Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Είναι αχτύπητος ο ΠΑΣ, τι δεν καταλαβαίνετε;

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ


Μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 επί του ΠΑΟΚ σημείωσε ο μεγάλος ΠΑΣ Γιάννινα, επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβό του. Με τη διαφορά ότι φέτος ο Δικέφαλος πέτυχε στο 92’ το γκολ της τιμής με τον Βίτορ και μείωσε το σκορ σε 3-1 (τα γκολ του ΠΑΣ Μανιάς, αυτογκόλ Σάμπο, Τσάβεζ), ενώ πέρσι ο Άγιαξ κέρδισε 3-0 με τα γκολ των Λίλα, Κοροβέση, Μανιά.


Ο ΠΑΣ έδειξε και σήμερα το δυνατό μέταλλό του να κερδίζει την οποιαδήποτε ομάδα, όπως και αν τη λένε αυτή. Μπορεί ο ΠΑΟκ να είχε την υπεροχή και την  κατοχή μπάλας, αλλά ο Άγιαξ με οργανωμένη άμυνα και με ξαφνικές αντεπιθέσεις χτύπησε στην κατάλληλη στιγμή πετυχαίνοντας ένα ακόμα θρίαμβο. Ευτύχησε να έχει και ένα Βελλίδη σε μεγάλη μέρα που έκανε σωτήριες επεμβάσεις όταν χρειάστηκε και δίκαια είναι στην εθνική ομάδα.

Αυτός είναι ο ΠΑΣ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Μια δυνατή ομάδα, δεμένη σε όλες τις γραμμές, με παίκτες ψυχάρες που τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο. Και με ένα φοβερό καθοδηγητή από τον πάγκο, τον Γιάννη Πετράκη. Δίκαια κέρδισε και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νίκη του. Έπαιξε έξυπνα, όπως άρμοζε στις περιστάσεις αυτού του παιχνιδιού. Με οργάνωση στην άμυνα και με ανεβοκατεβάσματα της μπάλας που κάθε φορά μύριζαν γκολ. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους τους παίκτες και στο Γιάννη Πετράκη για τη μεγάλη αυτή νίκη.

Ο ΠΑΣ εκτός από τα τρία γκολ, είχε δοκάρι με το Σαπαλίδη και κάποιες καλές προσπάθειες για να πετύχει και άλλα γκολ. Ο ΠΑΟΚ έγινε πλέον καλός «πελάτης» του ΠΑΣ. Από το 62’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ζάιρο.

ΤΑ ΓΚΟΛ

5’: Σε εκτέλεση πλάγιου του Στρούνα ο Μανιάς ξεπετάχτηκε στην κατάλληλη στιγμή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

51’: Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ με αυτογκόλ του Σάμπο στην προσπάθειά του να αποκρούσει σέντρα του Ίλιτς  μπροστά από τον Ναδάλες.

75’: Το 3-0 για τον ΠΑΣ με τον Τσάβεζ. Η φάση ξεκίνησε από το Τζημόπουλο που πέρασε τη μπάλα στον Τσάβεζ ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ ξετίναξε τα δίχτυα κάνοντας το 3-0.

92’: Σέντρα του Μυστακίδη από αριστερά προβολή του Βίτορ και 3-1.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ

62’: Αποβολή του Ζάϊρο με 2η κίτρινη κάρτα. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα δόθηκε για επικίνδυνο φάουλ στο Μπέριο, καθώς τον χτύπησε από πρόθεση με τον αγκώνα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

91’: Κεφαλιά του Σαπαλίδη (σε φάουλ του Ακόστα) η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

9’: Ο Λέοβατς έκανε σέντρα παράλληλη στην εστία του ΠΑΣ αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη.

18’: Ο Μανιάς μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά υπό την πίεση Τζιόλη και Βίτορ σούταρε χλιαρά στην αγκαλιά του Όλσεν.

24’: Κίτρινη κάρτα στον Κάτσε γιατί συγκράτησε με τα χέρια τον Τσάβεζ.

28’: Πάλι ο Μανιάς αναστάτωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά το αριστερό σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Όλσεν.

20’: Ο Μακ από καλή θέση μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ το συρτό σουτ απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ ο Βελλίδης που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

31’: Καλό συρτό σουτ του Πέλκα στη δεξιά γωνία απέκρουσε θαυμάσια ο Βελλίδης με καλή επέμβαση.

33’: Σέντρα του Κάτσε τακουνάκι του Βίτορ απέκρουσε με τα πόδια πάνω στη γραμμή ο Στρούνα.

34’: Ο Κόστα βρέθηκε προ του Βελλίδη αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε. Η φάση ξεκίνησε σε κάθετη μπαλιά του Τζιόλη.

42’: Κίτρινη κάρτα στο Σάμπο για φάουλ επί του Τσάβεζ.

45’: Μεγάλη επέμβαση του Βελλίδη όταν απέκρουσε πλασέ από απόσταση αναπνοής του Λέοβατς. Η μπάλα έφτασε στο Ζάϊρο, που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα. Έπεσε θεατρινίστικα για να πάρει πέναλτι, αλλά τελικά πήρε την κίτρινη κάρτα.

46’: Δυνατό σουτ του Μανιά δεν βρήκε στόχο και έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

48’: Κίτρινη κάρτα στον Τσάβεζ για σκληρό φάουλ στον Κάτσε.

59’: Σουτ του Ακόστα μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

68’: Καλό κοντρολαρισμένο σουτ του Τσουκαλά μπλόκαρε ο Όλσεν.

69’: Φοβερή απόκρουση του Βελλίδη σε δυνατό σουτ του Πέλκα στη γωνία.

87’: Κίτρινη κάρτα στο Φερφελή για πέσιμο με σκοπό να παραβιάσει το πέναλτι

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους Ακρίβο (Αθηνών), Δημητριάδη (Καστοριάς). Τέταρτος διαιτητής ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Ο Γιάχος ήταν καλός και είδε από κοντά τις φάσεις κόβοντας στη μέση το καρπούζι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (79’ Φερφελής), Μιχαήλ, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ίλιτς (71’ Γιάκος), Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσάβεζ (86’ Σαπαλίδης), Μπέριος.


ΠΑΟΚ (Ίνγκορ Τούντορ): Όλσεν, Λέοβατς, Τζιόλης, Ζάϊρο, Μακ (70’ Μυστακίδης), Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Σάμπο (60’ Ροντρίγκες), Πέλκας.