Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Διετές συμβόλαιο υπογράφει στον "Άγιαξ" ο Ντομίνγκεθ

Ο Χουάν Ντομίνγκεθ αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο 30χρονος Ισπανός μέσος Χουάν Ντομίνγκεθ που έμεινε ελεύθερος από τη Στουρμ Γκρατς της Αυστρίας, είναι η 4η μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τους Μανώλη Σάλιακα, Μάρβιν Πίρσμαν και Γιάννη Κάργα.

Ο Ντομίνγκεθ, γνωστός από την παρουσία του στη Λα Κορούνια Ντεπορτίβο, χθες βράδυ αναμένονταν στην Αθήνα, ενώ σήμερα θα ταξιδέψει στα Γιάννινα για την υπογραφή του συμβολαίου και το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Η συμφωνία είναι για διετές συμβόλαιο. Είναι μια περίπτωση που πάλεψε για πολύ καιρό ο ΠΑΣ Γιάννινα, με αίσιο τέλος. Είναι μεσοεπιθετικός, εκεί που πονούσε τα τελευταία χρόνια ο Άγιαξ της Ηπείρου”. Ο Ισπανός άσσος θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Αργύρη Γιαννίκη, καθώς ο χρόνος από εδώ και πέρα είναι πιεστικός και πολύτιμος, για να ετοιμαστεί η ομάδα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στα “σκαριά” υπάρχει και άλλη μεταγραφή ξένου παίκτη, που θα ανακοινωθεί προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Ήδη οι επαφές είναι σε καλό δρόμο και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αρραβώνας. Αν ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές, θα έχει προχωρήσει σημαντικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Χθες υπήρξαν σενάρια και για τον Τσιλούλη που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Εξακολουθεί να υφίσταται ενδιαφέρον και για δανεισμό του Ανδρούτσου από τον Ολυμπιακό, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς.

Μιας και οι χθεσινές εξελίξεις ήταν πάλι σε μεταγραφικό φόντο, να προστεθεί ότι οι φίλοι του ΠΑΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράστηκαν με θετικό τρόπο και κολακευτικά λόγια για την απόκτηση του Χουάν Ντομίνγκεθ. Βάσει βιογραφικού, πολλοί τον βλέπουν σαν τον...νέο Τσαβεζ, τον Αργεντινό που έπαιξε σπουδαία ποδόσφαιρο στον ΠΑΣ Γιάννινα, πριν από μερικά χρόνια. Είναι πραγματικά εξαιρετικό το βιογραφικό του Χουάν Ντομίνγκεθ. Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1990 στην Ισπανία. Σε μικρή ηλικία μεταγράφηκε από τη Ναρόν στη Β΄ομάδα της Λα Κορούνια Ντεπορτίβο, για να ενταχθεί το 2009 και στην πρώτη ομάδα, κάνοντας 171 συμμετοχές και 12 γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν, από τα πιό ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου. Τη σεζόν 2016-17 δόθηκε δανεικός στη Μαγιόρκα (31 συμμετοχές με 1 γκολ). Πέρασε για λίγο από την ισπανική Ρέους και από τον Ιανουάριο 2019 μέχρι τώρα, ήταν στη Στουρμ Γκρατς της Αυστρίας, έχοντας με τη φανέλα της 46 συμμετοχές και 6 γκολ. Με τον Ντομίνγκεθ αναμένεται να συνεχιστεί η παράδοση των καλών μεταγραφών από την Ισπανία που κάνει ο ΠΑΣ, όπως οι περιπτώσεις με τους Πέδρο Κόντε, Νόε Ακόστα, Φόνσι Ναδάλες. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι με διπλές προπονήσεις συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Κριζμάν (έχει σύσπαση μυών και πρέπει να προφυλαχθεί) και Κάστρο. Ο τελευταίος για λόγους ξεκούρασης περισσότερο προπονήθηκε μόνος του και δεν έχει πρόβλημα. Χθες επιτροπή της Σούπερ Λιγκ 1 επιθεώρησε το στάδιο “Ζωσιμάδες” και περισσότερο τον αγωνιστικό χώρο, που είναι σε άριστη κατάσταση. Θα ακολουθήσει έκθεση του ειδικού που έκανε την επιθεώρηση, ώστε αν υπάρχει κάποια έλλειψη να τακτοποιηθεί. Επίσης χθες, όλοι οι υπάλληλοι του ΠΕΑΚΙ έκαναν προληπτικά τεστ ανίχνευσης COVID19.

Ο ΖΙΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

Tη φανέλα της Λαμίας θα φορά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Άγγελος Ζιούλης. Οι κυανόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στη Super League 2 με τα χρώματα του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Άγγελος Ζιούλης  δήλωσε πως "είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Λαμία, ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο, την διοίκηση και τον προπονητή για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ στην ομάδα και είναι σίγουρο ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κοινοποίησε τις αποφάσεις της από την συνεδρίαση στης 26 Αυγούστου. Συγκεκριμένα η ΕΕΑ χορήγησε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε οκτώ ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ  ήταν οι ομάδες που έλαβαν το πιστοποιητικό. Σειρά θα πάρουν οι επόμενες σε νέα συνεδρίαση.