Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Πετράκης: Φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα


Φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα τόνισε ο Γιάννης Πετράκης


Ο Γιάννης Πετράκης δηλώνει πως ο ΠΑΣ θέλει να διακριθεί στο φετινό Κύπελλο, ενώ κρίνει ως θετική την παρουσία της ομάδας ως τώρα στη σεζόν. Ο τεχνικός των Ηπειρωτών μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 μία μέρα μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Κέρκυρας στο πλαίσιο του Κυπέλλου.


Αναλυτικά:


Για την εξιλέωση με τη νίκη επί της Κέρκυρας στο Κύπελλο μετά την πρόσφατη ήττα από τους Φαίακες στο πρωτάθλημα: «Δεν τίθεται θέμα εξιλέωσης. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Όλα τα αποτελέσματα ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Εμείς προσπαθήσαμε να διορθώσουμε ό,τι δεν είχε πάει καλά στο πρωτάθλημα και η εικόνα μας σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα έδειξαν πως βαδίσαμε στο σωστό δρόμο».
Για τη νίκη της Καλαμαριάς επί του ΠΑΟΚ στον όμιλο του ΠΑΣ: «Είναι αλήθεια ότι μπέρδεψε τα πράγματα η νίκη της Καλαμαριάς επί του ΠΑΟΚ, αλλά εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο θεσμό αυτό διαχρονικά υπάρχουν εκπλήξεις και κάπου θα ερχόταν η έκπληξη».
Για το νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου: «Πρέπει να εστιάσουμε στα δεδομένα. Αυτό είναι το σύστημα. Το γεγονός ότι παίζουμε τρία ματς Κυπέλλου, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής να παίρνουν ευκαιρίες και να βρίσκουν ρυθμό. Ο θεσμός για μας, που είμαστε μια επαρχιακή ομάδα, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Η διάκριση στο Κύπελλο είναι κάτι που θέλει κάθε ομάδα στο δικό μας επίπεδο».
Για τις επιθετικές τάσεις της ομάδας του: «Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Κέρκυρα που δεν σκοράραμε, αλλά είχαμε κατοχή και ευκαιρίες, νομίζω πως τα στοιχεία αυτά μας διακρίνουν σε όλα τα ματς τη φετινή περίοδο. Δεν έχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι θα βάζουμε γκολ σε κάθε αγωνιστική, αλλά η φιλοσοφία μας είναι αυτή».
Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΣ: «Είμαστε ακόμη στην αρχή. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάτι παραπάνω. Θέλουμε βήμα-βήμα να κατοχυρώνουμε και να ενισχύουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας, για να γινόμαστε καλύτεροι».
Για το επόμενο ματς με τη Βέροια: «Η Βέροια είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλή λειτουργία. Αυτό ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας για μας, αλλά εμείς πιστεύουμε πως έχουμε φτιάξει μια ομάδα που όπου κι αν αγωνίζεται μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας».
Για τη δύναμη του ΠΑΣ στα εντός έδρας παιχνίδια: «Σίγουρα στο σπίτι σου αισθάνεσαι καλύτερα από ό,τι μακριά από αυτόν. Εγώ όμως δεν μεταβάλω τη φιλοσοφία μου σαν προπονητής, είτε παίζουμε εντός είτε εκτός έδρας. Θέλω κάθε Κυριακή αυτό που μπορούμε να παίζουμε να το παίζουμε σε οποιοδήποτε γήπεδο».
ΠΗΓΗ: novasports.gr