Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν λέει όχι και στο κύπελλο ο "Άγιαξ"

Νίκη που θα τον φέρει κοντά στην πρόκριση σκοπεύει για τον αγώνα κυπέλλου με Κέρκυρα ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να μη τους βάλει από κάτω η ήττα στην Κέρκυρα (2-0) και το γεγονός ότι έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από την 1η αγωνιστική.
Γιατί αύριο Πέμπτη υπάρχει το πρώτο ματς κυπέλλου με τους Φαίακες στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και την Κυριακή η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια που είναι μια ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα.


Στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ όπως διαπίστωσε και ο Πετράκης, δεν ήταν καλός στην τελική προσπάθεια και έτσι δεν εκμεταλλεύτηκε ορισμένες καλές στιγμές που είχε φτάνοντας στο γκολ. Ο Θέμης Τζημόπουλος που γνωρίζει πολύ καλά τους προσεχείς αντιπάλους, αφού πριν έρθει στα Γιάννινα είχε παίξει σε Κέρκυρα και Βέροια, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε και τα εξής: «Είχαμε πει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις της Κέρκυρας. Παρόλα αυτά βγάλανε μια γρήγορη αντεπίθεση όταν χάσαμε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και ευτύχησαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ. Πιστεύω ότι στα πρώτα 10 λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας η Κέρκυρα. Από εκεί και μετά πατήσαμε εμείς καλύτερα στο γήπεδο και στα 80 λεπτά είχαμε την κατοχή και προσπαθούσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Η μπάλα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Το δεύτερο γκολ της Κέρκυρας μπήκε στο 94', όταν βγήκαμε όλοι μπροστά. Έχουμε τώρα ένα παιχνίδι κυπέλλου την Πέμπτη, τα κεφάλια μέσα και να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Για το αν αρχίζει να νιώθει πίεση η ομάδα, καθώς θα έχει κι άλλο εκτός έδρας ματς με την Βέροια: «Η πίεση υπάρχει από την πρώτη και τελειώνει την τελευταία αγωνιστική. Έχουμε πρώτα το παιχνίδι κυπέλλου την Πέμπτη, θα κοιτάξουμε αυτό το ματς και μετά την Βέροια. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε και στα δύο παιχνίδια και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι απ' ότι σήμερα».

Τα βλέμματα στο κύπελλο

Τα βλέμματα και την προσοχή στο αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με την Κέρκυρα έχουν στρέψει στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι στο βάθος υπάρχει και το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Βέροια. Οι κυανόλευκοι βλέπουν χωριστά το κάθε παιχνίδι. Βέβαια αυτό που καίει περισσότερο όλους είναι να πάρουν θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή με τη «Βασίλισσα» που φέτος είναι ανεβασμένη και επίσης βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, αλλά και ο θεσμός του κυπέλλου δεν αφήνει αδιάφορο τον ΠΑΣ. Τη στιγμή που θα παίξει εκτός έδρας μόνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με Κέρκυρα και Απόλλωνα Καλαμαριάς, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να περάσει στην επόμενη φάση, αφού βάσει της προκήρυξης προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Θα κάνει αλλαγές ο Πετράκης;

Συνεπώς το ματς με τη Βέροια μπαίνει επί του παρόντος στην άκρη, όσον αφορά τις αγωνιστικές προτεραιότητες, αλλά μπορεί ο Γιάννης Πετράκης να κάνει κάποιες αλλαγές, να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να πάρουν χρόνο συμμετοχής και άλλοι που είναι από τις βασικές εναλλακτικές λύσεις, όταν θέλει να κάνει κάποιο φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα ή να καλύψει κάποια κενά τιμωριών ή τραυματισμών. Πάντως ο «Άγιαξ» θα μπει δυνατά στο αυριανό παιχνίδι με την Κέρκυρα για να πάρει τη νίκη σαν μια ρεβάνς για την ήττα (2-0) στο ματς της περασμένης Κυριακής στο νησί των Φαιάκων, αλλά παράλληλα να ζεστάνει τον κόσμο του και την ψυχολογία, γιατί ακολουθούν στο πρωτάθλημα δύσκολα παιχνίδια.

10 ευρώ γενική είσοδος


Το ματς θα γίνει στις 4.30 σε μια ώρα εμπορικής αιχμής που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και αρκετός κόσμος θα είναι στις δουλειές του, αλλά παρόλα αυτά περιμένουν να είναι σημαντική η παρουσία των φιλάθλων αύριο στο γήπεδο. Μάλιστα από χτες τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με γενική είσοδο για όλες τις θύρες 10 ευρώ. Τα παιδικά είναι 5 ευρώ από τις θύρες 6 έως 9. Η ΠΑΕ διευκρίνισε ότι ισχύουν και στο κύπελλο τα εισιτήρια διαρκείας. Τέλος από έγκυρες πηγές της ΠΑΕ έγινε χτες γνωστό ότι η ΠΑΕ εξασφάλισε κατόπιν ρύθμισης των χρεών την φορολογική της ενημερότητα που άμεσα θα προσκομιστεί στην ΕΠΟ και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι σημερινοί αγώνες κυπέλλου


Σήμερα Τετάρτη το αγωνιστικό μενού για το κύπελλο Ελλάδος έχει ως εξής:
16:30 Ξάνθη – Νίκη Βόλου (ΟΤΕ sport 3)
16:30 Ζάκυνθος – ΟΦΗ (ΟΤΕ sport 5)
16:30 Πλατανιάς – Εθνικός Γαζώρου
16:30 Πανθρακικός – ΑΕΚ (ΟΤΕ sport 2)
16:30 Βέροια – Ερμιονίδα
16:30 Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης
16:30 Καλλονή – Τύρναβος
16:30 Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης (ΟΤΕ sport 4)
19:00 Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός (ΟΤΕ sport 2)
19:00 Πανιώνιος – Φωστήρας (ΟΤΕ sport 5)