Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πως σχολιάζουν τον αγώνα Πετράκης και Γρηγορίου

Δεν τελειώναμε καλά τις φάσεις είπε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης

Τα στατιστικά στοιχεία επικαλέστηκε ο Γιάννης Πετράκης για να εξηγήσει πως η ήττα με 2-0 από την Κέρκυρα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ο ΠΑΣ είχε 17 τελικές εκτός έδρας έναντι 7 των γηπεδούχων και ο προπονητής του ΠΑΣ θεωρεί πως με καλύτερη τελική προσπάθεια η ομάδα του θα μπορούσε να έχει σκοράρει και να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω βάσει εικόνας, αλλά και στατιστικών. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ο αντίπαλος ξεκίνησε καλύτερα, αλλά χωρίς να είναι επικίνδυνος. Προηγήθηκε με αυτογκόλ που μας έφερε σε δύσκολη θέση. Είχαμε προϋποθέσεις για ευκαιρίες στο β' ημίχρονο, αλλά μας έλειπε η καλύτερη πάσα για να μεταφράσουμε την καλή μας εικόνα σε γκολ.
Στο β' ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μονόλογος για μας. Ο αντίπαλος μας μόνο έκανε μία ευκαιρία με τον Μαρκόφσκι, όταν ρισκάραμε. Είχαμε ευκαιρίες και προϋποθέσεις, αλλά από την τελική πάσα δεν προέκυψε κάτι. Όταν έχεις 17 τελικές εκτός έδρας, έναντι 7 του αντιπάλου, αν μη τι άλλο πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστές και πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Παίζει ρόλο και η τύχη βέβαια, αλλά για μας το πρόβλημα ήταν όταν φτάναμε στην αντίπαλη περιοχή. Ωραίο το 2ο γκολ. Συγχαρητήρια για την επινόηση στον Ζορμπά, αυτά τα γκολ δίνουν ομορφιά στο ποδόσφαιρο».
Για το αν χάθηκε πάλι ένα ημίχρονο: «Δεν θα συμφωνήσω. Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, ήμασταν καλοί μέχρι το 45'. Εκεί είχαμε τις περισσότερες προϋποθέσεις».

Τι είπε ο προπονητής της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου

Τρίποντο για πολλούς λόγους χρειαζόταν η Κέρκυρα στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τελικά τα κατάφερε. Ο Μιχάλης Γρηγορίου τόνισε πως οι «Φαίακες» το ήθελαν τόσο για να την αφιερώσουν στον Ανδρέα Νίκα, που έχασε άδικα τη ζωή του πριν λίγες μέρες, όσο και για τη βαθμολογική σημασία του. Ωστόσο ήθελαν να σπάσουν και την κακή παράδοση, που τους ήθελε να μην έχουν κερδίσει τον ΠΑΣ για 42 χρόνια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου: «Σήμερα δώσαμε ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς, το σημαντικότερο ως τώρα για 3 κυρίως λόγους. Πρώτος και σημαντικότερος, θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον Ανδρέα και την οικογένειά του. Μας έφυγε ένα παιδί και περάσαμε μια άσχημη εβδομάδα.
Ο δεύτερος λόγος ήταν οι 3 βαθμοί, που ήταν ό,τι καλύτερο για να έχουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Ο τρίτος ήταν ότι δεν είχαμε κερδίσει 42 χρόνια τον ΠΑΣ, θέλαμε να σπάσουμε την παράδοση. Μετά την Βέροια είπαμε να διορθώσουμε πράγματα, να παίζουμε πιο έξυπνα. Κλείσαμε τους χώρους, μειώσαμε τη δυναμική του ΠΑΣ μεσοεπιθετικά, τους Ίλιτς και Τσάβες. Με το ωραίο γκολ του Ζορμπά πήραμε τη νίκη και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Κοιτάμε τώρα το ματς κυπέλλου και μετά τη Λιβαδειά».
Για το βασικό στοιχείο της νίκης: «Είχαμε αυτοσυγκράτηση, θέλαμε να πιέζουμε με την Βέροια άναρχα και η Βέροια μας κέρδισε. Είπαμε να μπούμε δυνατά, να προηγηθούμε, και εφόσον προηγηθήκαμε, θέλαμε τη νίκη».
Για το αν ήταν ρίσκο που γύρισε η ομάδα του πίσω από το 30': «Η ομάδα του ΠΑΣ θα ρίσκαρε, θα έπαιζε με 2 επιθετικούς, αλλά ήταν επιτακτική η ανάγκη για μας σήμερα να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης έκανε τα παιδιά να παίξουν ακόμα πιο πίσω. Ήταν ίσως ρίσκο, αλλά έχουμε τους βαθμούς σήμερα».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr