Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Προέχει η πρόκριση επί της Οντ και μετά το ματς με την Άλκμααρ

Οι παίκτες πανηγυρίζουν με τον κόσμο τη μεγάλη νίκη με 3-0. Με την ίδια σοβαρότητα ο ΠΑΣ θα πάει και στη ρεβάνς στο γήπεδο της Οντ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μεγάλες στιγμές ζουν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι αλλά και οι απανταχού γης Ηπειρώτες με το καταπληκτικό ξεκίνημα του θρυλικού ΠΑΣ στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Η νίκη με 3-0 επί της Νορβηγικής Οντ που δίνει σαφέστατο προβάδισμα στον «Άγιαξ» για πρόκριση αλλά και η καλή εμφάνιση στην πρώτη ευρωπαϊκή του εμφάνιση, προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στα Γιάννινα και όχι μόνο. 

Δεν είναι μόνο τα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων που είχαν ως κύριο θέμα τη νίκη του ΠΑΣ που δίνουν τον τόνο της γιορτής που υπάρχει στα Γιάννινα. Είναι ο ίδιος ο κόσμος που κατέκλυσε το γήπεδο θυμίζοντας τις παλιές μεγάλες εποχής, που έστησε μια γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς ακρότητες αλλά με πολιτισμένο περιβάλλον. 

Είναι οι νεαροί οπαδοί που η δική τους γενιά ευτύχησε να δει την αγαπημένη ομάδα όλων των Ηπειρωτών στα σαλόνια της Ευρώπης, κάτι που δεν πρόλαβαν πολλές άλλες γενιές στα 50 χρόνια της ιστορίας. Δικαίως ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς κάνοντας πορείας στους δρόμους, στήνοντας πανηγύρια σε πλατείες και πάρκα. 

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουν οι απλοί πολίτες της πόλης που τις τελευταίες μέρες είχαν ως κεντρικό θέμα συζήτησης τον πρώτο αγώνα του ΠΑΣ και χθες συζητούσαν και χαιρόταν για την καλή εμφάνιση και τη σπουδαία νίκη που δίνει ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση, κόντρα στην Ολλανδική Άλκμααρ, όπως βγήκε από τη χτεσινή κλήρωση στη Νιόν.

Πριν όμως σκεφθούν την Άλκμααρ που βγήκε από τη χτεσινή κλήρωση, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον στόχο της πρόκρισης στον αγώνα ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο Σκίεν της Νορβηγίας. Εκεί όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει με τον αέρα της προχθεσινής νίκης με 3-0, που του δίνει σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει πριν ολοκληρωθούν οι αγώνες, οι Γιαννιώτες είναι προσγειωμένοι και δουλεύουν για το παιχνίδι αυτό. 

Το σύνθημα να είναι όλοι προσγειωμένοι και να μη πάρουν τα μυαλά αέρα, έριξε ο Γιάννης Πετράκης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ζητώντας και την βοήθεια των δημοσιογράφων για να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι. «Αν το ματς στα Γιάννινα ήθελε μια φορά προσοχή, αποφασιστικότητα, συγκέντρωση, δουλειά, το ματς στη Νορβηγία θέλει να υπάρχουν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτά τα στοιχεία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κρητικός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Δεν γίνεσαι μεγάλη ομάδα από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλει συνεχή προσπάθεια». 

Αυτό συμβούλεψε και στους παίκτες ο Πετράκης, όταν έφυγαν όλοι μαζί από το στάδιο «Ζωσιμάδες» για το ΠΕΑΚΙ. Αυτά θα τους υπενθυμίζει και τις επόμενες μέρες. Να τους περάσει το μήνυμα ότι το ματς στη Νορβηγία θα είναι δύσκολο, σε ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα και άγνωστο για τον ΠΑΣ, περιμένοντας και μεγαλύτερες αντιδράσεις από τη γηπεδούχο ομάδα. 

Οι Γιαννιώτες μπορεί να έχουν το αβαντάζ του 3-0, αλλά ετοιμάζονται για μάχη στο Σκίεν με στόχο θετικό αποτέλεσμα για να πάρει πόντους και το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. 

Μπορεί η πόλη να πανηγυρίζει και να επικρατεί σε κάθε συνοικία εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά στον ΠΑΣ θέλουν να μη χάσουν την αυτοσυγκέντρωση και τον προσανατολισμό. Θα πάνε στη Νορβηγία με σοβαρότητα για θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα η αναχώρηση θα γίνει την Τρίτη αεροπορικώς από Γιάννινα – Αθήνα το πρωί και από Αθήνα για Όσλο το μεσημέρι. Στη συνέχεια το ταξίδι θα συνεχιστεί με λεωφορείο σε μια απόσταση 170 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας στο Σκίεν που είναι η έδρα της Οντ. Έχει κλειστεί κεντρικό ξενοδοχείο για την αποστολή και τους συνοδούς. Μάλιστα ο «Άγιαξ» θα κάνει δύο προπονήσεις στο Σκίεν για να προσαρμοστεί καλύτερα και στις κλιματολογικές συνθήκες. Την Τρίτη στις 9 ώρα Ελλάδας σε γήπεδο της περιοχής και την Τετάρτη, παραμονές του αγώνα θα προπονηθεί στο γήπεδο της Οντ που θα γίνει και το παιχνίδι της Πέμπτης. 

Χθες μία μέρα μετά τη σημαντική νίκη με 3-0 επί της Οντ έγινε το απόγευμα προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και θα συνεχιστούν από αύριο εντατικές προπονήσεις με τον Γιάννη Πετράκη να στήνει τη στρατηγική του επόμενου αγώνα. 

Πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και ιστοσελίδες ζήτησαν συνεντεύξεις από παίκτες του ΠΑΣ, αλλά στην παρούσα φάση κρίθηκε σκόπιμο να αποφευχθούν τα μεγάλα λόγια, γι’ αυτό και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις. Ότι είχαν να πουν, το είπαν στο γήπεδο και στο τρίτο ημίχρονο. Από χθες το μυαλό είναι στραμμένο στη Νορβηγία για να ολοκληρωθεί ο στόχος της πρόκρισης, τα θεμέλια του οποίου μπήκαν προχτές στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τη νίκη 3-0. Ο Γιάννης Πετράκης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. 

Ο Άντι Λίλα χτύπησε στο κεφάλι και του έβαλαν 3 ράμματα αλλά δεν εμπνέει καμία ανησυχία για το ματς που έρχεται, αφού και προχθές αγωνίσθηκε κανονικά. Αναμένεται να μη αλλάξει την ομάδα, δεδομένου ότι προχθές όλοι πήγαν πολύ καλά. 

Από χθες οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ φροντίζουν για να υπάρχει χώρος όπου θα καθίσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ στο γήπεδο της Οντ στο επαναληπτικό παιχνίδι της Πέμπτης. Και αναμένεται να ταξιδέψουν πάρα πολλοί για το Σκίεν από τα Γιάννινα αλλά και τη Σουηδία. Γίνεται οργανωμένη εκδρομή από ταξιδιωτικό γραφείο της πόλης όπως και εκδρομή από τους «Blue Vayeros». Άλλοι πάλι φίλαθλοι θα ταξιδέψουν μεμονωμένα για Νορβηγία με τα συγκοινωνιακά μέσα, κάνοντας και εκδρομή με αφορμή το παιχνίδι. Πόσοι Γιαννιώτες θα είναι στο Σκίεν δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα. Το γήπεδο της Οντ είναι πολύ μεγαλύτερο από του ΠΑΣ (χωρητικότητας 11500 θέσεων) οπότε εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει κανένα θέμα με τα εισιτήρια του αγώνα.