Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Τι ακριβώς είπε ο Γιαννίκης για τον νέο ΠΑΣ Γιάννινα


Ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣ παρουσίασε τον νέο προπονητή Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος σήμερα στις 18.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα κάνει και την πρώτη προπόνηση, ενώ θα προηγηθεί ο αγιασμός.
Ο νέος τεχνικός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από έλληνες γονείς, τόνισε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να βελτιώσει τις αδυναμίες της, ώστε να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα 1 και να κάνει περήφανο τον κόσμο. Σημείωσε ότι η δυναμική της ομάδας τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να δουλέψει σε ελληνικό σύλλογο. Ανακοινώθηκε ότι βοηθός του θα είναι ο προπονητής της Κ19 Νίκος Μπαδήμας, γυμναστής ο Νίκος Ντουρουντός και εκπαιδευτής τερματοφυλάκων ο Σπύρος Χριστόπουλος. 

Τον νέο προπονητή καλωσόρισε αρχικά ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Πεδιαδιτάκης και στη συνέχεια ο 39χρονος τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης τόνισε και τα εξής: «Πήρα την απόφαση να έρθω στα Γιάννινα από τις καλές εισηγήσεις που είχα από την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη. Έλαβα επίσης υπόψη την καλή εξέλιξη και πορεία που είχε ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την χρονιά του υποβιβασμού. Ακόμη εκτίμησα την ιστορία, το όνομα, τον κόσμο και τη μεγάλη δυναμική που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το γόητρο πληγώθηκε με τον υποβιβασμό και θα προσπαθήσουμε βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, να χτίσουμε μια ομάδα που μπορεί να αγκαλιάσει ξανά τον κόσμο του ΠΑΣ και με την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα 1 να τον κάνει πάλι περήφανο. Στα Γιάννινα συνάντησα και επέλεξα  συνεργάτες που έχουν την ομάδα στην καρδιά τους και είναι πάρα πολύ καλοί στο αντικείμενό τους. Θα ξεκινήσουμε με τους παίκτες την δουλειά στο γήπεδο και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννίκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί προτιμήσατε να έρθετε στην Ελλάδα, ενώ άλλοι νέοι από τα Γιάννινα πάνε στο εξωτερικό;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Το απάντησα πριν, είναι η δυναμική της ομάδας και μπορούμε να φέρουμε πάλι την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα 1».


ΔΗΜ: Είδατε τα περσινά ματς του ΠΑΣ σε βίντεο. Βέβαια κάποια πρόσωπα άλλαξαν, αλλά υπάρχει ένας κορμός από πέρσι. Κατά την γνώμη σας τι πρέπει να αλλάξει για να έχει η ομάδα την ποιότητα που της έλειπε;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Ναι είδα τα παιχνίδια, για να έχω μια εικόνα για τους παίκτες αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Θα έχουμε άλλα δεδομένα στη Σούπερ Λίγκα 2 και εμείς θα πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό, οπότε πρέπει να προσέξουμε κάποια βασικά πράγματα, να είμαστε παραγωγικοί και να έχουμε πλεονέκτημα στο γήπεδο. Πρέπει να αλλάξουμε πνεύμα στο γήπεδο και τρόπο παιχνιδιού και πάνω σ’ αυτά θα δουλέψουμε».


ΔΗΜ: Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που έχετε και τι ζητάτε από τους παίκτες;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Μου αρέσει να έχουμε κατοχή μπάλας. Να κοντρολάρουμε την μπάλα και τον  χώρο, εάν δεν έχουμε την μπάλα, να την κερδίζουμε γρήγορα. Γενικά μου αρέσει η επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδας να έχει κοντινές αποστάσεις στις γραμμές. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχουμε για να διασπάσουμε άμυνες, να είμαστε ευέλικτοι στην αντεπίθεση, να κοντρολάρουμε τα τρανζίσιονς. Ήδη έχουμε κάνει επιλογές παικτών και ήδη προχωράμε και σε περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας».


ΔΗΜ: Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείτε με την ελληνική πραγματικότητα που υστερεί από το γερμανικό ποδόσφαιρο;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Ξεκίνησα ως προπονητής και εγώ από τις μικρές κατηγορίες. Το ποδόσφαιρο σαν παιχνίδι είναι παντού το ίδιο. Σε κάθε κράτος υπάρχουν ιδιαιτερότητες, αλλά ο τρόπος του πως χειρίζεσαι μια ομάδα είναι παντού ο ίδιος».


ΔΗΜ: Πριν εμπλακείτε με τον ΠΑΣ, είχατε κάποια γνώση για το ελληνικό ποδόσφαιρο;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Σαν Έλληνας το παρακολουθούσα, ο ΠΑΣ μου ήταν γνωστός, αλλά σίγουρα έκανα και τη δική μου ανάλυση».


ΔΗΜ: Ποιο σύστημα ταιριάζει στη φιλοσοφία σας, είτε λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Τα συστήματα δεν παίζουν ρόλο. Έχω παίξει σχεδόν κάθε σύστημα στην προπονητική μου καριέρα. Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με 22 παίκτες πάνω. Υπάρχουν παντού κάποιες αδυναμίες, άλλες καλύπτει ένα σύστημα, άλλες καλύπτει άλλο. Κάθε φορά επιλεγείς αυτό που θα βγάλει τα θετικά στοιχεία».


ΔΗΜ: Με βάση την εικόνα που έχετε τώρα για την ομάδα κάνατε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυσή της;


ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ: «Ήμαστε σε συνεχή διάλογο και παίρνουμε ομαδικές αποφάσεις».