Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ανύπαρκτος ο ΠΑΣ συνετρίβη δίκαια με 4-0

Κρίμα για τον ΠΑΣ αδίκησε τον εαυτό του και την καλή εικόνα που έχτισε με την ταπεινωτική ήττα 4-0 από τον Λεβαδειακό.

Ήττα σοκ με το ντροπιαστικό σκορ 4-0 υπέστη μέσα στα Γιάννινα ο ΠΑΣ από τον Λεβαδειακό, δίνοντας τέλος σε ένα μεγάλο σερί θετικών αποτελεσμάτων και καλών εμφανίσεων. Είχε να χάσει και να δεχτεί γκολ από την 5η αγωνιστική. Τότε στη Βέροια είχε χάσει με 2-0. Έκτοτε στα υπόλοιπα πέντε ματς δεν είχε δεχτεί γκολ. Δυστυχώς τα έφαγε μαζεμένα σήμερα. 


Από την άλλη μεριά ο Λεβαδειακός που φάνηκε σήμερα στα Γιάννινα σαν…. Μπαρτσελόνα, είχε να σταυρώσει νίκη από στις 25 Οκτωβρίου που είχε κερδίσει στη Λειβαδιά τον Πανιώνιο 1-0. Από τότε δε είχε δει νίκη. Το δρόμο της επιτυχίας τον συνάντησε σήμερα στα Γιάννινα και μάλιστα με ένα σκορ νίκης 4-0 που δεν θα έβλεπε ούτε στον ύπνο του!

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική. Ο Λεβαδειακός ήταν δύο κλάσεις ανώτερος από τον ΠΑΣ που ήταν και στα δύο ημίχρονα σχεδόν ανύπαρκτος. Με λάθη σε όλες τις γραμμές, χωρίς να μπορεί να πατήσει μπάλα έχασε δίκαια με 4-0. Σκορ που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο καθώς ο Λεβαδειακός είχε ακόμα 2-3 κλασικές ευκαιρίες να βάλει κι άλλα γκολ και να μιλάμε τώρα για ένα διασυρμό άνευ προηγουμένου.

Όπως είπε και ο Πετράκης ο ΠΑΣ δεν υπήρχε σήμερα στο γήπεδο. Ήταν μια ομάδα φάντασμα, με παίκτες που δεν είχαν κανένα προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Αν ψάξουμε το φιλμ του αγώνα μέχρι το 0-2 ο ΠΑΣ δεν είχε κάνει ούτε καν φάση. Με εξαίρεση τις φιλότιμες προσπάθειες του Τσάβεζ στο α’ ημίχρονο άλλο τίποτα δεν υπήρχε από τον ΠΑΣ. Μόνο κάποια σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που πέρασαν άουτ. Αντίθετα ο Λεβαδειακός έδειξε πάθος, δύναμη, καλό στήσιμο στο γήπεδο και έκανε περίπατο μέσα στα Γιάννινα!

Ο κόσμος ήταν παγωμένος από την αρχή του αγώνα καθώς φαινόταν από μακριά ότι ο ΠΑΣ ήταν έξω από τα νερά του και ο Λεβαδειακός από το πρώτο λεπτό είχε αναλάβει τα ηνία του παιχνιδιού. Υπήρχε η πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα συνέλθει ο ΠΑΣ και θα μπει στο πνεύμα του αγώνα για να το παλέψει ακόμα και όταν έμεινε στο α’ ημίχρονο πίσω στο σκορ. Αλλά ο ΠΑΣ δεν συνήλθε ποτέ. Ήταν μέχρι το τέλος κακός και αδύναμος.


Προφανώς βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα. Ίσως να έκανε το χειρότερο παιχνίδι στα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση του αγώνα. Ο Λεβαδειακός ήταν πολύ καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Μετά το 3ο γκολ κάποιοι φίλαθλοι αποχώρησαν από το στάδιο απογοητευμένοι και στο τέλος υπήρξαν και αποδοκιμασίες.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ένα ματς όσο εύκολο φαίνεται τόσο δύσκολο μπορεί να γίνει. Ο ΠΑΣ φάνταζε σαν το μεγάλο φαβορί, αλλά τελικά ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη και μάλιστα με ένα ιστορικό σκορ γι’ αυτόν.


Από τον πολύ καλό Λεβαδειακό ξεχώρισαν οι Μάντζιος, Μιλοσάβλιεφ, Κονέ, Ζίτο, Ορτέγκα χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τον ΠΑΣ δεν υπάρχουν διακριθέντες, Μόνο η φιλοτιμία που επέδειξε ο Τσάβεζ στο α’ μέρος που προσπαθούσε μόνος του αξίζει να αναφερθεί.

Τα γκολ του αγώνα

39’: Γκολ για τον Λεβαδειακό με κεφαλιά του Τομάς. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά όταν ο Κονέ έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και ο προωθημένος Τομάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έμεινε άγαλμα κάτω από την εστία του.

43’: Το δεύτερο γκολ για τον Λεβαδειακό, όταν ο Κονέ έκανε τη συστημένη σέντρα στον αμαρκάριστο Μάντζιο και αυτός με ξηρό σουτ από κοντά ξετίναξε τα δίχτυα του Βελλίδη.

61’: Τρίτο γκολ για τον Λεβαδειακό όταν ο Ορτέγκα με έξυπνη μπαλιά έβγαλε στον κενό χώρο τον ΜΙλοσάβλιεφ που παρά την καταδίωξη του Τζημόπουλου πλάσαρε το Βελλίδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

68’: Τέταρτο γκολ για τον Λεβαδειακό με τον Μάντζιο. Η φάση ξεκίνησε από το κέντρο όπου έβγαλε μια μπροστινή μπαλιά ο Ζίτο, μπερδεύτηκαν οι Μπέριος, Τζημόπουλος και ο Μάντζιος που έφυγε μόνος του ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφού απέφυγε και τον Βελλίδη.

Το φιλμ των φάσεων

12’: Πρώτη καλή στιγμή, είναι για τον Λεβαδειακό. Ο Ορτέγκα σούταρε εντός περιοχής, απομακρύνει ο Βελλίδης.

16': Ουσιαστικά πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ με ένα σουτ του Ίλιτς εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

29': Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Πλασέ του Μάντζιου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

75': Απειλεί ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Μπέριου, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ήταν πολύ καλός και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ζίτο, Γεωργιάδης. Μπέριος, Μάντζιος, Λίλα. Επόπτες ήταν οι Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Μπαλτάς (Αχαίας) και 4ος διαιτητής ο Τριτσώνης (Αθηνών).



 Οι συνθέσεις
ΠΑΣ: Βελλίδης, Στρούνα (60’ Χαρίσης), Μιχαήλ,  Μπέριος,  Τζημόπουλος,  Λίλα, Τσουκαλάς, Τσάβεζ, Ακόστα (60’ Κοροβέσης ), Ίλιτς, Μανιάς (83’ Σαπαλιδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γεωργιάδης, Τομάς, Κώτσιος, Μαχαίρας, Κονέ,  Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ (72’ Νικολακάκης,  Ορτέγκα, Βούκσεβιτς (63’ Γκόμεζ), Μάντζιος (83’ Σοτέλο).


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου
Πανθρακικός – Πλατανιάς 1-0
Skoda Ξάνθη – Καλλονή 2-1
Κέρκυρα – Πανιώνιος 1-0
Ατρόμητος – Βέροια 0-0
ΠΑΣ  – Λεβαδειακός 0-4
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου
17:15 Νίκη Βόλου – Αστέρας Τρίπολης NS1
17:15 Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός NS2
19:30 ΟΦΗ – Εργοτέλης NS1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 11 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 28
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 23
Καλλονή 19
Παναθηναϊκός 19
Ατρόμητος 18
Βέροια 18
Αστέρας Τρίπολης 17
ΠΑΣ Γιάννινα 16
Skoda Ξάνθη 15
Παναιτωλικός 14
Κέρκυρα 14
Πλατανιάς 12
Πανιώνιος 11
Λεβαδειακός 11
---------------------------------------
ΟΦΗ 10
Πανθρακικός 9
Εργοτέλης 6
Νίκη Βόλου 4



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
15:00 Βέροια – Πλατανιάς
17:15 Κέρκυρα – Ατρόμητος
19:30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
15:00 Ξάνθη – ΠΑΟΚ
17:15 Νίκη Βόλου – Καλλονή
17:15 ΟΦΗ – Λεβαδειακός
17:15 Παναιτωλικός – Πανιώνιος
19:30 Αστέρας – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
19:30 Πανθρακικός - Εργοτέλης