Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Στο φουλ η προετοιμασία, στασιμότητα στις μεταγραφές

Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει οδηγίες στους παίκτες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα και από χθες με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα προετοιμασίας. Εκεί θα παραμείνει μέχρι 12 Αυγούστου, γεμίζοντας τις μπαταρίες για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν ιδιαίτερα δύσκολη, όπου θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και ουσιαστικές μεταγραφές για να παραμείνει η τοπική ομάδα στη Σούπερ Λίγκα 1.
Στο πρόγραμμα υπήρχε προγραμματισμένη προπόνηση το απόγευμα της Κυριακής, αλλά επειδή η αποστολή έφτασε καθυστερημένα στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, έγινε χαλάρωμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου που διαμένει η αποστολή. Αλλά από χθες ανέβηκαν οι στροφές, με διπλές προπονήσεις, με στόχο την καλή φυσική κατάσταση, την ενδυνάμωση και την δουλειά στο τεχνικό κομμάτι. Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το κομμάτι που θα γίνει η προετοιμασία στο Καρπενήσι, για να γεμίσει η ομάδα καλά τις μπαταρίες.
Ο καιρός είναι ιδανικός για προετοιμασία, με φυσιολογικές θερμοκρασίες και καμία σχέση με τον καύσωνα άλλων περιοχών. Για τον λόγο αυτό ο «Άγιαξ» για 8η συνεχόμενη χρονιά προτιμά το Καρπενήσι για προετοιμασία. Η πρωινή προπόνηση ξεκινά στις 8 το πρωί και η απογευματινή στις 18.00. Η ομάδα προπονείται σε ιδιόκτητο γήπεδο, που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο που διαμένει. Η μεταφορά των παικτών γίνεται με το λεωφορείο της ομάδας. Ο ΠΑΣ, είναι η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε προετοιμασία από τον χώρο της Σούπερ Λιγκ 1 και αυτή την εποχή είναι η μοναδική ομάδα που είναι στην Ευρυτανία.
Κανονικά ξεκίνησε προετοιμασία ο Μανόλης Σάλιακας που είναι η πρώτη μεταγραφή που ανακοινώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Επίσης συμμετέχει ο νεαρός γκολκίπερ Μπότσαρης που είναι υπό δοκιμή και ο νεαρός Ρίζος από αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο για την ομάδα νέων Κ19. Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Μπότσαρης, Παμλίδης, Κάστρο, Κριζμάν, Λώλης, Πανουργιάς, Νάουμετς, Λιάσος, Πήλιος, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Λεό, Γροσδάνης, Ελευθεριάδης, Σιόντης, Παντελάκης, Νικολιάς, Ξύδας, Ζιούλης, Γώγος, Βασιλάκης, Ρίζος.

ΣΕ ΑΔΕΙΑ Ο ΚΟΥΖΙΚ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΜΑΔΑ

Από τους δανεικούς παίκτες επέστρεψε ο Βασιλάκης από το Σούλι Παραμυθιάς, όχι όμως και ο Ουκρανός Ορέστ Κούζικ. Ήταν μια μεταγραφή που έγινε απλώς για να γίνει. Ο παίκτης δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτά που έπρεπε. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ, για να αποφύγει τα έξοδα (συμβόλαια, μισθοί κλπ) τον έδωσε δανεικός σε ομάδα της Ουκρανίας. Εκεί θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν. Για τον λόγο αυτόν ο ΠΑΣ του έδωσε άδεια για να βρει ομάδα.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στα μεταγραφικά της ομάδας. Γράφονται διάφορα ονόματα, αλλά αν δεν πέσουν υπογραφές και δεν υπάρξουν ανακοινώσεις, τίποτα δεν είναι σίγουρα. Η μεταγραφολογία είναι φρούτο της εποχής. Καθημερινά γράφονται ονόματα ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ. Από την στιγμή που η ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια επέλεξε την τακτική της σιωπής, να μη διαψεύδει ούτε να επιβεβαιώνει, είναι λογικό να υπάρχουν πάντα επιφυλάξεις για τα ονόματα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, όπως των Κούτνικ, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Ασίγκμπα, Κεϊτά, Ανδρούτσου και άλλων.

 ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

Μία μέση λύση κατατέθηκε και κέρδισε την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ χθες το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης… Αυτή ήταν να μην γίνει το μπαράζ, να μείνει η Ξάνθη, να ανέβει και ο Απόλλων Σμύρνης με συνέπεια η Σούπερ Λίγκα 1 τη νέα σεζόν να έχει 15 ομάδες.
Ωστόσο το σκορ αυτή της πρότασης ήταν 9 υπέρ προς 8 κατά… Πλειοψηφία που δεν συγκέντρωνε τα 3/4 που ειπώθηκε στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας ότι απαιτούνται και έτσι δεν πέρασε. Οι ομάδες παραμένουν 14, ισχύει ως έχει η προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 1, δηλαδή πέφτει ο Πανιώνιος, ανεβαίνει ο ΠΑΣ και γίνεται μπαράζ. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει διπλό μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι αγώνες κατάταξης αποφασίσθηκε να διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου. 

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Επικυρώθηκε η βαθμολογία στις θέσεις 7-14 στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ 1. Για το θέμα του αριθμού των ομάδων, παραμένει η προηγούμενη απόφαση, να μείνουν 14 οι ομάδες και να ισχύσει ως έχει η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2019-20, με υποβιβασμό του Πανιωνίου, άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα και διεξαγωγή αγώνα μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης.  Όπως αναφέρεται παραπάνω, η ΕΠΟ ψήφισε να γίνουν 15 οι ομάδες, αλλά επειδή είναι οριακή πλειοψηφία δεν ισχύει η πρότασή της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Η Σούπερ Λίγκ 1 ανακοίνωσε και τις θέσεις της για τα τηλεοπτικά, αναφέροντας σε ανακοίνωση: «Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ - μέλη του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα. Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού περί επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ "ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ" ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το μεσημέρι  η ΠΑΕ ΑΕΛ και στην οποία αναφέρεται στο αίτημα της ΠΑΕ Πανιώνιος για μη αναδιάρθρωση, μη άνοδο καμίας ομάδας από τη Σούπερ Λίγκα 2 και παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα 1. Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας αρχικά την πρόταση Πανιωνίου πήγαν να στηρίξουν οι ΠΑΟΚ και Βόλος! Αν είναι δυνατόν να μη βγει ο ΠΑΣ και να μείνει μια κατεστραμμένη οικονομικά ομάδα που δεν έχει αδειοδότηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί τη θέση του Προέδρου και ιδιοκτήτου της κ. Αλέξη Κούγια στο σημερινό αίτημα της ΠΑΕ Πανιώνιος περί μη υποβιβασμού καμίας ομάδας από την Super League 1 εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League 2 με ταυτόχρονη παραμονή 14 ομάδων στην Super League 1, η οποία είναι η εξής:

Η πρόταση του Πανιωνίου αρχικά και προσωρινά στηρίχθηκε εκ του πονηρού από τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο.

Η πρόταση ήταν εκτός θεματολογίας και αποτέλεσμα σκοτεινών διεργασιών.

Το θέμα της αναδιάρθρωσης λύθηκε οριστικά και αμετάκλητα με την ισχυρή απόφαση της προηγούμενης Δευτέρας 27/7 του Συνεταιρισμού με 13-1, όπου μειοψήφησε μόνο ο Πανιώνιος.

Την ως άνω απόφαση μας όλοι στον Συνεταιρισμό αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε λέγοντας ότι, αν επιχειρηθεί αναδιάρθρωση και παραβίαση της προκήρυξης μας, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με ταυτόχρονη κατάθεση των δελτίων μας.

Την ως άνω απόφαση επικρότησαν οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Και αυτήν την απόφαση μόνοι μας ερχόμαστε να συζητήσουμε και να αμφισβητήσουμε!

Κάθε προσπάθεια επαναφοράς εκ νέου τέτοιου θέματος είναι εκ του πονηρού.

Ευτυχώς για εμάς, δεν έχουμε κάνει λοβοτομή!».