Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γ. Πετράκης: Μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Γιάννης Πετράκης με αφορμή το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στη φωτο ανάμεσα στον Θέμη Τζημόπουλο και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Αλέκο Καρύτσα.

ΠΗΓΗ: Sportsioannina.gr

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος έδωσε ο Γιάννης Πετράκης. Ο προπονητής των κυανόλευκων, αφού πρώτα ευχήθηκε για μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και θετική ενέργεια και επιτυχημένη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πως κύλησε η προετοιμασία και αν ήταν ικανοποιημένος για το πως εξελίχθηκε:
«Συνήθως δεν θα ακούσετε κάποιον να λέει ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την προετοιμασία. Αλλά αυτό που θα πω το εννοώ, νομίζω όλα τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και είχαν παρά πολύ μεγάλη θέληση. Νομίζω ότι βάλαμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας σε όλους τους τομείς, και αυτή την σπουδαία δουλειά.
Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής, να βγάλουμε το καλύτερο που μπορούμε, και να το αναδείξουμε μέσα στο γήπεδο και μέσα από αυτή τη διαδικασία να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».


Ποιο είναι το βασικό όπλο αυτής της ομάδας:
«Πιστεύω ότι το πιο δυνατό σημείο που έχουμε είναι το καλό κλίμα, η ποιότητα των χαρακτήρων που έχουμε. Η αξία που έχουμε σε ποιότητα ποδοσφαιρική στην ομάδα μας. Σίγουρα η ομοιογένεια είναι και αυτή ένα σημαντικό κομμάτι, και νομίζω ότι αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία, για εμένα, και από τα πιο σπουδαία που χρειάζονται για να φτιάξεις μία καλή ομάδα.
Αν υπάρχει όρεξη και είναι καλά παιδιά, και είναι καλό το κλίμα, και αν υπάρχει θέληση και πίστη, νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνεις πράγματα και να ζητάς παραπάνω πράγματα».


Για το να θα υπάρξουν νέες μεταγραφικές κινήσεις, και αν όχι, αν καλύπτονται τα κενά:
«Επειδή ακόμη δεν έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, θα πρέπει τον απολογισμό να τον κάνουμε κλείνοντας τη μεταγραφική περίοδο.
Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μας, πιστεύω πάρα πολύ στα παιδιά που έχω. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.
Πιθανόν να είχαμε πάρει κάποια μεταγραφή και για διάφορους λόγους να μην μπορούσε να παίξει. Όπως μπορούσε να τύχει κάποιος τραυματισμός και για κάποιο λόγο κάποιο παιδί να μην μπορούσε να παίξει.
Δεν είμαι προσωπολάτρης. Η ομάδα είναι μία ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται για τον ίδιο σκοπό. Γι' αυτό και υπάρχουν οι 25, και μέσα από τα όπλα που έχουμε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.
Νομίζω ότι θα γίνουν μεταγραφές».


Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε την Κυριακή μία ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με πάρα πολύ καλή ποιότητα παικτών .
Νομίζω ότι αυτό το έδειξαν στα παιχνίδια των προκριματικών του Europa League.
Υπάρχει σεβασμός γι' αυτή την ομάδα, όπως υπάρχει σεβασμός για όλες τις ομάδες.
Αυτό είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά έχει να κάνει με τη δική μας θέση. Είμαστε μία ομάδα που πιστεύουμε πολύ σ' αυτό που κάνουμε και σ' αυτό που είμαστε. Σεβόμαστε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι πως θα είμαστε εμείς.
Θέλω να είμαστε με τα χαρακτηριστικά που πιστεύω ότι μας κάνουν καλή ομάδα και θεωρώ και νομίζω ότι οι παίκτες θέλουνε. Και όταν είμαστε σ' αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα, αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι. Δεν θα πω περισσότερα, τα υπόλοιπα στο γήπεδο».


Και ένα μήνυμα για τον κόσμο του ΠΑΣ:
«Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας. Ξέρουμε ότι το πιο δυνατό σημείο της ομάδας είναι ο κόσμος. Αυτό θα πρέπει να αναδεικνύεται κάθε Κυριακή .
Η βοήθεια του για εμάς και η συμμετοχή του είναι σημαντική. Ξεκινούμε μια χρονιά με φιλοδοξίες και όνειρα. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, και σ' αυτή την προσπάθεια το ποιο δυνατό όπλο της ομάδας το θέλουμε δίπλα μας και στα καλά, αλλά και περισσότερο και στις κακές στιγμές, που όπως υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, κάποια στιγμή θα υπάρξουν και στη δικιά μας».


ΠΗΓΗ: sportsioannina.gr