Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Στις 8 Δεκεμβρίου κληρώνει για ΠΑΣ στο κύπελλο

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 θα γίνει η κλήρωση για την 2η φάση του κυπέλλου Ελλάδος όπου θα μπουν ο ΠΑΣ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της σούπερ λίγκα.

Έγινε σήμερα στην ΕΠΟ η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος όσον αφορά την α’ φάση που συμμετέχουν ομάδες από τη Β’ Εθνική. Υπενθυμίζουμε ότι οι αναμετρήσεις της α’ φάσης είναι διπλές και θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29, 30 Αυγούστου και στις 12, 13, 14 Σεπτεμβρίου.
Η κλήρωση της β’ φάσης που θα μπουν και οι ομάδες της σούπερ λίγκα (φυσικά και ο ΠΑΣ) θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου 2014. Το ακριβές πρόγραμμα θα προκύψει μέχρι την Τετάρτη λογικά μετά από συνεννόηση της ΕΠΟ με τον ΟΤΕ TV, o οποίος έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.
Να σημειωθεί ότι οι 18 ομάδες της Σούπερ Λίγκας ενσωματώνονται στη β' φάση, μαζί με τις 14 ομάδες της Β' Εθνικής, που θα προκριθούν από την α' φάση. Και φέτος στη β' φάση προβλέπεται η δημιουργία οκτώ ομίλων των τεσσάρων ομάδων με τα ματς να ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια της α' φάσης, είναι τα ακόλουθα:

1ος Όμιλος
Χανιά - Άλιμος
Αχαρναϊκός - Φωστήρας
Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή
Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης
Παναχαϊκή - Πανηλειακός
Ερμιονίδα - Παναιγιάλειος
ΑΕΚ - Φωκικός

2ος Όμιλος
Ηρακλής - Λαμία
Αναγέννηση Καρδίτσας - Εθνικός Γαζώρου
ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου
Απόλλων Καλαμαριάς - Άρης
Πιερικός - Τίρναβος
Αιγινιακός - Αγροτικός Αστέρας
Δόξα Δράμας - Ζάκυνθος


H EΠΟ στην επίησμη ανακοίνωση, που ακολούθησε επαναλαμβάνει και το τι ισχύει στις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου. Αναλυτικά αναφέρει:

«Ακολουθεί το σύστημα διεξαγωγής έως τον τελικό:
2η  φάση (κλήρωση 8/12/2014)
Θα συμμετάσχουν οι 14 νικήτριες ομάδες της 1ης φάσης και οι 18 ομάδες της Super League, οι οποίες, στο σύνολό τους, θα συγκροτήσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι αγώνες των ομίλων (μονοί αγώνες) θα διεξαχθούν σε πρωτάθλημα 3 αγωνιστικών. Στην κλήρωση των αγώνων της 2ης φάσης, οι ομάδες θα χωριστούν σε γκρουπ ως εξής:
Γκρουπ 1: Οι ομάδες της Super League που τερμάτισαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2013-2014 στις θέσεις 1-8.
Γκρουπ 2: Οι ομάδες της Super League που τερμάτισαν στη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος 2013-2014 στις θέσεις 9-16.
Γκρουπ 3: Οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν από την Football League στην Super League την περίοδο 2013-2014 και, ύστερα από κλήρωση, έξι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από την 1η φάση.
Γκρουπ 4: Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από την 1η φάση.
Μία ομάδα από κάθε γκρουπ θα συμμετέχει σε κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους της 2ης φάσης.
Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
3η  φάση (κλήρωση 8/12/2014)
Θα συμμετάσχουν οι 16 ομάδες που θα προκριθούν από τη 2η φάση, οι οποίες θα σχηματίσουν δύο γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο γκρουπ θα συμπεριληφθούν οι ομάδες που τερμάτισαν επικεφαλής στον όμιλό τους και στο δεύτερο εκείνες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Κάθε μία ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μία ομάδα από το δεύτερο γκρουπ και μεταξύ τους θα δώσουν εντός και εκτός έδρας αγώνες.
Προημιτελική φάση (κλήρωση 26/1/2015)
Θα συμμετάσχουν οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση. Η κλήρωση θα διενεργηθεί χωρίς περιορισμούς και τα ζευγάρια θα δώσουν εντός και εκτός έδρας αγώνες.
Ημιτελική φάση (κλήρωση 9/3/2015)
Θα συμμετάσχουν οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν από την προημιτελική φάση. Τα ζευγάρια θα δώσουν εντός και εκτός έδρας αγώνες και οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό. Ταυτόχρονα με την κλήρωση της ημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τον τυπικά γηπεδούχο του τελικού.
Τελικός αγώνας: ΟΑΚΑ Σάββατο 9 Μαΐου 2015
Στα παιχνίδια της 1ης, 4ης, 5ης φάσης ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος, ενώ στους αγώνες της 3ης φάσης γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr