Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Γ. Πετράκης: Έτσι να παίξουμε και με Λεβαδειακό

Χαμηλά τη μπάλα και συνεχή προσπάθεια ζήτησε ο Γιάννης Πετράκης

Ο Γιάννης Πετράκης κρατά πολύ δυνατά το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΣ και σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα εξής: "Ήταν μια σημαντική μέρα για μας. Προερχόμασταν από μια διακοπή 3 εβδομάδων και παίζαμε με μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά, γι' αυτό και η νίκη αποκτάει μεγαλύτερη αξία.
Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και στον κόσμο που βοήθησε και τον θέλουμε κοντά μας κάθε Κυριακή. Καλή συνέχεια στον ΟΦΗ.

Κερδίσαμε δίκαια, ο αντίπαλος δεν ξέρω αν έκανε καν ευκαιρία σήμερα, ενώ εμείς πετύχαμε 3 γκολ, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις και γι' άλλα γκολ και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Πιο σημαντικό απ' όλα όμως, είναι να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα, να τη διατηρήσουμε και την ενισχύσουμε στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε καθορίζει τη συμπεριφορά μας. Πρέπει να σκεφτούμε με ωριμότητα, ώστε η συμπεριφορά μας την Τετάρτη με τον Λεβαδειακό να είναι ανάλογη με τη σημερινή.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι δεν είμαι Ηπειρώτης, αλλά όλοι σας και όλη η Ήπειρος και τα Γιάννενα, και το δείχνουμε και στην πράξη, πρέπει να βοηθάμε και να στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά. Το λέω για τον Γιάκο, που έχει βοηθήσει πολύ ερχόμενος από το πουθενά. Ήταν και είναι πολύ χρήσιμος και χρήζει καλύτερης αντιμετώπισης".


Για την εικόνα των τελευταίων 5-6 αγώνων κι αν είναι ικανοποιημένος από το πλάνο και την τήρησή του: "Είμαστε σε καλό δρόμο, ισχύει αυτό που λέτε, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν, δεν είναι τίποτα στάνταρ, χρειάζεται δουλειά. Σε καλό δρόμο είμαστε και αυτό το στυλ μας ταιριάζει. Καλά οργανωμένοι πίσω, καλοί κατά διαστήματα με υπεροχή και καλοί και επιθετικά. Δεν σταματά όμως εδώ η δουλειά"

Για το αν η ομάδα βρήκε πλέον και επιθετική ισορροπία: "Ξεκινήσαμε παίζοντας πολύ επιθετικά, αλλά είχαμε πρόβλημα για 5 αγωνιστικές και τρώγαμε συνέχεια γκολ. Το να βρεις ισορροπία είναι δύσκολο. Δείχνουμε, όμως, ότι είμαστε σε καλό δρόμο δεν πρέπει να τον χάσουμε".


Τέλος, συμπλήρωσε για τη δήλωση που έκανε για τον Γιάκο: "Εγώ έκανα την τοποθέτηση για να δείξω ότι σέβομαι και εκτιμώ αυτούς που με σέβονται. Το είπα για να δώσω μια έμφαση στο θέμα Γιάκου".