Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Λουτσιάνο: Καλύτερος προπονητής που είχα στην Ελλάδα ήταν ο Όγιος

Ο Λουτσιάνο με τη φανέλα του ΠΑΣ τη σεζόν 2008-09


Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα σε συνέντευξη που έδωσε στο «ΦΩΣ» ανέφερε ότι ο καλύτερος προπονητής που συνάντησε όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, ήταν ο Γκιγέρμε Όγιος. Ο «Λούτσι» ανέφερε ότι μπορεί να συνεργάστηκε με Μπάγεβιτς, Λουτσέσκου, Λεμονή, Μαντζουράκη, Κάστρο, αλλά απ’ όλους ξεχώρισε τον Όγιος, με τον οποίον συνεργάστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Ατρόμητο Περιστερίου.

Στα Γιάννινα Λουστιάνο και Όγιος συνυπήρξαν την αγωνιστική σεζόν 2008-09, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και ανέβηκε άνετα στη Σούπερ Λίγκα, μετά από 10 χρόνια απουσίας. Ήταν και η πρώτη χρονιά του Γιώργου Χριστοβασίλη στην ομάδα.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα μπορεί να έπαιξε μόνον ένα χρόνο στα Γιάννινα και να μη άφησε το στίγμα του στην ιστορία, όπως άλλοι παίκτες, αλλά ήταν από τους ποιοτικότερους παίκτες που φόρεσαν την κυανόλευκη φανέλα. Πραγματικά, ο κόσμος των Ιωαννίνων εκείνη τη σεζόν 2008-09 στη Β’ Εθνική χόρτασε γκολ και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Ο παλιός Βραζιλιάνος άσσος τώρα είναι στο τεχνικό τιμη του Παναιτωλικού και θα αναλάβει πάλι την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων Κ19.