Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο "γύρος της λίμνης"

Στιγμιότυπο από τον γύρο της λίμνης με συμμετοχή πολλών αθλητών - τριων. Αναλυτικό ρεπορτάζ και οι νικητές

Τον χαρακτηρισμό του ως έναν από τους καλύτερους αγώνες της Ελλάδας σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της χώρας δικαίωσε και φέτος ο «Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων», ο οποίος οργανώθηκε με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία από τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ιωαννίνων.

Με την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος συμμετείχε πιο ενεργά από κάθε άλλη φορά, τη συνδρομή όλης της ομάδας των Street Relays και των εθελοντών και χορηγών, περισσότεροι από 1000 δρομείς είχαν την δυνατότητα να τρέξουν γύρω και δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Με τους μαθητές και τους καθηγητές του
Ioannina School of Music να δίνουν το ρυθμό στην εκκίνηση και σε άλλα τρία της διαδρομής, τους εθελοντές στους σταθμούς τροφοδοσίας να προσφέρουν πέρα από τα αναγκαία και το θερμό τους χειροκρότημα, τους αστυνομικούς της Τροχαίας να φροντίζουν για την ασφάλεια στη διαδρομή και όλους όσους είχαν εμπλοκή να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, οι δρομείς δεν είχαν να σκεφτούν τίποτα άλλο από το να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι και φυσικά να κόψουν το νήμα του τερματισμού.

Οι νικητές

Ο Γιώργος Χατζηγιάννης από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας ήταν ο μεγάλος νικητής του 8ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Ο Καρδιτσιώτης αθλητής που είχε τρέξει και το 2012 στον Γύρο Λίμνης, επέστρεψε μετά από δύο χρόνια για να κατακτήσει την πρώτη θέση με χρόνο 1.48.08. Δεύτερος έκοψε το νήμα ο Άρης Τσίπης από την Παραμυθιά με 1.51.21 και στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Γιάννης Σκρέκας από τη Θεσσαλονίκη με 1.52.29.
Η Βασιλική Καραγεωργάκη ήταν η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Η αθλήτρια του Σ.Α.Π. Νεάπολης από τη Θεσσαλονίκη προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και με σταθερό ρυθμό τερμάτισε στην πρώτη θέση με καθαρό χρόνο 2.06.42. Δεύτερη γυναίκα η Βηθλεέμ Σαπίου από τον Σύλλογο Αθηνόδωρο Αιγίου με χρόνο 2.15.02 και στην τρίτη θέση η Νίκη Μπουκουβάλα από τον ΣΔΥ Αγρινίου με χρόνο 2.15.21.
Ο Νίκος Πούλιος από την Γυμναστική Ένωση Αγρινίου ήταν ο νικητής του αγώνα των 10 χλμ. του «Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων», ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Τασιόπουλος και στην τρίτη ο αθλητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων Σταύρος Γκίνης. Οι δύο πρώτοι αθλητές έτρεξαν στα Γιάννενα για πρώτη χρονιά. Πρώτη γυναίκα η μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για τη διοργάνωση και τη διαδρομή, καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στα 30 χλμ. Δεύτερη γυναίκα η κωπηλάτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αμαλία Τσιάβου και στην τρίτη θέση η Δανάη Σακελλάρη.

Η δύναμη της θέλησης

Πέρα από όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό σε αγωνιστικό επίπεδο, υπήρχε και ένα πλήθος συμμετοχών δρομέων που η ενασχόλησή τους είναι καθαρά ερασιτεχνική και συμμετέχουν σε αυτό που τα τελευταία χρόνια ονομάζεται δρομικό κίνημα. Μαζί τους και πολλοί δρομείς που αποτελούν παραδείγματα θέλησης.
Στην πρώτη γραμμή οι αθλητές του Συλλόγου «Περπατώ», οι οποίοι κάλυψαν τη διαδρομή των 30 χλμ. με τα χειρήλατα ποδήλατά τους.  Ξεχώρισε φυσικά η συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, του μοναδικού Έλληνα αθλητή που έχει πάρει μέρος σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Παραδείγματα θέλησης που λάμπρυναν τον αγώνα με την παρουσία τους ο τυφλός παραολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Ασλάνογλου με συνοδό τον αθλητή του Ποσειδώνα Πέτρο Παλάσκα, καθώς και η Μάρθα Ξανθοπούλου, η οποία ξεκίνησε να τρέχει σε δρόμους αντοχής από το 2005, όταν οι γιατροί της διέγνωσαν σκλήρυνση κατά πλάκας, έχοντας βάλει σκοπό της ζωής της να τρέξει και στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι απονομές


Το αθλητικό τριήμερο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τις απονομές στην πλατεία Μαβίλη. Ειδικές απονομές έγιναν από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων Ηλία Σπυριούνη, στα μέλη του Συλλόγου «Περπατώ» και στους Μ. Ασλάνογλου και Μ. Ξανθοπούλου, για να ακολουθήσουν οι απονομές στους πρώτους γενικής και σε ηλικιακές κατηγορίες στα 10 και στα 30 χλμ. Τις απονομές έκαναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο Διευθυντής marketing του Βίκου, μέγα χορηγού του αγώνα, Κωνσταντίνος Σεπετάς, ο Τάσος Σίοντης εκ μέρους των χορηγών του αγώνα Sportzone, Siontis Athletics και Saucony, ο Πέτρος Κατσιούλης για λογαριασμό της BMW Κατσιούλης, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Λιόντος και Δημήτρης Κατηρτσίδης, οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα των 30 χλμ., όπως και η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Ειρήνη Βαρτζιώτη.