Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μπήκε από το «παράθυρο» και τώρα προκαλεί !!!!

Προκαλεί η Ξάνθη
Η SKODA ΞΑΝΘΗ, αφού μπήκε από το «παράθυρο» στην Ευρώπη, καθώς αγωνιστικά αγωνιστικά κατέκτησε την 7η θέση και δύο φορές έχασε από τον ΠΑΣ, τώρα προκαλεί....Με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ζητά λίγο πολύ τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ!
Πιο συγκεκριμένα ζητά να επανεξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων, κάτι που είναι...
ανέφικτο να γίνει βάσει κανονισμών, αφού ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και καταλήγει ότι οι ομάδες που κόπηκαν από την Ευρώπη να μη έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και στο ελληνικό πρωτάθλημα! Δεν φταίει βέβαια η Ξάνθη που βγαίνει και τιμητής από πάνω. Αλλά φταίει ο ΠΑΣ Γιάννινα που δεν φρόντισε να καλύψει από πέρσι τις ατέλειες του φακέλου του με συνέπεια να νιώθει τώρα σαν φτωχός συγγενής, ενώ στα γήπεδα κέρδισε αυτός την έξοδο στην Ευρώπη.
Αναλυτικά η επιστολή της Ξάνθης στην ΕΠΟ
«Αξιότιμε Πρόεδρε,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι «εννοούμε» τη μη αδειοδότηση των ομάδων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από την UEFA, ομάδες που είχαν αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ, όπως αντιλαμβάνεστε τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά στην αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που εσείς προΐσταστε.
Σας καλούμε λοιπόν, να επανεξετάσετε τους φακέλους ανεξαιρέτως όλων των ομάδων από την αρχή, μη εξαιρουμένου της SKODA ΞΑΝΘΗ, όχι με κριτήρια «κατά το δοκούν», «κατά το φωνάζειν», «κατά το πολιτεύομαι» αλλά με κριτήρια που έχουν οι ομάδες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην UEFA.
Σας καλούμε σαν προεδρεύουσα αρχή να εφαρμόσετε το αυτονόητο: Ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA. Ομάδες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω αδειοδότησης να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να αποφασίσουμε τα αυτονόητα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται από την μία πλευρά η χώρα να θέλει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τούτο να κάνει τεράστιες θυσίες, να υποφέρει και να ταλαιπωρείται τα μέγιστα όλο αυτό τον καιρό και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να αποφασίζονται λογικές που δεν αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτό που πρέπει να είναι βέβαιο κ. Σαρρή είναι ότι δεν πρέπει ούτε να «κρυφτείτε», ούτε να «νίψετε τας χείρας σας». Έχετε μεγάλη ευθύνη για εκεί που οδηγείτε το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σας,
Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο."
Υ.Γ. 1: Είναι αυτονόητο κ. Σαρρή ό,τι «αν πετάξετε το μπαλάκι» στη Superleague να αποφασίσει για το αν οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα η απάντηση θα είναι: Ναι, θα πρέπει να συμμετέχουν με περιορισμούς μεταγραφών, ένα παίκτη ερασιτέχνη, έναν επαγγελματία και τέσσερις από το NBA. Έτσι θα επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Υ.Γ. 2: Έχετε την επιλογή "για να μην κοροϊδευόμαστε", να καταργήσετε τις αδειοδοτήσεις και να είναι ανοιχτά τα πάντα για όλο το κόσμο και τον «ντουνιά».
Υ.Γ. 3: Αν η SKODA ΞΑΝΘΗ πρέπει να τιμωρηθεί για το σημερινό Δελτίο Τύπου, αναλαμβάνει το κόστος να μην συμμετέχει αυτή στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση και να συμμετέχει η επόμενη ομάδα γιατί ούτως ή αλλιώς, αυτό της το δικαίωμα, δεν το κατέκτησε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.