Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Από την άμυνα ξεκινά η θωράκιση του "Άγιαξ"

Οι αποχωρήσεις από την άμυνα είναι λογικό να φέρνουν και μεταγραφές

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την δεύτερη μεταγραφή ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, βάζοντας και Βέλγο αμυντικό στο ρόστερ της. Πρόκειται για τον 29χρονο αριστερό μπακ Μάρβιν Πίρσμαν που πέρσι αγωνίστηκε στο Ισραήλ και στη γνωστή ομάδα, κυρίως από το μπάσκετ, Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ουσιαστικά η μεταγραφή αυτή καλύπτει την αποχώρηση του Σεργκελασβίλι που λόγω τραυματισμού δεν ήταν στα πλάνα για τη νέα σεζόν. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι πρώτες μεταγραφές του ΠΑΣ ήταν πλάγιων μπακ, ξεκινώντας από εκεί η θωράκιση της ομάδας, αφού και ο Μανώλης Σάλιακας, που ήταν η πρώτη μεταγραφή, είναι δεξιός αμυντικός. 

Ο Μάρβιν Πίρσμαν γεννήθηκε στις 10/2/1991 στο Βέλγιο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπέβερεν και το 2009 εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα. Το 2010 μετακόμισε εντός Βελγίου στη Ρουάλ της Αμβέρσας. Το 2012 ως ελεύθερος μετακόμισε στην Ολλανδική ομάδα Β’ κατηγορίας Ντόρντρεχτ. Τρία χρόνια μετά μεταγράφηκε στην ολλανδική ομάδα Καμπούρ, όπου το 2018 μεταγράφηκε στη Χάποελ Τελ Αβίβ που είναι και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, πριν υπογράψει στον ΠΑΣ. Στην περασμένη σεζόν είχε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Ισραήλ με 1 γκολ και 4 συμμετοχές στον θεσμό του Κυπέλλου. Αγωνίστηκε και στην Εθνική Κ19 του Βελγίου. Σε κάποια βίντεο στο διαδίκτυο, ο Πίρσμαν δείχνει να είναι ιδιαίτερα δραστήριος, με καλό πόδι, γρήγορες επιστροφές, καλύπτοντας την αριστερή πτέρυγα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι 30/6/2022. Ήδη πήρε τον δρόμο για το Καρπενήσι και από σήμερα θα περάσει εργομετρικά και θα μπει σε ειδικό πρόγραμμα.

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Μετά την αποχώρηση των Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλου, Σκόνδρα, Σεργκελασβίλι, παρουσιάστηκαν κενά στο ρόστερ όσον αφορά την αμυντική γραμμή. Και οι πρώτες κινήσεις που έγιναν στη μεταγραφική σκακιέρα ήταν για την απόκτηση αμυντικών. Τα δύο άκρα καλύφθηκαν με τους Σάλιακα και Πίρσμαν. Είναι παίκτες που θα διεκδικήσουν θέση βασικού, έχοντας και την εμπειρία από μεγάλες κατηγορίες. Οι υπόλοιποι ακραίοι αμυντικοί που είναι ήδη στο ρόστερ (Οικονομόπουλος, Πήλιος) θα είναι εναλλακτικές λύσεις. 

Με την σειρά που ανακοινώνει τις μεταγραφές η ΠΑΕ και βάσει των αναγκών που υπάρχουν, αναμένεται η έλευση και άλλων αμυντικών, ειδικά για το κέντρο της άμυνας. Οι κεντρικοί αμυντικοί που απέμειναν είναι οι Παντελάκης, Ζιούλης, Πανουργιάς, Γώγος και στην ανάγκη ο Σιόντης. Θα αποκτηθούν οπωσδήποτε άλλοι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ίσως και τερματοφύλακας. Από εκεί και μετά, αναζητούνται στην αγορά δύο γρήγορα χαφ και ένας επιθετικός. 

Όπως ανέφερε χθες ο «Η.Α», η τοπική ομάδα μπαίνει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, καθώς μέχρι 20 με 25 Αυγούστου θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί κατά 80% σε πληρότητα το ρόστερ. Και λέμε κρίσιμη, γιατί οι μεταγραφές είναι δύσκολο κομμάτι και ανάλογα με το τι παίκτες θα βρεθούν θα εξαρτηθεί και η δυναμικότητα της ομάδας για το νέο δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Λογικά τις επόμενες ημέρες θα περιμένουμε και άλλες ανακοινώσεις.