Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Χρήσιμες οδηγίες για όσους ταξιδέψουν με τον ΠΑΣ στη Νορβηγία

Χρήσιμες οδηγίες σε φίλους του ΠΑΣ που θα ταξιδέψουν την άλλη εβδομάδα στη Νορβηγία
Ένας πυρήνας φιλάθλων του ΠΑΣ που συγκροτήθηκε στη Σουηδία από Ηπειρώτες μετανάστες ως PAS Giannina Sweden FANS μέσω facebook  δίνει χρήσιμες πληροφορίες για όσους ταξιδέψουν για Νορβηγία στο ματς που θα δώσει εκεί ο ΠΑΣ στις 21 Ιουλίου.

Παραθέτουμε αυτούσιο το ενδιαφέρον αυτό κομμάτι

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και να πληροφορήσουμε τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που θα εκδράμουν από όλη την υφήλιο στη Νορβηγία για τον επαναληπτικό αγώνα της ομάδας μας , σχετικά με τους νόμους -κανόνες - ισοτιμίες- μετακίνηση ώστε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.
Νορβηγία : Μια από τις πιο ακριβές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Εθνικό νόμισμα : Νορβηγική κορόνα 1€ =9,415 Nok . 10€ =94,15 Nok .
Χρήσιμα τηλ: 
Ελληνική πρεσβεία: Nobels gate 45 , 0244 Oslo tel +4722442728
Αστυνομία: 112
Ασθενοφόρο: 113
Πυροσβεστική: 111


1) ΜΕΤΑΦΟΡΑ : για την μεταφορά από και προς το Σκίεν υπάρχουν 3 τρόποι, λεωφορείο, τρένο, ενοικίαση οχήματος. Τα εισιτήρια στη Σκανδιναβία για όλα τα μέσα έχουν κυμαινόμενες τιμές όπως τα αεροπορικά και το κόστος με λεωφορείο ή τρένο από το αεροδρόμιο του Όσλο μέχρι το Σκίεν είναι περίπου 50€, για την ενοικίαση αυτοκινήτου χρειάζεται δίπλωμα νέου τύπου(πλαστικό η να αναγράφεται στα Λατινικά ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι δίπλωμα οδήγησης), διαβατήριο, ταυτότητα και πιστωτική κάρτα credit card.

2) ΟΔΗΓΗΣΗ : Η Νομοθεσία, στη Σκανδιναβία είναι αυστηρή και τηρείται κατά γράμμα. Οι δρόμοι στην Νορβηγία δεν έχουν καμία σχέση με τους ελληνικούς. Είναι μικροί, στην πλειοψηφία τους με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και χωρίς στηθαίο ενδιάμεσα, ενώ η ΛΕΑ είναι μερικά εκατοστά. Τα όρια ταχύτητας ποικίλουν από 30 έως και 80 χλμ/ώρα, και 110 σε εξαιρετικές ορισμένες περιπτώσεις , ενώ οι δρόμοι εποπτεύονται από κάμερες της τροχαίας. Επίσης, στην Νορβηγία οι δρόμοι έχουν διόδια αλλά με χρήση κάμερας. ΠΡΟΣΟΧΗ στη παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Και το παρκάρισμα είναι παντού επί πληρωμής . Τα φώτα πρέπει να είναι ανοιχτά μέρα - νύχτα (μεσαία σκάλα). Και οι ζώνες ασφαλείας υποχρεωτικές (ακόμη και μέχρι το περίπτερο)

3) Το ΑΛΚΟΟΛ που επιτρέπεται να ανιχνευθεί είναι 0,2. Η μέγιστη κατανάλωση αλκοόλ στον οδηγό αντιστοιχεί σε ποσότητα και περιεκτικότητα μιας ελαφριάς Μπύρας 2,2% - καλό είναι να αποφεύγετε οποιαδήποτε χρήση όταν οδηγείτε. Από εκεί και πέρα εάν οδηγείτε όχημα και σας κάνουν αλκοτέστ το μπλέξιμο είναι πολύ μεγάλο και το πρόστιμο τσουχτερό καθώς πιθανή είναι κ η αφαίρεση του διπλώματος. Επίσης μπορεί να γίνει αλκοτέστ και σε πεζό εάν κριθεί αναγκαίο από τις αρχές,όπως επίσης οποίος έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ του απαγορεύεται να ταξιδέψει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

4) ΓΗΠΕΔΟ και γενικά συμπεριφορά. ΔΕΝ επιτρέπεται η μεταφορά και κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων, όπλα , μαχαίρια, ξύλα, ρόπαλα, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ . Εντός γηπέδου απαγορεύεται η χρήση καπνογόνων ,αλκοόλ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ (Απαγορεύεται το κάπνισμα κυριολεκτικά σε όλους τους δημόσιους χώρους). Υπάρχουν κάμερες παντού και άμεση επέμβαση και σύλληψη του δράστη . Οι φωνές και οι πανηγυρισμοί επιτρέπονται ! 
Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η κλοπή και τιμωρείται άμεσα και ΑΥΣΤΗΡΑ.


5) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Το εθνικό νόμισμα είναι η κορόνα Nok 1€ = 9,415 Nok. 10€ = 94,15 Nok.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα πρέπει να μεριμνήσουν για συνάλλαγμα ( μπορεί να γίνει και στο αεροδρόμιο του Όσλο αλλά και σε ειδικά ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην πόλη) η με πλαστικό χρήμα που είναι και ο βασικός τρόπος διακίνησης χρημάτων - πιστωτικές η χρεωστικές κάρτες (στις οποίες υπάρχει χρηματικό απόθεμα). Μια ενημέρωση από την τράπεζα σας λόγω capital control καλό είναι να γίνει πριν το ταξίδι.

Και να θυμάστε το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύων σημαντικό πράγμα στην ζωή μας ! Με το καλό να έρθετε στην ήδη ΜΠΛΕ Σκανδιναβία και να επιστρέψουμε όλοι χαρούμενοι και με την πρόκριση του Ajax της Ηπείρου στις οικογένειες μας !

Και στη κερκίδα και στους δρόμους του Σκίεν όλοι οι ΠΑΣολέδες μαζί !!!

PAS GIANNINA SWEDEN FANS 
ΠΑΣ θρησκεία και στην Σκανδιναβία !