Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα κοινά σημεία που βρήκαν Χριστοβασίλης και Πετράκης













Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Πετράκης θα είναι προπονητής και στη νέα σαιζόν και η συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας ανακοινώθηκε και επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Μαζί μ’ αυτόν παραμένουν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του, ήτοι Γιώργος Γεωργουλόπουλος (βοηθός), Βασίλης Αλεξίου (γυμναστής), Χρήστος Τσελιόπουλος (εκπαιδευτής τερματοφυλάκων).
Ήταν κάτι το αναμενόμενο, αφού από καιρό είχε εκδηλωθεί η πρόθεση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης εκτίμησε ότι ο Κρητικός τεχνικός συνέβαλε αποφασιστικά στην παραμονή της ομάδας.

Ανέλαβε σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος όπου υπήρχε ένα σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων και όπως εκτιμούν στη διοίκηση με το χαμηλό προφίλ του, τις γνώσεις αλλά και τη συμπεριφορά του να μπει στην ψυχολογία της ομάδας και να κερδίσει την εκτίμηση των παικτών. Και παράλληλα ήταν από τους προπονητές που περιορίστηκε αποκλειστικά στα καθήκοντά του, χωρίς να προσπαθεί στα δύσκολα να πετάξει αλλού το μπαλάκι των ευθυνών, προσποιούμενος δικαιολογίες για βρεγμένα γήπεδα και άλλα τέτοια.


Γενικά ο πρόεδρος του «Άγιαξ» έκρινε ότι ο Γιάννης Πετράκης είναι ένας προπονητής που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του  ΠΑΣ που τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην προώθηση νέων παικτών και για το λόγο αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη ανανέωσε τη συνεργασία. Από την άλλη πλευρά για τον Γιάννη Πετράκη μέτρησε πολύ η εκτίμηση που είχε από τον κόσμο των Ιωαννίνων και η αποδοχή, αφού και σε περιόδους αποτυχιών της ομάδας ποτέ δεν βρέθηκε κάποιος να του προσδώσει ευθύνες. Πέραν αυτού ο Πετράκης εκτίμησε ότι ο ΠΑΣ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, με κόσμο στο πλευρό της και βαριά φανέλα, εκτίμησε ότι το δυναμικό της ομάδας είναι καλό σε γενικές γραμμές με διαβεβαιώσεις από τον Χριστοβασίλη να υπάρξουν ενισχύσεις, είτε πάρει ο ΠΑΣ την άδεια, είτε όχι.