Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Κάτοικος Αθηνών εξακολουθεί να είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Για 5η μέρα είναι στην Αθήνα ο ΠΑΣ. Μετά το φιλικό με τον Ατρόμητο (φωτο) περιμένει το αυριανό φιλικό με Ολυμπιακό


Στην Αθήνα παρέμεινε η αποστολή του ΠΑΣ, με την προοπτική το φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη, να γίνει αύριο Δευτέρα στις 19.00 κεκλεισμένων των θυρών.

Το ματς αυτό επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε λόγω ανίχνευσης κρούσματος κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Η αναβολή αυτή θα επιφέρει τροποποίηση του προγράμματος προετοιμασίας των Γιαννιωτών, που σήμερα θα κάνουν διπλές προπονήσεις στο γήπεδο του Ασπροπύργου. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι από την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα , καθώς την Πέμπτη έδωσε το πρώτο φιλικό  στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Όμως αξίζει τον κόπο αυτό το «ξεσπίτωμα», γιατί ο ΠΑΣ έχει άμεση ανάγκη από φιλικά παιχνίδια για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αφού σε επίσημο παιχνίδι έχει να αγωνιστεί από τις 8 Μαρτίου που κέρδισε με 4-1 την Κέρκυρα, πριν σταματήσει η αγωνιστική δράση λόγω της πανδημίας. 

Το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό με τον Ολυμπιακό είναι το δεύτερο στη σειρά και θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για τους Ηπειρώτες, ασχέτως της διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον προπονητή του ΠΑΣ Αργύρη Γιαννίκη δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η γενικότερη παρουσία της ομάδας του στο γήπεδο. Ειδικά το αυριανό παιχνίδι κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας και επίδοξους νταμπλούχους, θα είναι και ένα καλό μάθημα για τους παίκτες του Γιαννίκη, παίρνοντας μια γεύση για τα δεδομένα της νέας κατηγορίας και πως μπορούν να αντιμετωπίσουν ομάδες με την ποιότητα του Ολυμπιακού. Θα παίξει και ο Γιάννης Κάργας που αποκτήθηκε προ ημερών από τη Λέφσκι Σόφιας, καθώς με την βουλγαρική ομάδα είχε παιχνίδια το καλοκαίρι και είναι σε καλή κατάσταση. Θα προφυλαχτεί ο Παντελάκης για να μη επιδεινωθεί το χτύπημα στη γάμπα που έχει από το φιλικό με τον Ατρόμητο. Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό είναι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (5/9) ενώ γίνονται επαφές για να κλειστεί φιλικό με την Παναχαϊκή στην Πάτρα και με άλλες ομάδες. 

Μέρα με τη μέρα αναμένοντα και νέες προσθήκες ώστε πολύ σύντομα να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν για να κάνει καλύτερα και ο Γιαννίκης τη δουλειά του ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Αν πραγματικά ευσταθούν τα όσα φημολογούνται στα Γιάννινα, ότι ο ΠΑΣ θέλει να πάρει δανεικό από τον Ολυμπιακό τον Γιάννη Μασούρα, στο περιθώριο του αυριανού φιλικού αγώνα μπορεί να συζητηθεί και το θέμα αυτό.