Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ο τραυματισμός του Λάσα και οι μεταγραφές που θα γίνουν


Ο Αργύρης Γιαννίκης δίνει οδηγίες στους παίκτες, στην πρώτη προπόνηση που έγινε στο στάδιο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η ατυχία χτύπησε τον ΠΑΣ από την πρώτη προπόνηση, καθώς λίγο πριν τη λήξη του διτέρματος, χτύπησε ο Λάσα Σεργκελασβίλι και θα μείνει εκτός γηπέδων για ένα περίπου 6 με 7 μήνες. Χτύπησε στο γόνατο του αριστερού ποδιού που είναι και το καλό του. Η μαγνητική έδειξε ότι υπέστη ρήξη χιαστών και πιθανόν να χειρουργηθεί. Ο τραυματισμός του γεωργιανού αμυντικού ήταν ένα σοκ στον ΠΑΣ και μάλιστα συνέβη λίγο πριν τελειώσει το δίτερμα. Αρχικά φάνηκε σαν ένα απλό χτύπημα, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Ουσιαστικά χάνει την χρονιά, καθώς θα χρειαστεί και ένα διάστημα προσαρμογής για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. 

Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα, καθώς ο Σεργκελασβίλι είναι από τις κορυφαίες μονάδες του ΠΑΣ, με καλή παρουσία στα περισσότερα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, κατά την περασμένη σεζόν. Είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο. Ο Γιαννίκης θα ετοιμάσει τον Καρτάλη για το πρωτάθλημα, στη θέση του αριστερού αμυντικού. Ως αριστερός μπακ χαφ είχε παίξει στις ομάδες Άλεν και Τζβικάου, που είχε δοθεί δανεικός από την Γκρόιτερ Φιρτ. Ο τραυματισμός του Σεργκελασβίλι επισκίασε το πανηγυρικό κλίμα της πρεμιέρας του προγράμματος προετοιμασίας, αφού οι Γιαννιώτες έχουν πικρές εμπειρίες από την περασμένη αγωνιστική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, που σε κάθε ματς απουσίαζαν 2 και 3 παίκτες πολλές φορές. Πέρσι, στο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, είχε πάθει ρήξη χιαστών ο Περιστερίδης στο τελευταίο λεπτό του αγώνα!

Από τις προπονήσεις εξακολουθεί να απέχει ο Κάστρο, καθώς δεν έδωσε σημεία ζωής στα Γιάννινα, Υπάρχουν φήμες ότι έκανε προσφυγή, αλλά αν ισχύει θα επιβεβαιωθεί στην πορεία. Έτσι όπως εξελίχθηκε η ιστορία με τον Κολομβιανό μέσο, έχει πλέον ραγίσει το γυαλί και πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΣ με συναινετικό τρόπο. Παρελθόν αποτελεί και ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός Ορέστ Κούζικ που μεταγράφηκε ως δανεικός για ένα χρόνο στην ομάδα Ντέσνα, που αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία Ουκρανίας. 
Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και η απόκτηση των νεαρών Οικονομόπουλου και Πανουργιά, οι οποίοι ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα προετοιμασίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, η ανακοίνωση των μεταγραφών αυτών θα γίνει μόλις επικυρωθούν τα συμβόλαιά τους από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Οι μεταγραφές δεν ολοκληρώθηκαν για τον ΠΑΣ. Ψάχνουν για άλλους 2 με 3 καλούς παίκτες για να δέσουν θέσεις που υπάρχουν ελλείψεις. Με την πρόοδο των προπονήσεων, θα έχει καλύτερα εικόνα για τους παίκτες και ο προπονητής Γιαννίκης, οπότε μπορεί να τροποποιηθεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.