Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Από την άμυνα ξεκινά η θωράκιση του "Άγιαξ"

Οι αποχωρήσεις από την άμυνα είναι λογικό να φέρνουν και μεταγραφές

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την δεύτερη μεταγραφή ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, βάζοντας και Βέλγο αμυντικό στο ρόστερ της. Πρόκειται για τον 29χρονο αριστερό μπακ Μάρβιν Πίρσμαν που πέρσι αγωνίστηκε στο Ισραήλ και στη γνωστή ομάδα, κυρίως από το μπάσκετ, Χάποελ Τελ Αβίβ.

Δυναμώνει η Θύελλα, πήρε και Μελιγγιώτη

Στη Θύελλα Κατσικά και ο Νίκος Μελιγγιώτης


Οι μεταγραφές των αριστερών μπακ είχαν την τιμητική τους το τελευταίο διήμερο στα Γιάννινα! Για τη θέση αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε τον Βέλγο Μάρβιν Πίρσμαν και ο ΠΑΣ Θύελλα Κατσικά απέκτησε τον Νίκο Μελιγγιώτη από τον Αχέροντα Καναλλακίου! Ο 20χρονος αμυντικός βγήκε από τις υποδομές του ΠΑΣ Γιάννινα και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει παραστάσεις από το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής φορώντας τις φανέλες του Σουλίου Παραμυθιάς και του Αχέροντα Καναλλακίου. Τη νέα σεζόν θα φορέσει την ιστορική φανέλα της Θύελλας. 

Πήρε φανέλα στο Καρπενήσι ο Μάρβιν Πίρσμαν

Ξεκίνησε προπονήσεις στο Καρπενήσι ο Μάρβιν Πίρσμαν. Σε λίγο θα καταλάβει και πόσο βαριά είναι η φανέλα της νέας ομάδας του.


Διπλές προπονήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΣ στο Καρπενήσι, όπου συμπληρώνεται η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στην Ευρυτανία. Η πρωινή προπόνηση που έγινε με τους παίκτες χωρισμένους σε γκρουπ, ήταν αφιερωμένη περισσότερη στη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση. Το απόγευμα το «μενού» έχει ασκήσεις τακτικής με εσωτερικό δίτερμα όπου ο Αργύρης Γιαννίκης με τους συνεργάτες του προσπαθεί να περάσει τα συστήματα και τα σχέδια που καταστρώνει για τη νέα σεζόν στην Α’ Εθνική. 

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά στον ΠΑΣ Γιάννινα

Με λίγες καλές ενισχύσεις, ο ΠΑΣ μπορεί να γίνει δυνατή ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 1

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο μήνας που διανύουμε είναι ο πιο κρίσιμος για τον ΠΑΣ Γιάννινα και όσα συμβούν στο επόμενο διάστημα θα σημαδέψουν την πορεία της τοπικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση του ΠΑΣ.

Στην Αναγέννηση Άρτας ο Τέλης Καραγιαννίδης

Τα καλύτερα τα κράτησε στο τέλος η ιστορική Αναγέννηση Άρτας με μια σημαντική μεταγραφή έμπειρου παίκτη


Την έκπληξη έκανε η Αναγέννηση Άρτας που απέκτησε και τον Τέλη Καραγιαννίδη, που πριν από λίγο καιρό έλυσε τη συνεργασία με την Α. Ε. Καραϊσκάκης. Είναι παίκτης με ποιότητα και πολλές παραστάσεις από επαγγελματικές κατηγορίες. Θα βοηθήσει σημαντικά την ιστορική ομάδα της Άρτας για να διεκδικήσει τίτλο και άνοδο στη Β’ Εθνική.

Ο αριστερός μπακ Πίρσμαν η 2η μεταγραφή του ΠΑΣ

Βέλγο αμυντικό από τη Χάποελ Τελ Αβίβ απέκτησε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα


Τη 2η μεταγραφή ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και πρόκειται για τον Βέλγο αριστερό αμυντικό Μάρβιν Πίρσμαν. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Μπέβερεν και την περασμένη σεζόν ήταν στη Χάποελ Τελ Αβίβ. Είχε προηγηθεί πριν από μία εβδομάδα η μεταγραφή του Μανώλη Σιάλακα.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΤΡΟ: Οι Ολλανδοί απορούσαν γιατί λένε 'Άγιαξ" τον ΠΑΣ

Καλοκαίρι του 1972 ο ΠΑΣ φορούσε τις ίδιες φανέλες με τον Άγιαξ, με τη διαφορά ότι η ρίγα στη μέση ήταν μπλε και όχι κόκκινη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το καλοκαίρι του 2016, όταν ο ΠΑΣ είχε αποκλείσει την Όντ και κληρώθηκε με την Άλκμααρ για το Γιουρόπα Λιγκ, οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι έψαχναν επιμόνως να μάθουν γιατί λένε τον ΠΑΣ «Άγιαξ» και τι σχέση μπορεί να έχει με τον πραγματικό Άγιαξ του Άμστερνταμ. Κορυφαία ιστοσελίδα της Ολλανδίας απευθύνθηκε και στον «Ηπειρωτικό Αγώνα» για να μάθει λεπτομέρειες γι’ αυτό το μυστικό! Μάλιστα φιλοξένησε και συνέντευξη του Βαγγέλη Γυφτόπουλου. 

Στη Θύελλα ο γκολκίπερ Βελτσίστας της Ανατολής

Νέα μεταγραφή για τη Θύελλα με την απόκτηση του Βελτσίστα (φωτο)


Ενώ η προετοιμασία της Θύελλας συνεχίστηκε σήμερα για 2η μέρα υπό την επίβλεψη του προπονητή Πέτρου Κοντοδήμα, ένα νέο πρόσωπο προστέθηκε στο ρόστερ της ομάδας. Πριν από λίγο ο ιστορικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου τερματοφύλακα Παναγιώτη Βελτσίστα που αγωνίστηκε και στο παρελθόν στη Γ’ Εθνική με τον Άρη Αιτωλικού και πέρσι με τον Α. Ο. Ανατολής. 

Η ενημέρωση της ΠΑΕ για την προετοιμασία στο Καρπενήσι

Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι η ενημέρωση από το τμήμα επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής:

Με εντατική δουλειά στη φυσική κατάσταση και την τακτική της ομάδας συνεχίζει η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών μας, στο Καρπενήσι.

Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε φιλικό με ΠΑΣ στο Αγρίνιο

Φιλικό με τον Παναιτωλικό θα γίνει 5 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο χωρίς φιλάθλους


Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε τη λίστα με τα φιλικά παιχνίδια που έκλεισαν τα «καναρίνια» μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου θα γίνει φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο και στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Δεν θα γίνει το φιλικό μόνο αν κληρωθούν οι δύο ομάδες να παίξουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Σε δύο άξονες κινούνται αυτή την εποχή στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε την 3η ημέρα προπονήσεων στο Καρπενήσι, βρισκόμενος ουσιαστικά ακόμη στο ξεκίνημα της προσπάθειας, καθώς μπροστά υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία, αλλά και να ολοκληρωθεί το ρόστερ με τις μεταγραφές που θα γίνουν. Όλα κινούνται αυτές τις ημέρες σε δύο άξονες.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η ιστορική Θύελλα ξεκίνησε με όνειρα και υποσχέσεις

Έγινε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση των παικτών της Θύελλας Κατσικά, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της προετοιμασίας. 


Μάλιστα έγινε και η πρώτη προπόνηση υπό την επίβλεψη του Πέτρου Κοντοδήμα. Από εδώ και στο πέρα οι προπονήσεις θα είναι σε καθημερινή βάση, ενώ θα ακολουθήσει και σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες της περιοχής, αλλά και με την ιστορική Αναγέννηση Άρτας.

ΠΑΣ Γιάννινα: Όχι άλλο αίμα αθώων ανθρώπων

Σοκαριστικές εικόνες από την κατεστραμμένη Βηρυτό


Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώθηκαν τα εξής:  «Για ακόμη μία φορά στη γειτονιά μας, παιχνίδια επιρροής παίζονται στην πλάτη αθώων πολιτών, με αποτέλεσμα μία πολύπαθη χώρα, άλλοτε στολίδι της Μέσης Ανατολής να θρηνεί νεκρούς.

Τη Δευτέρα εκδικάζονται οι προσφυγές Ξάνθης και Απόλλωνα

Tην Δεύτερα (10/08) θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης για τη μη διεξαγωγή των μπαράζ, που έχουν οριστεί στις 22 και 29 Αυγούστου, τα οποία θα αναδείξουν την 14η ομάδα της Super League 1.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Στο φουλ η προετοιμασία, στασιμότητα στις μεταγραφές

Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει οδηγίες στους παίκτες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα και από χθες με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα προετοιμασίας. Εκεί θα παραμείνει μέχρι 12 Αυγούστου, γεμίζοντας τις μπαταρίες για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν ιδιαίτερα δύσκολη, όπου θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και ουσιαστικές μεταγραφές για να παραμείνει η τοπική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα 1.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ξεκίνημα προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις στο Καρπενήσι

Άρχισαν τα βάσανα για τους παίκτες του ΠΑΣ στο Καρπενήσι


Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε σήμερα στο Καρπενήσι η προετοιμασία του ΠΑΣ. Εκεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα παραμείνει μέχρι 12 Αυγούστου όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Οι κυανόλευκοι μοιάζουν με «ερημίτες», απομονωμένοι στο ξενοδοχείο που διαμένουν και είναι έξω από την πόλη.

Τώρα χωρίς.... αστερίσκους στην Α' Εθνική ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Στην Α' Εθνική και επίσημα, χωρίς αστερίσκους και εκκρεμότητες ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα.


Σύμφωνα με το a-sports.gr η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε με ψήφους 9-8 να γίνουν 15 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 από τη νέα σεζόν 2020-21, ανεβαίνοντας εκτός από τον ΠΑΣ και ο Απόλλωνας Σμύρνης, χωρίς να χρειαστεί να γίνει μπαράζ με την Ξάνθη. Όμως επειδή η απόφαση αυτή είναι οριακή χωρίς την πλειοψηφία των 3/4 που απαιτεί ο νόμος, είναι νομικά ανίσχυρη.

"Προβολή των Ιωαννίνων και στήριξη της τοπικής οικονομίας"

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για το πρωτάθλημα στίβου Κ20


Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, συγχαίρει τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις Διοικήσεις όλων των Σωματείων, που συμμετείχαν για τρεις ημέρες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων Νεανίδων (Κ20), που έγινε στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες».

Εμμένει για πτώση του Πανιωνίου, άνοδο του ΠΑΣ και αγώνα μπαράζ

Επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος περιόδου 2019-20 στις θέσεις 7-14 στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1. 

Για το θέμα του αριθμού των ομάδων, δεν ανακοινώθηκε κάτι σχετικό σήμερα. Παραμένει η προηγούμενη απόφαση, να μείνουν 14 οι ομάδες και να ισχύσει ως έχει η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2019-20, με υποβιβασμό του Πανιωνίου, άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα και διεξαγωγή αγώνα μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης. Το απόγευμα αναμένεται και η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, καθώς η Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισε σήμερα για 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2. Η λύση θα δοθεί από την ΕΠΟ.

Τετάρτη (5/8) ξεκινά προετοιμασία η ιστορική Θύελλα Κατσικά

Μεθαύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση και η έναρξη προετοιμασίας της Θύελλας Κατσικά, ενόψει του νέου πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. 


Στον θεσμό αυτόν ως Γ’ Εθνική η ιστορική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά, αλλά παλιότερα στη Δ’ Εθνική, στην Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, είχε πολλές συμμετοχές και πρωταγωνιστικό ρόλο, παίζοντας και με ομάδες που στη συνέχεια πέρασαν και από την Α’ Εθνική Κατηγορία (Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας Καισαριανής, Λαμία, Τρίκαλα, Νίκη Βόλου κλπ). 

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό στα Γιάννινα

Με 63.96μ η Ελίνα Τζένγκο έκανε τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων, επίδοση που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία της

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ έριξε μόνο μία βολή στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος νεανίδων που διεξάγεται στα Γιάννενα και έγραψε ιστορία.

Πρώτη προπόνηση το απόγευμα στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΣ κάνει προετοιμασία στο Καρπενήσι. Στο στιγμιότυπο ο νεαρός Γώγος κατά την πρωινή αναχώρηση της ομάδας


Στο Καρπενήσι είναι από σήμερα το μεσημέρι η ομάδα του ΠΑΣ, όπου για 10 ημέρες θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που θα κάνει προετοιμασία στην Ευρυτανία, διαμένοντας και στο ίδιο ξενοδοχείο.