Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Βαρύ το πλήγμα που υπέστη η εικόνα του ΠΑΣ

Στο χέρι του είναι να πιάσει τα μηνύματα των καιρών και με καλές κινήσεις να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων.











Το ποιες επιδράσεις και επιπτώσεις θα έχει στην πορεία του ΠΑΣ η μη αδειοδότηση, θα φανεί στην συνέχεια και στο νέο πρωτάθλημα. Μιλάμε βασικά για το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς τα ράσα δεν κάνουν τον παπά και ούτε οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες με γνωστά ονόματα δίνουν πάντα την αίγλη και τις επιτυχίες σε μια ομάδα. Άλλωστε αυτό το βιώσαμε το 2012 με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου όπου μέσα από ένα κράμα παλιών και νέων παικτών βγήκε ένας συντελεστής φωτιά που εκτίναξε την ομάδα στα ύψη.

Επειδή όμως τέτοια θαύματα δεν επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και επειδή κάθε χρονιά έχει τα δικά της δεδομένα, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την πορεία στη νέα σαιζόν, καθώς ακόμα δεν είδαμε τους σχεδιασμούς και τις κινήσεις που θα γίνουν. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και γι’ αυτό δεν μπορούμε από τώρα να κάνουμε εκτιμήσεις. Οι δηλώσεις του Πετράκη ότι ο ΠΑΣ δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό είναι μια νότα αισιοδοξίας.

Αυτά για το αγωνιστικό κομμάτι. Όσον αφορά όμως το αντίχτυπο που έχει η απόρριψη της έφεσης και η μη αδειοδότηση της ομάδας στην κοινή γνώμη και στο γενικότερο προφίλ της ομάδας, εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η μη αδειοδότηση της ομάδας αποτελεί αναμφίβολα βαρύτατο πλήγμα για το κύρος της με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που αδειοδοτήθηκαν όλες οι ομάδες στη σούπερ λίγκα εκτός από τον ΠΑΣ, το χτύπημα είναι πιο βαρύ και θα κάνει πολύ καιρό να φύγει αυτό το στίγμα από τα Γιάννινα.

Δεν ξέρουμε πως θα χειριστούν την όλη αυτή υπόθεση και τι κινήσεις θα γίνουν για να αναστραφεί η όλη εικόνα, αλλά για σήμερα που μιλάμε, υπάρχει μια μεγάλη απογοήτευση στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων και ένα μεγάλο ερωτηματικό: Γιατί αδειοδοτήθηκαν όλες οι ομάδες και όχι ο ΠΑΣ;
Το κλίμα βαρύνει ακόμα περισσότερο, γιατί το φετινό γεγονός της μη αδειοδότησης, είναι σε συνέχεια της περσινής απαγόρευσης από την ΟΥΕΦΑ της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και της μη αδειοδότησης πάλι το καλοκαίρι του 2012. Κι όταν κάτι επαναλαμβάνεται συνεχώς, δημιουργεί την αίσθηση και την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι δεν είναι πάντα στραβός ο γιαλός, αλλά και εμείς κάπου στραβά αρμενίζουμε.

Πιστεύουμε ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του να πιάσουν τα μηνύματα για να μπορέσουν με καλές κινήσεις στη συνέχεια να ανατρέψουν το βαρύ κλίμα που υπάρχει στα Γιάννινα και να πείσουν τον φίλαθλο κόσμο, ότι και με αυτές τις προϋποθέσεις, ο ΠΑΣ θα παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον.