Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Υποβιβασμός της Ξάνθης στη Β΄ Εθνική μετά από 31 χρόνια

Οι παίκτες του Απόλλωνα πανηγυρίζουν ένα από τα τρία γκολ που σημείωσαν επί της Ξάνθης


Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 3-0 της Ξάνθης στη Ριζούπολη, ζευγάρωσε τις νίκες του στους αγώνες των μπαράζ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη Super League.

Έχοντας παρακαταθήκη το 0-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα των Αθηνών μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση «άνοδος». Και το έκανε στο 14’ με το εύστοχο πέναλτι του Μπεντινέλι. Στο 27’ οι Ακρίτες έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Αδαμίδη και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τενεκές με αυτογκόλ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία και έφτασαν σε τρίτο τέρμα με τον συνήθη ύποπτο. Ο Μπεντινέλι υποδέχθηκε την πάσα του Βιτλή και με πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου! Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει με τον Φασίδη από την άσπρη βούλα στο 84'.

Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς και ο Απόλλων αφού ο κόκκινη είδε και ο Λαγός στο 61’. Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ να διατηρεί την υπεροχή και να φτάνει σε μία εύκολη νίκη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επέστρεψε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας, ρίχνοντας παράλληλα την Ξάνθη στη Super League 2 μετά από 31 χρόνια στα μεγάλα «σαλόνια».

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μ. Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46’ Πατράλης), Μπλάζιτς (82’ Μπλάζιτς), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

ΞΑΝΘΗ (Ν. Καραγεωργίου): Μπέντο, Ισαάκιδης (46’ Αραμπατζής), Τσιτσεκίδης (81’ Ετορούλ), Κοτόπουλος (81’ Τσιτσακίδης), Λεωτσάκος, Τενεκές, Φακκής (58’ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46 Τσιλιγγίρης), Αναμίδης.

ΠΗΓΗ:fosonline.gr