Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Πετράκης: Θα ξεχαστεί η νίκη αν δεν έχουμε την ανάλογη συνέχεια

Αριστερά ο Γιάννης Πετράκης με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Μπάμπη Καρβέλη


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου τόνισε τα εξής: «Ήταν μια σπουδαία μέρα για μας σήμερα. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλανε. Όπως και τον κόσμο που μας βοήθησε πολύ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ιδιαίτερα στο επιθετικό τρίτο υπήρχε πολλή ταχύτητα και ποιότητα.
Ήταν σημαντικό για εμάς που προηγηθήκαμε σε δύο κομβικά σημεία του παιχνιδιού που βάλαμε γκολ, στις αρχές του α’ ημιχρόνου και στις αρχές του β’ ημιχρόνου.

Νομίζω ότι και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην όλη εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ στο α’ ημίχρονο για κάποιο διάστημα ήταν πάρα πολύ καλός, δημιούργησε προϋποθέσεις και μπορούσε να βάλει κάποιο γκολ. Αλλά νομίζω σ’ αυτό το διάστημα και εμείς ήμασταν επικίνδυνοι. Στο β’ ημίχρονο, μετά το 2ο γκολ που πετύχαμε και ειδικά μετά την αποβολή, νομίζω ότι άλλαξαν εντελώς τα πράγματα υπέρ της ομάδας μας και βγάλαμε πράγματα που δουλεύουμε μέσα στο παιχνίδι μας. Αυτό το παιχνίδι για εμάς τελείωσε, είμαστε στη 2η αγωνιστική. Είναι σημαντικό που κερδίσαμε μια ομάδα με μεγάλους στόχους και μεγάλη ποιότητα, αλλά αν δεν υπάρχει καλή συνέχεια, μετά από λίγο αυτό δεν θα έχει καμία αξία».

Ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων.

-Αυτή την τακτική θα την ακολουθήσετε και σε άλλα παιχνίδια με θεωρητικά μεγάλες ομάδες μέσα στα Γιάννινα;

«Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Ο ΠΑΟΚ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα γιατί μας πίεσε ψηλά, ήταν μια ομάδα με κίνηση και ευκίνητη. Το πώς θα αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι το καθορίζει η δική μας φιλοσοφία, σε συνάρτηση από το τι περιμένεις και από τον αντίπαλο. Άρα κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και θα το διαχειριζόμαστε καθαρά με τρόπο όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα».

-Αφιερώνετε κάπου τη νίκη αυτή;

«Νομίζω στον κόσμο που ήταν παρόν στο γήπεδο και μας βοήθησε».

-Κύριε Πετράκη είπατε κάποια στιγμή μετά από ένα φιλικό ότι περιμένετε και την προσθήκη ενός ακόμα παίκτη. Να περιμένουμε και κάποια άλλη προσθήκη;

«Την κάναμε την προσθήκη που είπα αφού γύρισε ο Λίλα. Ο Λίλα ήταν εκτός ομάδας και όταν οργανώναμε την ομάδα δεν ήταν στα πλάνα. Τώρα γύρισε και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε άλλη προσθήκη».

-Πιστεύετε ότι στέρησε η τύχη από τον ΠΑΣ στη Βέροια το έδωσε με τον ΠΑΟΚ;


«Βεβαίως σωστά το λέτε. Το ανάφερα και πριν ότι προηγηθήκαμε σε δύο κομβικά σημεία του αγώνα και αυτός μας βοήθησε στην εξέλιξη του παιχνιδιού».