Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Χρ. Θεοδωρίκας: Δεν έχει χαφ σαν τον Τσουκαλά η Εθνική

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Χριστόδουλου Θεοδωρίκα για τον ΠΑΣ



Η νίκη του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ με 3-1 έγινε πρωτοσέλιδο θέμα σε όλες τις Αθηναϊκές εφημερίδες. Πολλοί παίκτες της τοπικής ομάδας μίλησαν σε ιστοσελίδες και ραδιόφωνα για την αναμέτρηση αυτή. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει και η γνώμη των φιλάθλων. Γι’ αυτό παραθέτουμε απόσπασμα από συνέντευξη του προέδρου των Blue Vayeros Χριστόδουλου Θεοδωρίκα στο «ΦΩΣ» και στο Θέμη Σινάνογλου για το πώς βλέπει αυτός αλλά και ο σύνδεσμος τον φετινό ΠΑΣ και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.



Ίλιτς έχει ο ΠΑΟΚ;

«Όχι».

Βελλίδη;

«Ούτε Ίλιτς έχει, ούτε Βελλίδη, ούτε Τσάβες, ούτε Τσουκαλά. Γιατί, άμυνα έχει; Τα στόπερ του από πέρσι έδειχναν τα ίδια προβλήματα, αλλά δεν τα διόρθωσε. Ο ΠΑΣ έχει 4 επιθετικούς. Ο ΠΑΟΚ πόσους έχει; Πάντως θέλω να πω κάτι για τον προπονητή του ΠΑΟΚ γιατί τον παρακολουθώ φέτος. Πιστεύω ότι θα φτιάξει σύνολο, παίζει με τη μία τη μπάλα, ακόμα και τα φάουλ τα εκτελεί γρήγορα. Παίκτες όμως δεν έχει για να σηκώσουν τη φανέλα».

Εσείς καλό προπονητή έχετε.

«Ήρεμη δύναμη είναι ο Πετράκης. Όπως και ο Χριστοβασίλης».

Το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΣ ποιο θεωρείς ότι είναι; Η ομοιογένεια;

«Η ομοιογένεια και η οικογένεια».

Δεν αδικείται που δεν παίζει ο ΠΑΣ στην Ευρώπη; Τι θα γίνει με τις αδειοδοτήσεις που χάνονται; Δεν θα ήταν ακόμα πιο δυνατός αν δεν είχε τον περιορισμό στις μεταγραφές;

«Αδικείται που δεν παίζει Ευρώπη, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται ενίσχυση. Φέραμε 2 παίκτες που δεν έχουν θέση στην 11άδα. Η ομάδα είναι δυνατή. Έχει ταυτότητα, ξέρει τι παίζει».

Πέρσι στην αρχή της σεζόν είχες προβλέψει ότι ο ΠΑΣ θα τερματίσει στην πρώτη 5άδα. Φέτος τι λες;

«Το ίδιο ακριβώς. Η ομάδα είναι ακόμα καλύτερη από πέρσι γιατί είναι οι ίδιοι παίκτες. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα φέτος στην αρχή του πρωταθλήματος, αν μας βοηθήσει και η τύχη θα πάμε πολύ καλά. Η τύχη πάντα χρειάζεται».

Θα ήθελα τη θέση σου για το θέμα με τον Λίλα. Καλός παίκτης καταρχήν, αλλά…

«Πολύ καλός παίκτης».

Έχει διχάσει τον κόσμο. Τη μία με τα επεισόδια που είχαν γίνει στο Σερβία- Αλβανία όταν πρωτοστάτησε στο σκηνικό με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας. Την άλλη με την επιμονή του να πάει στην Πάρμα.

«Έχει γίνει μία παρανόηση, τον έχουν αδικήσει. Δεν πρωτοστάτησε στα επεισόδια. Μέσα στον αγώνα τσακώνονταν οι συμπαίκτες του και πήγε να βοηθήσει τους ομοεθνείς του. Δεν θεωρώ ότι έχει άδικο να θέλει να βοηθήσει τους ομοεθνείς του. Και το λέω αυτό εγώ που είμαι φιλοσέρβος».

Για το άλλο θέμα με την Πάρμα;

«Ο Λίλα τον Δεκέμβρη όταν έφυγε, νόμιζε ότι έφυγε ελεύθερος. Όμως δόθηκε με δανεισμό διότι δεν μπορούσε η Πάρμα να κάνει μεταγραφές. Είχε περιορισμό μεταγραφών. Διαλύθηκε μετά η Πάρμα και έμεινε ο Λίλα στον αέρα. Από τη στιγμή που τον δέχτηκε η ομάδα μας πίσω, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον κόσμο».

Δεν υπάρχει κόσμος που θα τον κράξει;

«Δεν είναι τέτοιος ο κόσμος στα Γιάννενα να κράζει ποδοσφαιριστές».

Πόσοι ΠΑΟΚτσήδες ήρθαν στην έδρα σας;

«1000 άτομα».

Ακούστηκαν υπερβολές με πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

«1000 άτομα ήταν».

Γνώμη για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα έχεις; Πόσα χρόνια βλέπεις Α’ Εθνική;

«Από το 1975. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Για να γίνουν οι άλλες ομάδες ανταγωνιστικές, πρέπει οι πρόεδροί τους να επενδύσουν. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω άλλους προέδρους αποφασισμένους να επενδύσουν. Με ποιους θα χτυπήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό ο Αλαφούζος; Με τον Θωμαΐδη; Τις νίκες τις φέρνουνε οι παίκτες».

Κάνα καλό ταλέντο βγάζετε;

«Ο Μασούρας παίζει στην Εθνική Νέων, είναι γηγενής, ντόπιος. Αμυντικό χαφ. Είχε 4 πολύ καλά παικτάκια η Κ17 πέρσι».

Στην Εθνική Ανδρών πες μου δύο παίκτες σας που θα μπορούσαν να βρίσκονται. 


«Ο ένας είναι ο Βελλίδης που ήδη είναι διεθνής. Ο άλλος είναι ο Τσουκαλάς ο οποίος άμα δεις τη στατιστική, είναι πρώτος στις πάσες. Υπάρχει παίκτης σαν τον Τσουκαλά στην Εθνική; Με τέτοια σωματικά προσόντα, με τρέξιμο και με πάσες».