Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Φοβερό γκολ και προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΣ

ΠΑΣ - Κέρκυρα 1-0 με γκολ του Νόε Ακόστα. 


Μ’ ένα γκολ του Ακόστα ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Κέρκυρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση, η οποία θα ολοκληρωθεί κερδίζοντας και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στα Γιάννινα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος που θα κάνει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΣ είχε και δοκάρι στο 50΄με τον Ακόστα, αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Παράλληλα ο Πετράκης ξεκούρασε και παίκτες ενόψει του αγώνα της Κυριακής όπως τους Ίλιτς, Τζημόπουλο, Βελλίδη, Λίλα, Στροούνα, συν τον τραυματία Κοροβέση. Η Κέρκυρα ήταν πιεστική στο τελευταίο τέταρτο με εικοσέλεπτο που έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση, όπως και ο ΠΑΣ έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» νωρίτερα το παιχνίδι. Το παιχνίδι είχε αρκετό ενδιαφέρον αφού ήταν και η ρεβάνς της ήττας την περασμένη Κυριακή στο νησί των Φαιάκων. Ο ΠΑΣ κέρδισε δίκαια και ο κόσμος αποχώρησε ικανοποιημένος από το γήπεδο.

Τα γκολ

13: Το γκολ για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Ακόστα. Ο Τσάβεζ έκανε το κόρνερ από δεξιά και ο Ισπανός μέσος με στριφογυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Το δοκάρι

50’: Σέντρα του Κρητικού από δεξιά, θαυμάσια κεφαλιά του Μανιά στο οριζόντιο δοκάρι της Κέρκυρας.

Οι φάσεις

1: Κόρνερ του Τσάβεζ κεφαλιά από πλάγια δεξιά θέση του Τσουκαλά έφυγε άουτ.
5’: Μπαλιά τρύπα του Τσάβεζ στο Μανιά, αυτός μπήκε σφήνα στον κενό χώρο αλλά το πλασέ απέκρουσε ο Καρατζιοβαλής.
22’: Καλό φάουλ του Τσάβεζ κοντρολαρισμένο στην αγκαλιά του Κουτζαβασίλη.
24’: Από καλή θέση, μόνος του ο Μανιάς πήγε να «σκοτώσει» τον Κερκυραίο γκολκίπερ αλλά σούταρε πάνω του. Σημαντική κι αυτή η ευκαιρία για τον «Άγιαξ».
26’: Σε έξυπνη μπαλιά του Τσάβεζ από απομακρυσμένη δεξιά πλάγια θέση ο Ακόστα έκανε το δύσκολο σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.
27’: Στην αντεπίθεση ένα κοντινό σουτ του Καϊκούτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ έφυγε άουτ.
35’: Σέντρα του Κανακούδη από αριστερά, κεφαλιά του Καϊκούτ άουτ.
36’: Κίτρινη κάρτα στον Κανακούδη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ακόστα.
40’: Κίτρινη κάρτα στον Ομπράντοβιτς της Κέρκυρας γιατί θεατρινίστικο πέσιμο σε κανονικό μαρκάρισμα του Ντάσιου.
48': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Τσουκαλά να βγαίνει φάτσα με τον Κουτζαβασίλη για ακόμα μια φορά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας μπλοκάρει και κρατά ''ζωντανή'' την ομάδα του.
58’: Κίτρινη κάρτα στον Κρητικό της Κέρκυρας για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσάβεζ.
61’: Πολύ καλό γυριστό σουτ του Μανιά ενώ είχε πλάτη στην εστία, απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης. Όλη η κερκίδα χειροκρότησε την ενέργεια αυτή από τον επιθετικό του ΠΑΣ.
62’: Κίτρινη κάρτα στο Μανιά για διαμαρτυρία.
70’: Κίτρινη κάρτα στο Μιχαήλ για σκληρό μαρκάρισμα.
71’: Καλό σουτ του Σάντσες έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ.
80’: Ο Ακόστα μπήκε θαυμάσια από αριστερά, έσπασε τη μπάλα στο Γιάκο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
85’: Μεγάλη ευκαιρία για την Κέρκυρα να ισοφαρίσει όταν συρτό σουτ του Χαβίτο πέρασε μπροστά από την εστία του ΠΑΣ, βρέθηκε στην πορεία της ο Σάντσες αλλά δεν μπόρεσε να τσιμπήσει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
94': Ο Μιχαήλ βγήκε τετ-α-τετ στα καρέ της Κέρκυρας αλλά πλάσαρε συρτά άουτ.

Η διαιτησία

Διαιτητής της συνάντησης ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), Γεωργιάδη (Κοζάνης). Τέταρτος διαιτητής ο Καραλιόλιος (Γρεβενών) και παρατηρητής ο Γιώργος Δούρος

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ: Σωτηρίου, Ντάσιος, Ακόστα, Μιχαήλ, Χαρίσης, Κρητικός (83’ Ηλιάδης), Μανιάς, Τσουκαλάς (77’ Γιάκος), Μπέριος, Τσάβεζ (75’ Αυγενικού), Ναδάλες.


ΚΕΡΚΥΡΑ:  Κουτζαβασίλης, Βλάχος, Μαραγκός, Βενέτης (58’ Ζορμπάς), Καϊούι, Ρόχας (46’ Μαρκόφσκι), Ομπράντοβιτς (46’ Χαβίτο), Ντιμιτρόφσκι, Κανακούδης, Κρητικός.