Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Σε δύο άξονες κινούνται αυτή την εποχή στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε την 3η ημέρα προπονήσεων στο Καρπενήσι, βρισκόμενος ουσιαστικά ακόμη στο ξεκίνημα της προσπάθειας, καθώς μπροστά υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η προετοιμασία, αλλά και να ολοκληρωθεί το ρόστερ με τις μεταγραφές που θα γίνουν. Όλα κινούνται αυτές τις ημέρες σε δύο άξονες. Ο ένας είναι ο αγωνιστικός, που αφορά το προπονητικό τιμ και τους παίκτες, με τη βοήθεια και των υπόλοιπων ανθρώπων (γιατρού, φυσιοθεραπευτών, φροντιστών κλπ) που συμμετέχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και ο άλλος αφορά το εξίσου σπουδαίο μεταγραφικό ζήτημα, που χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, σε συνεργασία με τον κόουτς και στενούς συνεργάτες του. 

Στα αγωνιστικά η ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και σε γενικές γραμμές όλα κινούνται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Πρωί και απόγευμα στο αθλητικό κέντρο γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τους παίκτες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος και να γεμίσουν τις μπαταρίες για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι προπονητής με απαιτήσεις, θέλει επαγγελματική συμπεριφορά απ’ όλους και συνεχώς δίνει οδηγίες στους παίκτες για να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι. Συνήθως οι πρωινές προπονήσεις είναι αφιερωμένες σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Το απόγευμα μέσα από τα διτέρματα ο Γιαννίκης προσπαθεί να περάσει τον τρόπο που θέλει οι παίκτες να αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1. 

Στα μεταγραφικά υπάρχουν ζόρια και στασιμότητα. Εδώ και καιρό λέγεται ότι η διοίκηση μιλά με Έλληνες και ξένους παίκτες, αλλά επί του παρόντος η μοναδική μεταγραφή που ανακοινώθηκε είναι του Σάλιακα, μετά το διαζύγιο που είχε με τη Λαμία. Ναι μεν οι μεταγραφές είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά από τις 20 Αυγούστου και μετά που θα αρχίσουν τα φιλικά, θα πρέπει ο Γιαννίκης να έχει όλους σχεδόν τους παίκτες για να κάνει το μοντάρισμα της ομάδας. Όπερ σημαίνει, ότι μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφές. Ακούγονται πολλά ονόματα ως μεταγραφικοί στόχοι, αλλά δεν πέφτουν υπογραφές! Και υπογραφές δεν πέφτουν αν δεν πέσει και το χρήμα. Αυτά είναι αλληλένδετα.

Μπορεί να μη γίνονται επί του παρόντος, αλλά γίνονται δοκιμές παικτών από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Ο 22χρονος επιθετικός Σωτήρης Πίσπας που έκανε προπονήσεις στο Καρπενήσι έπαθε κάταγμα ωλένης και θα χειρουργηθεί. Είναι άγνωστο βασικά αν ικανοποίησε τον Γιαννίκη και αν μετά τον τραυματισμό θα τον αποκτήσει ο ΠΑΣ. Ο Πίσπας βγήκε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με τον Βόλο και πέρσι ήταν στην Επισκοπή Κρήτης (ομάδα Γ’ Εθνικής). Επίσης θα δοκιμαστεί και ο 18χρονος τερματοφύλακας Κούμπουλας του Κερατσινίου για τον οποίο είχαμε αναφερθεί και σε παλιότερο ρεπορτάζ, Καλές είναι οι δοκιμές και όλες οι ομάδες προσπαθούν να «ψαρέψουν» ταλαντούχους παίκτες, αλλά χρειάζεται ο ΠΑΣ επειγόντως καλές μεταγραφές, με 6-7 ποιοτικούς παίκτες για να μπορέσει να σταθεί στη Σούπερ Λιγκ 1.

ΠΑΕ: ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώθηκαν τα εξής:  «Για ακόμη μία φορά στη γειτονιά μας, παιχνίδια επιρροής παίζονται στην πλάτη αθώων πολιτών, με αποτέλεσμα μία πολύπαθη χώρα, άλλοτε στολίδι της Μέσης Ανατολής να θρηνεί νεκρούς. Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και τη στήριξη της στους πολίτες του Λιβάνου, με μία και μόνο ευχή, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ».

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Tην Δεύτερα (10/08) θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης για τη μη διεξαγωγή των μπαράζ, που έχουν οριστεί στις 22 και 29 Αυγούστου, τα οποία θα αναδείξουν την 14η ομάδα της Super League 1.
Οι δύο ομάδες διαφωνούν με την απόφαση της Ομοσπονδίας και θέλουν να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία χωρίς να παίξουν μπαράζ. Θυμίζουμε ότι το σχετικό αίτημα που είχε τεθεί στην ΕΠΟ για 15 ομάδες στην πρώτη κατηγορία, απορρίφθηκε από την E.E. της ΕΠΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7 ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Παναιτωλικού, Ξάνθης, Λαμίας και Βόλου συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι ομόφωνα δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, αν δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ΠΑΕ που μετέχουν στην Λίγκα. Και αυτό θεωρούν ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και δεν θα μπορεί να τηρηθεί ο υγιής ανταγωνισμός του πρωταθλήματος.
Οι επτά ομάδες δημιουργούν ένα γκρουπ, στο οποίο λογικά θα μπουν και άλλες ομάδες που θα επιδιώξει κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από την σεζόν 2021-22.

…………………..