Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Στον "Άγιαξ" σφίγγουν τις γροθιές και πάνε για νίκη

Ανεβαίνει η αδρεναλίνη στο στρατόπεδο του ΠΑΣ για το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ αρχίζει πλέον να ανεβαίνει και η αδρεναλίνη των φιλάθλων που θα πάρουν και αυτοί τις δικές τους «θέσεις μάχης» στις εξέδρες του ιστορικού σταδίου «Ζωσιμάδες».
Ο κόσμος δείχνει διατεθειμένος να βοηθήσει και πάλι την ομάδα, αντιλαμβανόμενος τη δύσκολη αποστολή που έχει στο νέο πρωτάθλημα. Είναι δε χαρακτηριστικό γνώρισμα στα Γιάννινα πάντα στις δύσκολες στιγμές να υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Και όχι μόνο στο συγκεκριμένο δύσκολο παιχνίδι με το οποίο θα ανοίξει η αυλαία, αλλά η στήριξη θα είναι διαρκείας και με υπομονή από πλευράς φιλάθλων έχοντας κατά νου ότι με το χρόνο η ομάδα θα βελτιώνεται και περισσότερο.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλει ένα καλό ξεκίνημα που θα τον ανεβάσει και ψυχολογικά, καθώς μέχρι την 10η αγωνιστική έχει βατό πρόγραμμα, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές ομάδες του δικού του βεληνεκούς, οπότε θα πρέπει να μαζέψει και τους ανάλογους βαθμούς για να έχει ήσυχο το κεφάλι του στη συνέχεια. Όσο για τον στρατηγικό στόχο της νέας σαιζόν είναι βασικά η παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και μετά ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει. Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία, ο Γιάννης Πετράκης και χτες ασχολήθηκε στις δύο προπονήσεις που έκανε με την τακτική του αγώνα, προσπαθώντας να βρει τον τρόπο και τα πρόσωπα στις ανάλογες θέσεις που θα κάνουν την ομάδα ανταγωνιστική στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Όλοι εκτιμούν τη δύσκολη αποστολή που έχουν, αλλά από ένα σημείο και μετά οι κυανόλευκοι σφίγγουν τις γροθιές, πιστεύοντας πολύ και στις δικές τους δυνάμεις, με τις οποίες μπορούν να αντιπαρατεθούν στα ίσα με τον Αστέρα Τρίπολης και να τον κερδίσουν. Ο σεβασμός στον αντίπαλο και η αναγνώριση των δυνατοτήτων που έχει σαν ομάδα, δεν σημαίνει φόβος, παρά μόνο σωστή αντιμετώπιση μιας κατάστασης ώστε να καταστρωθούν τα σχέδια με στόχο τη νίκη πάνω σε μια ρεαλιστική βάση δεδομένων. Ο Πετράκης μαζί με τους συνεργάτες του θα παρακολουθήσουν σήμερα το βράδυ το ματς της Αρκαδικής ομάδας με τη Μακάμπι, το ίδιο και οι παίκτες, γιατί τρία 24ωρα μετά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τους παίκτες του Στάϊκου Βεργέτη. Και επειδή χρονικά η απόσταση δεν είναι μεγάλη, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Γιαννιώτες να έχουν μια καλή εικόνα για την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων  τους στο ματς της Κυριακής.


Εντάξει είναι ο Σταύρος Τσουκαλάς, καθώς ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις που είχε στο πόδι, οπότε με την παρουσία του δένει σε μεγάλο βαθμό η μεσαία γραμμή. Όσον αφορά για την απουσία (λόγω καρτών) του Θόδωρου Μπέριου στην άμυνα, θα παίξουν κεντρικό δίδυμο Τζημόπουλος, Μιχαήλ και αριστερό μπακ ενδεχομένως να περάσει ο Στρούνα και δεξιός μπακ ο Ντάσιος ή να προτιμήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το Σάββατο οι παίκτες θα δουν και βίντεο από αγώνες του Αστέρα Τρίπολης και ο Γιάννης Πετράκης θα κάνει την ανάλυση της αντίπαλης ομάδας.