Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σεμινάριο στα Γιάννινα για τις γυναίκες ρέφερι

Και στα Γιάννινα θα γίνει σεμινάριο διαιτησίας για τις γυναίκες ρέφερι. Και οι περισσότερες είναι πραγματικά μοντέλα!










Τα Γιάννινα επιλέγηκαν ως μια από τις πέντε πόλεις που η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ θα κάνει επιμορφωτικά σεμινάρια για γυναίκες που ασχολούνται με τη διαιτησία. Μάλιστα στα Γιάννινα υπάρχουν πάνω από 10 κοπέλες στη δύναμη του τοπικού συνδέσμου που ασχολούνται με τη διαιτησία, ενώ και η κορυφαία ρέφερι Θάλεια Μήτση που έφτασε να διευθύνει διεθνείς αγώνες έχει καταγωγή από τα Γιάννινα και συγκεκριμένα από το χωριό Κούρεντα, που είναι και τόπος καταγωγής του Τάσου Πάντου.


Για τα σεμινάρια αυτά η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα εξής:

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Γυναικών Διαιτητών, με την πραγματοποίηση πέντε περιφερειακών σεμιναρίων στις 3 Μαΐου 2014. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πλάνο που έχει καταρτίσει η ΚΕΔ/ΕΠΟ, στο πλαίσιο οδηγιών της UEFA για την ανάπτυξη της γυναικείας διαιτησίας στις Ομοσπονδίες-μέλη της.

Τα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν σε Δράμα, Ιωάννινα, Λαμία, Αίγιο και Πειραιά, απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες διαιτητές, αξιολογημένες και μη, ο αριθμός των οποίων στη χώρα μας υπολογίζεται στις 300.


Στόχος των σεμιναρίων είναι η πλήρης καταγραφή των γυναικών διαιτητών και η δημιουργία μια βάσης δεδομένων, η παροχή κινήτρων προκειμένου αυτές να παραμείνουν στο χώρο της διαιτησίας και να έχουν προοπτικές εξέλιξης, καθώς επίσης η ενημέρωση για θέματα φυσικής κατάστασης, αγωνιστικών τεστ, κανονισμών και των επόμενων βημάτων του προγράμματος.