Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Χριστοβασίλης: Όποιος θέλει μπορεί να πάρει την ομάδα!

Δεξιά ο Γιώργος Χριστοβασίλης με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη και τον διευθυντή επικοινωνίας Κώστα Πεδιαδιτάκη (αριστερά)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αρκετές ειδήσεις βγήκαν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Χριστοβασίλη, με αφορμή την παρουσίαση του νέου τεχνικού Αργύρη Γιαννίκη. Βασικά καθόρισε τον στόχο της ομάδας που είναι ο πρωταθλητισμός, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με το καυτό θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων. Αποκάλυψε ότι το χρέος της ΠΑΕ στο Δημόσιο μειώθηκε στα 2 εκατομμύρια, ήδη πληρώθηκαν οι 52 από τις 100 δόσεις της ρύθμισης και το υπόλοιπο ποσό θα γίνει προσπάθεια να αποπληρωθεί με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να είναι χαμηλότερο το κόστος καταβολής των μηνιαίων δόσεων. Τόνισε ότι είναι ανοιχτός εδώ και χρόνια να παραχωρήσει την ΠΑΕ σε άλλον ενδιαφερόμενο και να αποχωρήσει, αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένας. Σημείωσε ότι περιμένει καλύτερες μέρες με τον νέο προπονητή και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα κατασκευής νέου γηπέδου που θα κάνουν χαρούμενους τους φιλάθλους. 

Παρουσιάζουμε στη συνέχεια αυτολεξεί τα λεγόμενα Χριστοβασίλη αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην εισαγωγή της συνέντευξης ανέφερε: «Λόγω του υποβιβασμού αισθανόμαστε φέτος λίγο διαφορετικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά πιστεύω ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη μας, ανοίγουμε νέα σελίδα και πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε και πάλι στη Σούπερ Λίγκα 1, εκεί που ανήκουμε. Άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα, σε παίκτες και στο τεχνικό τημ. Με τον νέο προπονητή που θα φέρει νέα πράγματα στην ομάδα, θα έχουμε μια πετυχημένη χρονιά. Μέχρι σήμερα στο θέμα της αναδιάρθρωσης δεν έγινε τίποτα. Απλά ζημιώθηκαν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ίσως και ο Πλατανιάς, ομάδες που χωρίς την αναδιάρθρωση θα ήταν σήμερα στη Σούπερ Λίγκα 1. Να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία, δεν έχει ακόμη τελειώσει. Είναι ελάχιστες οι ελπίδες να γίνει κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και εμείς ετοιμαζόμαστε για τη Σούπερ Λίγκα 2. Όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνικό τημ, παίκτες και ο κόσμος που πιστεύω θα είναι μαζί μας, θα κάνουμε προσπάθεια για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Στις 15 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εφόσον τακτοποιηθεί και το θέμα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορά όλες τις ομάδες, εμείς σαν ΠΑΣ Γιάννινα να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και οι απαντήσεις Χριστοβασίλη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά της ΠΑΕ και τα χρέη στην εφορία;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Με την εφορία είμαστε συνεπείς στη ρύθμιση που κάναμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας και αυτό θα γίνει και στο μέλλον. Είχαμε χρέη στο Δημόσιο που ξεκίνησαν παλιότερα, αλλά τώρα οφείλουμε γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ , που είναι σε ρύθμιση με 100 δόσεις. Πληρώσαμε 52 από τις 100 δόσεις. Θα προσπαθήσουμε το υπόλοιπο ποσό να το εντάξουμε εφόσον είναι εφικτό σε ρύθμιση των 120 δόσεων για να είναι μικρότερο το ποσό των μηνιαίων δόσεων, γιατί έχουμε μια δύσκολη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα 2 και τα οικονομικά μας θα είναι χαμηλότερα. Αν δεν γίνονταν η αναδιάρθρωση, είχαμε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με τη NOVA. Εν πάση περιπτώσει, για τα τηλεοπτικά, όταν φτάσουμε σε διαπραγματεύσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να παίρνει κάποια χρήματα, γιατί έχει κόσμο και εισιτήρια. Στα εισιτήρια καταλάβαμε πέρσι στη Σούπερ Λίγκα 1 την 7η θέση και στη Σούπερ Λίγκα 2 ήμαστε μακράν η πρώτη ομάδα στα εισιτήρια, γεγονός που αφορά και την τηλεθέαση των αγώνων. Αναλογικά θα ζητήσουμε περισσότερα χρήματα, όπως γίνεται και στη Σούπερ Λίγκα 1 με τις μεγάλες ομάδες που παίρνουν διαφορετικά ποσά σε σχέση με τις μικρομεσαίες».


«ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΚΗ»

ΔΗΜ: Τι σας οδήγησε στην επιλογή του κ. Γιαννίκη για την τεχνική ηγεσία;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Προέρχεται από ένα προηγμένο ποδόσφαιρο, όπως είναι το γερμανικό. Είναι νέος σε ηλικία, φιλόδοξος, με πολλές γνώσεις και δούλεψε σε μικρότερες ομάδες της Γερμανίας, αλλά από ποιότητα, γήπεδα, κόσμο, είναι καλύτερες και από τις δικές μας ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1. Ο κ. Γιαννίκης έχει πολλά να δώσει στον ΠΑΣ Γιάννινα».

ΔΗΜ: Είναι επιθυμία σας ο κ. Γιαννίκης να σπάσει το ρεκόρ μακροβιότητας του κ. Πετράκη;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Πέρσι κυριάρχησε το συναίσθημα, που δεν πρέπει να υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε τόσο πολλά χρόνια».

ΔΗΜ: Ακούγονται σενάρια ότι ψάχνετε για συμπαίκτη στη διοίκηση. Έχετε να μας πείτε κάτι επ’ αυτού;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Όλα τα χρόνια εγώ ήμουν και είμαι τώρα ανοιχτός, για να βρεθεί συμπαίκτης και να μπει στη διοίκηση, ή ακόμη και ολοκληρωτικής αποχώρησής μου από την ομάδα και να την αναλάβει κάποιος άλλος. Δεν προέκυψε καμία τέτοια περίπτωση όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάζεται λίγη υπομονή, να περιμένουμε λίγες ακόμη ημέρες, γιατί θα δούμε κάποια πράγματα που θα εντυπωσιάσουν όλους τους φιλάθλους και οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα».


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

ΔΗΜ: Που θα αγωνιστούν οι ομάδες νέων του ΠΑΣ;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Οι ομάδες Κ17 και Κ15 θα παίξουν κανονικά στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας 1, μετά από δικό μας αίτημα. Η Κ19 θα παίξει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, ενώ θα υπάρξει και διοργάνωση Κυπέλλου για τις ομάδες νέων».

ΔΗΜ: Θα υπάρξουν ανακατατάξεις και στους προπονητές των ομάδων νέων;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Στην Κ19 προπονητής θα είναι ο κ. Μπαδήμας και βοηθός του κ. Γιαννίκη. Στην Κ17 προπονητής θα είναι ο κ. Παναγιώτου. Στην Κ15 προς το παρόν παραμένει η κατάσταση ως έχει. Αν υπάρξει κάτι άλλο, θα ανακοινωθεί»

ΔΗΜ: Σε περίπτωση που ο ΠΑΣ δεν θα έχει τα έσοδα από τα τηλεοπτικά που συμφωνήθηκαν, τι μπορεί να κάνει χωρίς αυτά;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Κανονικά τίποτα… Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα τηρήσουμε όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, όπως κάνουμε τα τελευταία 4 χρόνια».



ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΔΗΜ: Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε αποστροφή του κόσμου από την ομάδα. Πως θα τον επαναπροσεγγίσετε και πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας και με ποιες τιμές;

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Η ομάδα θα ξαναβρεθεί εκεί που ανήκει. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα καταλήξουμε για τα εισιτήρια διαρκείας. Υπήρχε μια μικρή ελπίδα μήπως γίνει κάτι άλλο εκτός από την αναδιάρθρωση. Αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποια κατηγορία ήμαστε. Η Σούπερ Λίγα 2 είναι υπό σύσταση, αλλά οι ομάδες λένε ότι αν δεν πάρουν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Εκτός από 2-3 ομάδες, οι υπόλοιπες δεν πλήρωσαν ούτε το παράβολο για το Κύπελλο».

ΔΗΜ: Η Σούπερ Λίγκα 1 αποφάσισε να πέφτει μόνο μία ομάδα και η προτελευταία να δίνει μπαράζ.

ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ: «Αυτό το έχουν στην προκήρυξη. Και εμείς στη δική μας προκήρυξη θα μπορούσαμε να βάλουμε να ανεβαίνουν 3 ομάδες, αλλά δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Ο νόμος προβλέπει να ανεβαίνουν 2 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 1 και να πέφτουν 2 από αυτή. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει και θα εφαρμόσει τον νόμο».