Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Οι 19 παίκτες του Πετράκη που γράφουν τη νεώτερη ιστορία

Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή για τον θρυλικό "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πλησιάζει η μέρα που ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην 50χρονη ιστορία του σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπως είναι το Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτό θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 21.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που θα υποδεχτεί τη Νορβηγική ομάδα Οντ Γκρένλαντ. Οι 19 παίκτες που δηλώθηκαν στην ΟΥΕΦΑ για να αγωνιστούν στα δύο αυτά παιχνίδια, πραγματικά θα το θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Γιατί οι στιγμές αυτές θα μείνουν στην ιστορία και είναι ανεξίτηλες. Χτες παρουσιάσαμε το ρόστερ της Οντ όπως δηλώθηκε στην ΟΥΕΦΑ για τα δύο ματς με τον ΠΑΣ. Σήμερα θα παρουσιάσουμε τον Ευρωπαίο ΠΑΣ Γιάννινα και τους 19 παίκτες που καλούνται να γράψουν ιστορία. Από το υπάρχον ρόστερ δεν δηλώθηκαν μόνο οι Ντόλοβατς, Μασούρας, Μαυροπάνος και ο τραυματίας Περιστερίδης. Ας δούμε τους 19 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του αύριο ο Γιάννης Πετράκης, όπως και στο επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει στις 21 Ιουλίου στο Σκίεμ της Νορβηγίας.


Αλέξανδρος Πασχαλάκης (Τερματοφύλακας): Γεννήθηκε στις 28-7-1989. Στα Γιάννινα είναι από τον περασμένο Ιανουάριο χωρίς να έχει κάνει καμία επίσημη εμφάνιση. Προηγούμενες ομάδες του ήταν Ηλιούπολη, Λεβαδειακός, Πανθρακικός.


Νίκος Κολιοφούκας (τερματοφύλακας): Γεννήθηκε στις 11-9-1996 στα Γιάννινα. Είναι από το 2014 επαγγελματίας, χωρίς καμία επίσημη συμμετοχή στον ΠΑΣ και προέρχεται από τις υποδομές του ΠΑΣ. Για ένα εξάμηνο πέρυσι πήγε δανεικός στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας έχοντας 10 συμμετοχές.

Αλέξης Μιχαήλ (αμυντικός): Γεννήθηκε στις 18-8-1986. Είναι ο αρχηγός του ΠΑΣ και αναδείχτηκε από τα σπλάχνα της ομάδας, παίζοντας στις ομάδες νέων. Είναι στον «Άγιαξ» από το 2004 που έγινε επαγγελματίας. Έλειψε μόνο δύο εξάμηνα που πήγε δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό.

Θέμης Τζημόπουλος (αμυντικός): Γεννήθηκε στις 20-11-1985 στην Κοζάνη. Είναι διεθνής εν ενεργεία με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας πανηγυρίζοντας φέτος την κατάκτηση του κυπέλλου Ωκεανίας. Στον ΠΑΣ αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2010. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται στο κέντρο της άμυνας. Προηγούμενες ομάδες που αγωνίσθηκε είναι Κοζάνη, Ακράτητος, Βέροια, Κέρκυρα, Εθνικός Αστέρας.

Θοδωρής Μπέριος (αμυντικός): Γεννήθηκε στις 21-3-1989 στη Ζαχάρω Ηλείας. Ο ΠΑΣ τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2012 από την Ζενίτ Τσάσλαβ της Τσεχίας. Η θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας. Προηγούμενες ομάδες του είναι Θήβα, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Βύζαντας Μεγάρων, Ζενίτ Τσάσλαβ.

Απόστολος Σκόνδρας (αμυντικός):  Γεννήθηκε στις 29-12-1988 στα Τρίκαλα. Στον ΠΑΣ μετακόμισε το καλοκαίρι του 2013 από τη Λάρισα. Παίζει στο κέντρο αλλά και στα άκρα της άμυνας. Προηγούμενες ομάδες του είναι Ατρόμητος, Παναιγιάλειος, Παναργειακός, Διαγόρας Ρόδου, Θρασύβουλος Φυλής, Λάρισα.

Νταβίντ Λόπεθ Ναδάλες (αμυντικός): Γεννήθηκε στις 22-1-1986 στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά βγαίνει και στα χαφ από το χώρο αυτό. Ο ΠΑΣ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2014 από την ομάδα Σαγκεάτα Ναβοντάρ της Ρουμανίας.

Νίκος Καρανίκας (αμυντικός): Γεννήθηκε στις 4-3-1992 στη Λάρισα ξεκινώντας το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της ΑΕΛ. Στα Γιάννινα μετακόμισε το περυσινό καλοκαίρι του 2015. Παίζει ως δεξιός αμυντικός και ως δεξί χαφ.

Άντι Λίλα (αμυντικό χαφ): Γεννήθηκε στις 12-2-1986 στην Καβάγια της Αλβανίας και είναι διεθνής εν ενεργεία με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, παίρνοντας μέρος και στο φετινό Euro. Γνώρισε το ποδόσφαιρο το 2006 που πήγε για ένα εξάμηνο στον Ηρακλή για να επιστρέψει πάλι στην Αλβανία. Στον ΠΑΣ ήρθε το καλοκαίρι του 2011 όπου αγωνίζεται συνεχώς μέχρι σήμερα, με μοναδική εξαίρεση το διάστημα από Ιανουάριο 2015 μέχρι Ιούνιο 2015 που πήγε δανεικός στην Πάρμα. Είναι αμυντικό χαφ αλλά παίζει και σε άλλες θέσεις.

Ηρακλής Γαρουφαλιάς (μέσος): Γεννήθηκε στις 1-5-1993 στην Αθήνα. Στον ΠΑΣ είναι από το καλοκαίρι του 2014 και παίζει στο χώρο του κέντρου, με καλές προοπτικές για τη συνέχεια. Προηγούμενες ομάδες του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν οι Αστέρας Μαγούλας και Φωστήρας.

Νόε Ακόστα (μέσος): Γεννήθηκε στις 10-12-1983 στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Στον ΠΑΣ είναι από τον Ιανουάριο του 2014 και από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Πολυσύνθετος παίκτης που κινείται σε όλες τις θέσεις του κέντρου και της επίθεσης. Στην Ισπανία αγωνίστηκε στην Κόρδοβα και σε άλλες ομάδες. Στην Ελλάδα είναι από το 2010 και αγωνίσθηκε Ολυμπιακό Βόλου, Άρη, Λεβαδειακό.

Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης (μέσος): Γεννήθηκε στις 3-8-1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι γέννημα θρέμμα ποδοσφαιρικά του Εργοτέλη τη φανέλα του οποίου φόρεσε για 3 χρόνια. Από πέρυσι το καλοκαίρι (2015) ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι και αυτός στην σειρά των νέων και εξελίξιμων παικτών. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Λεονάρντο Κούτρης (μέσος): Γεννήθηκε στις 23-7-1995 στη Ρόδο. Μεγάλωσε στην Κρήτη και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Εργοτέλη. Τον περασμένο Ιανουάριο μεταγράφηκε στον ΠΑΣ. Είναι μέσος που κινείται σε όλους τους χώρους.

Χρήστος Δώνης (μέσος): Γεννήθηκε στις 9-10-1994 στην Αθήνα και είναι γιός του γνωστού προπονητή Γιώργου Δώνη. Είναι μέσος και δανεικός από τον Παναθηναϊκό, διεθνής με την εθνική ελπίδων. Το 2012 έγινε επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό καθώς προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του. Το τελευταίο εξάμηνο της περασμένης σαιζόν (Ιανουάριος – Ιούνιος 2016) ήταν δανεικός στην Ελβετική Λουγκάνο.

Αλέξανδρος Νικολιάς (μέσος): Γεννήθηκε στις 23-7-1994 στην Κύμη της Εύβοιας. Είναι μέσος παίζοντας και από τα δύο άκρα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της ΑΕΚ όπου το 2012 έγινε επαγγελματίας. Στη συνέχεια πήγε στη Γλυφάδα, στον Ολυμπιακό Βόλου και από τον περασμένο Ιανουάριο στα Γιάννινα. Είναι αριστούχος φοιτητής στο τμήμα φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ευριπίδης Γιάκος (μεσοεπιθετικός): Γεννήθηκε στα Γιάννινα στις 9-4-1991. Ο ΠΑΣ τον απέκτησε για τα τμήματα υποδομής του αρχικά σε μικρή ηλικία από τον ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου. Είναι επαγγελματίας από το 2007 πιστός στον ΠΑΣ. Έλειψε για 2 χρόνια που ήταν δανεικός στη Γιαννιώτικη ομάδα Δόξα Κρανούλας. Είναι κεντρικός χαφ αλλά και επιθετικός.

Δημήτριος Φερφελής (επιθετικός): Γεννήθηκε στις 5-4-1993 στη Γερμανία. Είναι επιθετικός, με ύψος 1,92 μ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε στη Γερμανική Κόμπλετζ, μετά στην κυπελλούχο Ολλανδίας Τσβόλε από την οποία το καλοκαίρι του 2015 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ.

Κρίστοφερ Μαμπουλού (επιθετικός): Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1990 στη Γαλλία με καταγωγή από το Κονγκό. Είναι επιθετικός και ο ΠΑΣ τον απέκτησε προ ημερών από τη Μπαστιά. Έχει αγωνιστεί και στη Σατορού.

Πέδρο Πέρεζ Κόντε (επιθετικός): Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1988 στην Κόρδοβα. Από εκεί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε στις ομάδες νέων της Ατλέτικο Μαδρίτης και στη συνέχεια κατά σειρά στις Real Jaén, Pozoblanco, Γρανάδα Β, Αλκογιάνο, Μελίλια, Μέριδα. Είναι μεταγραφή των τελευταίων ημερών.