Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά στον ΠΑΣ Γιάννινα

Με λίγες καλές ενισχύσεις, ο ΠΑΣ μπορεί να γίνει δυνατή ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 1

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο μήνας που διανύουμε είναι ο πιο κρίσιμος για τον ΠΑΣ Γιάννινα και όσα συμβούν στο επόμενο διάστημα θα σημαδέψουν την πορεία της τοπικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί να έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση του ΠΑΣ.

Τουναντίον από τα όσα γίνουν ή δεν θα γίνουν μέχρι τέλος Αυγούστου στον ΠΑΣ, θα είναι καταλυτικά για την πορεία του στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1. Και επειδή η πορεία στο νέο πρωτάθλημα θα είναι βαρόμετρο και για τα επόμενα χρόνια, οι μέρες που έρχονται είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Αν ο ΠΑΣ ενισχυθεί κατάλληλα και βάλει σωστές βάσεις, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν στο νέο πρωτάθλημα. Αν βγουν οι μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν, ο ΠΑΣ θα έχει καλή παρουσία. Περνώντας με επιτυχία τις εξετάσεις, θα βάλει βάσεις, θα αποκτήσει έναν καλό κορμό Α’ Εθνικής, οπότε τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο εύκολα σε σχέση με την σεζόν που έρχεται. 

Όπως τονίσαμε και χθες, μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αρχίσουν τα φιλικά παιχνίδια. Χθες έγινε γνωστό το πρώτο με Παναιτωλικό στις 5 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Αγρινίου. Μέχρι τότε θα πρέπει το ρόστερ να είναι διαμορφωμένο τουλάχιστον σε ποσοστό πληρότητας 70% με 80%, για να μπορέσει και ο Γιαννίκης να βάλει μπροστά τις μηχανές και να ετοιμάσει την ομάδα για το πρωτάθλημα. Ένα καλό ξεκίνημα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, θα δώσει αέρα και δύναμη στην ομάδα. Αρκεί να βοηθήσει και η τύχη για την κλήρωση για να είναι βατό πρόγραμμα και όχι όπως τη σεζόν 2018-19 που στα πρώτες 7 αγωνιστικές ο ΠΑΣ έδωσε 5 παιχνίδια εκτός έδρας.


Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες κυρίως για το μεταγραφικό κομμάτι. Οι μεταγραφές είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, που χρειάζεται και τύχη. Υπάρχει χρόνος για να γίνουν καλές κινήσεις. Ο ΠΑΣ έρχεται από τη Β’ Εθνική και χρειάζεται σε κάποιες θέσεις ενισχύσεις, λόγω διαφοράς δυναμικότητας των δύο κατηγοριών. Ο Χριστοβασίλης με την 12ετή ενασχόλησή του με την ομάδα έχει εμπειρία μεταγραφών και καλό χερικό! Αν τα οικονομικά της ΠΑΕ του επιτρέψουν για ορισμένες υπερβάσεις, εκεί που χρειάζεται βοήθειες η ομάδα, είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες. 


Στο αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Όπως τονίσαμε και άλλες φορές, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης είναι καλός στη δουλειά του, έχει γνώσεις, είναι πειθαρχημένος και σωστός επαγγελματίας. Βρήκε και καλούς συνεργάτες με τους οποίους μπορεί να δουλεύει σωστά. Παράλληλα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές ο ΠΑΣ που μπορούν να σταθούν άνετα και να διαπρέψουν στη νέα κατηγορία. Όπως και να έχει η κατάσταση, ο Γιαννίκης και οι παίκτες θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διακριθούν. Η πορεία τους στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά και ο υποδειγματικός επαγγελματισμός που δείχνουν στη μέχρι τώρα περίοδο της προετοιμασίας, είναι καλά σημάδια. Αν λοιπόν βοηθήσουν και οι μεταγραφές, όπως και αν θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο νέο πρωτάθλημα, με τις συμμαχίες αλλά και τις κόντρες των ισχυρών, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να κάνει δυναμική παρουσία. Όλα αυτά θα φανούν τις επόμενες ημέρες, που πιθανόν να υπάρξουν σημαντικές ειδήσεις.

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε τη λίστα με τα φιλικά παιχνίδια που έκλεισαν τα «καναρίνια» μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου θα γίνει φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο και στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Δεν θα γίνει το φιλικό μόνο αν κληρωθούν οι δύο ομάδες να παίξουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.  Και πέρσι είχαν κλειστεί δύο φιλικά, έγινε το ένα στα Γιάννινα με νίκη του ΠΑΣ, αλλά το επαναληπτικό στο Αγρίνιο ακυρώθηκε από τον Παναιτωλικό. Να σημειωθεί ότι στα φιλικά δεν επιτρέπεται προσέλευση φιλάθλων ενώ πριν και μετά τους αγώνες θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των χώρων.
Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού: «Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ο Παναιτωλικός προγραμμάτισε τους εξής φιλικούς αγώνες: 19/8 με Λαμία (Καρπενήσι), 23/8 με Τρίκαλα (Καρπενήσι), 1/9 με ΑΕ Καραϊσκάκης (Emileon), 5/9 με ΠΑΣ Γιάννινα (γήπεδο Παναιτωλικού).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΒΕΛΗ

Στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ δεν θα δώσει κανένα φιλικό παιχνίδι. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Μπάμπης Καρβέλης έκανε το εξής σχόλιο: «Με αφορμή φήμες περί διεξαγωγής φιλικού αγώνα προετοιμασίας με την ομάδα της Μυκόνου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο λόγω των αναγκαίων τεστ covid που πρέπει να γίνουν και στις δύο ομάδες καθώς και τις σχετικές απολυμάνσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις πριν και μετά τον αγώνα. Στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα μας.

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Για να μη επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια πράγματα, ανακυκλώνοντας τα ίδια ονόματα, λακωνικά θα τονίσουμε ότι και χθες δεν υπήρξαν εξελίξεις στα μεταγραφικά. Ωστόσο από πηγές της ΠΑΕ εκπέμπεται αισιοδοξία, ότι είναι σε καλό δρόμο επαφές με έμπειρους παίκτες από Ελλάδα και εξωτερικό και οι διαπραγματεύσεις σε 2-3 περιπτώσεις είναι στην τελική ευθεία. Για να δούμε τη συνέχεια.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι η η τελευταία ενημέρωση από το τμήμα επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει ως εξής: Με εντατική δουλειά στη φυσική κατάσταση και την τακτική της ομάδας συνεχίζει η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών μας, στο Καρπενήσι. Η ομάδα έχει διπλές προπονήσεις καθημερινά στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, ενώ μεγάλη βαρύτητα στην προετοιμασία τους έχει η αποκατάσταση και η αποθεραπεία των ποδοσφαιριστών, μετά τις προπονήσεις, από το PHYSIOactiv, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ξενοδοχείου Avaris.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΕΚΙ ΟΙ “BLUE VAYEROS

Μετά από 20 χρόνια έκλεισαν τα γραφεία των «Blue Vayeros” στην οδό Τζαβέλα, απέναντι από το γήπεδο. Όπως τόνισε στον "Η.Α" ο ιστορικός πρόεδρος του συνδέσμου Χριστόδουλος Θεοδωρίκας ο σύνδεσμος θα ξαναλειτουργήσει σε άλλο χώρο και με προσαρμογή στα όσα απαιτούνται από τον αθλητικό νόμο.

Η ΕΠΟ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΖ

Σήμερα ήταν να γίνει η κλήρωση των διπλών αγώνων κατάταξης Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε οι διπλοί αυτοί αγώνες να γίνουν 22 και 29 Αυγούστου. Όμως η Ομοσπονδία ανέβαλε την κλήρωση που ήταν για σήμερα, γιατί οι δύο ομάδες προσέφυγαν στο διαιτητικό δικαστήριο και η εκδίκαση θα γίνει την Δευτέρα. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η κλήρωση των αγώνων μπαράζ Ξάνθη-Απόλλωνας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 10:30».