλλη πλευρά.

86’: Το 3-0 για τον ΠΑΣ με εκτέλεση πέναλτι του Μπράνα Ίλιτς. Η εσχάτη των ποινών που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΟΦΗ δόθηκε σε σπρώξιμο του Αντελιέγε στον Γιάκο. Ο Καλογερόπουλος απέβαλε και τον Αντελιέγε γιατί ο Γιάκος ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

ΤΟ ΦΛΙΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

25': Κίτρινη κάρτα στον Τσάβες, ο οποίος προσπάθησε να μιμηθεί τον συμπατιρώτη του Μαραντόνα. Ωστόσο, ο Καλογερόπουλος είδε ότι ο Αργεντινός έκανε χέρι.

35': Σουτ από πολύ μακριά από τον Μιλιάζες, κανένας λόγος ανησυχίας για τον Βελλίδη.

37': Νέο σουτ από μακριά, αυτή τη φορά από τον Μονιάκη. Η μπάλα σκάει αλλά φεύγει αρκετά μέτρα έξω.

39': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Τσάβες μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, κάνει και το σουτ και ο Λόρια αποκρούει.

56': Ο Πετρόπουλος παίρνει την κεφαλιά, σε σέντρα από αριστερά του Μιλιάζες, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

63': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Φεύγουν στην αντεπίθεση τρεις με δύο, ο Τσάβες δίνει στον Ίλιτς, αλλά ο τελευταίος δεν κάνει καλό πλασέ και τον σταματάει ο Λόρια.

67': Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ από δεξιά εκτός περιοχής και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λόρια.

81': O Στρούνα σεντράρει, ο Κοροβέσης παίρνει την κεφαλιά, αλλά είναι αδύναμη και άστοχη.

81': O Στρούνα σεντράρει, ο Κοροβέσης παίρνει την κεφαλιά, αλλά είναι αδύναμη και άστοχη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος και βοηθοί οι Νικόλαος Γεωργαράκος και Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Κίτρινες: 25' Τσάβες, 74' Χαρίσης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Τσάβες (69' Χαρίσης), Ακόστα (74' Κοροβέσης), Ίλιτς, Μανιάς (78' Γιάκος)

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Τριποτσέρης, Μονιάκης (46' Πετρόπουλος), Μακρής, Λαμπρόπουλος (56' Κουτσιανικούλης), Μίλιαζες, Ντάνι Φερνάντεθ (67' Ροβίθης), Μερεμπασβίλι, Ραζάκ.

-Κόπηκαν 1794 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 10.255 ευρώ.


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

(12η αγωνιστική)
Σάββατο 29 Νοεμβρίου
15:00 Καλλονή – Πλατανιάς 0-0
17:15 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 0-0
19:30 Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη 2-0
Κυριακή 30 Νοεμβρίου
15:00 Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-4
17:15 Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 1-4
17:15 ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 3-2
17:15 Πανιώνιος – Νίκη Βόλου 2-1
17:15 ΠΑΣ – ΟΦΗ 3-0
19:30 Παναθηναϊκός – Βέροια 2-1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 10 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 25
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 23
Καλλονή 19
Παναθηναϊκός 19
Ατρόμητος 17
Αστέρας Τρίπολης 17
Βέροια 17
ΠΑΣ Γιάννινα 16
Παναιτωλικός 14
Πλατανιάς 12
Skoda Ξάνθη 12
Κέρκυρα 11
Πανιώνιος 11
ΟΦΗ 10
---------------------------------------
Λεβαδειακός 8
Πανθρακικός 6
Εργοτέλης 6
Νίκη Βόλου 4



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου
15:00 Πανθρακικός – Πλατανιάς
17:15 Skoda Ξάνθη – Καλλονή
17:15 Κέρκυρα – Πανιώνιος
17:15 Ατρόμητος – Βέροια
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός
19:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου
17:15 Νίκη Βόλου – Αστέρας Τρίπολης
17:15 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός
19:30 ΟΦΗ – Εργοτέλης