Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τι είπε ο Γιαννίκης στους παίκτες για το ματς με Ολυμπιακό

Ο Γιαννίκης ζήτησε από τους παίκτες να υπάρξει και συνέχεια των καλών εμφανίσεων 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ικανοποιημένος έμεινε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης από την προχθεσινή εμφάνιση της ομάδας του, στο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο «Άγιαξ» δυσκόλεψε πάρα πολύ τους πρωταθλητές, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν στο 87’ με κοντινό σουτ του Χασάν.

Η αμυντική διάταξη λειτούργησε καλά, δημιουργώντας αναχώματα μπροστά από τα καρέ του Χουτεσιώτη, αλλά παράλληλα οι «κυανόλευκοι» έβγαιναν καλά στις αντεπιθέσεις, έχοντας δοκάρι με τον Σάλιακα (52’) και δύο με τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Γιαννίκης και κατά τη διάρκεια του αγώνα επιβράβευε τις καλές κινήσεις των παικτών του, έβαλε και φωνές όταν έβλεπε λάθη, ενώ στο τέλος είπε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια, η οποία θα πρέπει να έχει και την ανάλογη συνέχεια. Ο κόουτς φρόντισε γρήγορα να προσγειώσει τους παίκτες και να αντιληφθούν ότι ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας που πέρασε, να μη μείνουν άλλο σ’ αυτό, συνεχίζοντας την δουλειά και την προσπάθεια για τη συνέχεια. 

Ο Γιαννίκης προσπάθησε να περάσει το μήνυμα στους παίκτες, ότι μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια, μπορούν να γίνουν καλύτεροι, ενώ όταν ακολουθούν σωστά τις οδηγίες και την τακτική μπορούν να δυσκολέψουν και μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός. Από εκεί και μετά τους είπε να μη σκέφτονται άλλο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ούτε το προηγούμενο με τον Ατρόμητο που έχασαν με το βαρύ σκορ 3-0. Εξήγησε ότι στα φιλικά τα σκορ και τα αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα ή δεν ενδιαφέρουν και καθόλου. Προέχει η συνεχής βελτίωση, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της κατηγορίας και η σκληρή δουλειά απ’ όλους. Πέρα από τα θετικά, ο Γιαννίκης είδε και κάποια λάθη που έγιναν και θα τα αναλύσει τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις που θα γίνουν. Δεν του άρεσε που χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες, καθώς στη Σούπερ Λιγκ και στα μεγάλα παιχνίδια θα πρέπει να υπάρχει καλύτερο τελείωμα των φάσεων. Και αμυντικά στο γκολ του Χασάν στο 87’ έπρεπε να υπάρξει καλύτερη αντίδραση από την άμυνα.

Μετά από παραμονή 5 ημερών στην Αθήνα, ο ΠΑΣ επέστρεψε αργά προχθές βράδυ στα Γιάννινα, για να συνεχίσει στο ΠΕΑΚΙ το υπόλοιπο της προετοιμασίας, μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όπως λένε οι «κυανόλευκοι», άξιζε τον κόπο γι’ αυτό το «ξεσπίτωμα» τόσων ημερών, καθώς ήταν πολύ χρήσιμα τα φιλικά στο Περιστέρι και στου Ρέντη με αξιόλογες και ποιοτικές ομάδες. Ειδικά το τελευταίο φιλικό με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, λίγες ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής με την ΑΕΚ, ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Απουσίασε και από τα δύο παιχνίδια ο Κροάτης επιθετικός Σάντι Κριζμάν. Ήταν στην αποστολή και δηλωμένος στο φύλλο αγώνος. Έκανε προθέρμανση χωρίς να πατήσει τον αγωνιστικό χώρο. Από πηγές της ομάδας λέγεται ότι είχε ενοχλήσεις και απέφυγε ο κόουτς να τον χρησιμοποιήσει για προληπτικούς λόγους. Αντίθετα, πολύ γρήγορα ξεπέρασε το χτύπημα στη γάμπα, από το ματς με τον Ατρόμητο, ο Νόντας Παντελάκης, που αγωνίστηκε κανονικά. Καίτοι έπαιξε για πρώτη φορά δίπλα στον Γιάννη Κάργα, αφού ο τελευταίος την περασμένη Παρασκευή εντάχθηκε στην ομάδα από τη Λέφσκι Σόφιας, ήταν καλός. Όπως καλός ήταν και ο Κάργας, που πρόλαβε να κάνει μόνο δύο προπονήσεις στον Ασπρόπυργο. 

Ο Γιαννίκης και στα δύο φιλικά χρησιμοποίησε διάταξη 4-4-2. Αν και ακόμη είναι νωρίς, αφού δεν ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές και ούτε διαμορφώθηκε το τελικό ρόστερ, κάποιοι παίκτες, όπως οι Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Λεό, Σιόντης, έχουν προβάδισμα για θέση βασικού, ενώ άξιον αναφοράς είναι και το γεγονός, ότι και στα δύο παιχνίδια ο Γιαννίκης ξεκίνησε με την αρχική ενδεκάδα τους νεαρούς Νάουμετς και Λώλη, κάτι που σημαίνει ότι τους πιστεύει. Επόμενο φιλικό προγραμματισμένο φιλικό είναι με τον Παναιτωλικό στις 5 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο.