Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πιέζει ο χρόνος για τις μεταγραφές, είναι καιρός για ανακοινώσεις

Ο Χουάν Ντομίνγκεθ φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για να μπει ο Σεπτέμβριος, τόσο πιέζει και ο χρόνος τους υπεύθυνους του ΠΑΣ Γιάννινα, για να ολοκληρώσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό, τουλάχιστον κατά μεγάλο ποσοστό. Γιατί θέλει και ο Γιαννίκης κάποιες μέρες να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, προκειμένου να ετοιμάσει την ομάδα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς και ο κόουτς έχει αυτές τις μέρες τις δικές του αγωνίες. Χθες φούντωσαν πάλι τα μεταγραφικά σενάρια, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν ολοκληρωθεί άλλες δύο με τρεις μεταγραφές. Εξετάζονται περιπτώσεις παικτών από Ελλάδα και εξωτερικό. Περισσότερες πιθανότητες έχει η περίπτωση του έμπειρου Ισπανού μέσου Χουάν Ντομίνγκεθ, που έμεινε ελεύθερος από τη Στουρμ Γκρατς της Αυστρίας. Στα νιάτα του είχε πολλές συμμετοχές στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Έχουν γραφεί πολλά ονόματα, ως εν δυνάμει μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ. Η ΠΑΕ τηρεί και πάλι την τακτική που έχει όλα τα χρόνια. Κινείται με μυστικότητα, λίγοι ξέρουν με ποιους παίκτες μιλά ο Χριστοβασίλης και δεν μπαίνει στον πειρασμό να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα. Φέτος υπήρξε σημαντική καθυστέρηση των μεταγραφών, με την δικαιολογία ότι έληξαν αργά τα πρωταθλήματα και η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τον προγραμματισμό παγκοσμίως όλων των ομάδων. Υπήρξαν φήμες και για δανεισμό παικτών από τον Ολυμπιακό. Αρχικά έχοντας επίκεντρο τους Ντουρμισάι, Γιάννη Μασούρα και στη συνέχεια τον Ανδρούτσο. Όμως ο Ντουρμισάι πήγε στη Λάρισα και ο Μασούρας στην πολωνική ομάδα Γκόρνικ. Ο Ανδρούτσος είναι ακόμη στη διάθεση του Μαρτίνς, χωρίς να έχει αποφασίσει ο Πορτογάλος τεχνικός για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. 

Η μεταγραφολογία, που είναι και «φρούτο» εποχής, είχε επεκταθεί και σε άλλους ορίζοντες. Πολλοί παίκτες που αποχώρησαν από Πανιώνιο και Ξάνθη, φέρονταν ως στόχοι του ΠΑΣ. Μέχρι στιγμής δεν επαληθεύτηκε τίποτα. Όμως ότι είναι να γίνει, θα φανεί πολύ σύντομα, γιατί ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα. Ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο εξέφρασε την επιθυμία να γίνουν άμεσα οι μεταγραφές, για τους γνωστούς λόγους, να έχει λίγο χρόνο να δει και τους νέους παίκτες στις προπονήσεις, και αν είναι δυνατόν, να τους χρησιμοποιήσει στο φιλικό με τον Παναιτωλικό, που θα είναι και η τελική πρόβα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Από έγκυρους κύκλους της ΠΑΕ λέγεται ότι υπάρχουν επαφές με ποδοσφαιριστές και ότι θα υπάρξουν περαιτέρω ενισχύσεις της ομάδας. Οπότε πολύ σύντομα θα λυθεί και το μυστήριο που κινείται ο ΠΑΣ και ποιους παίκτες θα αποκτήσει. Η καλή εμφάνιση που έκανε στο τελευταίο φιλικό με τον Ολυμπιακό, δεν ανατρέπει τον αρχικό προγραμματισμό για προσθήκες και ενίσχυση του ρόστερ σε θέσεις του άξονα, αναζητώντας δύο χαφ, επιθετικό και ίσως τερματοφύλακα. Χθες λύθηκε η συνεργασία με τον νεαρό μέσο Σπύρο Βασιλάκη, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Αχέροντα Καναλλακίου. Πέρσι ήταν δανεικός στο Σούλι Παραμυθιάς. Φέτος επέστρεψε στον ΠΑΣ, ακολούθησε την προετοιμασία στα Γιάννινα και στο Καρπενήσι, αλλά τελικά χώρισαν οι δρόμοι με τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Επίσης η ακαδημία «Ένωση Πάργας» ανακοίνωσε ότι παραχωρήθηκε στον ΠΑΣ για τις ομάδες νέων ο 15χρονος ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Πλασκασοβίτης.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟ

Στο αγωνιστικό κομμάτι με διπλές προπονήσεις που έγιναν στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ. Ο Γιαννίκης θέλει φιλικό για το Σαββατοκύριακο, έστω και με ομάδα που δεν είναι στη Σούπερ Λιγκ1 και γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.