Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πλάνο για 4-6 μεταγραφές υπάρχει στον ΠΑΣ

Ο Σάββας Παντελίδης με τους συνεργάτεε του Χρήστο Τσελιόπουλο (αριστερά) και Γιώργο Γεωργουλόπουλο (δεξιά)
ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Ενώ οι παίκτες ξεκίνησαν από χτες ανά γκρουπ τις ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά, ο Σάββας Παντελίδης και οι συνεργάτες του μελετούν το ρόστερ της ομάδας και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις για την αναμόρφωση και ισχυροποίηση του δυναμικού.
Εκτιμάται ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο ισχυρό και πιο ανταγωνιστικό απ’ αυτό της περασμένης σαιζόν όπου οι περισσότερες ομάδες ήταν αδύναμες αφού άλλαξαν τα ρόστερ σε μεγάλο βαθμό «ξεφορτώνοντας» λόγω κρίσης τα υψηλά συμβόλαια και έτσι δεν είχαν τη συνοχή που έπρεπε και μερικές βρέθηκαν σε ένα μεγάλο κενό αγωνιστικής αδυναμίας. Εκτιμάται ότι οι περισσότερες ομάδες ενισχύονται για τη νέα σαιζόν οπότε θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και έτσι θα κινηθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία.

Ο Σάββας Παντελίδης είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ξέρει πάρα πολλά πράγματα και από τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς παρακολούθησε σχεδόν όλους τους αγώνες από την τηλεόραση. Έχει μια καλή εικόνα για την κατάσταση που υπάρχει και πως πρέπει να κινηθεί η ομάδα για τη συνέχεια. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει, θα αποκτηθούν 3-4 νεαροί παίκτες με μεγάλες φιλοδοξίες και ταλέντο, όπως έγινε πέρσι με Κοροβέση, Κολοβέτσιο και ασφαλώς δύο, ίσως και περισσότεροι έμπειροι παίκτες, όπως έγινε πέρσι με τον Μπράνα Ίλιτς που ήταν η χρυσή μεταγραφή της τελευταίας στιγμής.

Το δε μπάτζετ που καθόρισε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης θα είναι σε λογικά επίπεδα και δεν θα ξεφεύγει επ’ ουδενί από τις δυνατότητες της ομάδας, για να μπορέσει να ορθοποδήσει στα οικονομικά, καθώς πριν από το 2012 ξοδεύτηκαν  υπέρογκα ποσά σε παίκτες με ονόματα, αλλά δυσανάλογη με τις αμοιβές προσφορά τους στην ομάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μετά τις αποχωρήσεις των Ντε Βινσέντι (πήγε Ολυμπιακό), Οικονόμου (Κάλλιαρι), Γεωργίου (Ατρόμητο), Φεγκρούς (Λεμεσό), Πάντου (αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο) και των Μπαμπανιώτη, Ταμπάση, Παππά, Νικλητσιώτη, Μπακόλα που έμειναν ελεύθεροι, στο ρόστερ είναι οι εξής ανά θέσεις ποδοσφαιριστές.

Γκολκίπερ είναι οι νεοαποκτηθέντες Βελλίδης, Σωτηρίου και ο νεαρός Κολιοφούκας που έγινε επαγγελματίας από την Κ-20. Στην αμυντική γραμμή είναι οι Ντάσιος, Μιχαήλ, Ρουμπουλάκου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Τζημόπουλος. Στο κέντρο οι Λίλα, Χαρίσης (έγινε επαγγελματίας από την Κ-20), Κεϊτά, Τσουκαλάς, Ιωάννου, Αυγενικού, Κοροβέσης, Βίλα και στην επίθεση είναι οι Ίλιτς, Γιάκος, Νάκος, Τοπούζης (γύρισε από την Επανομή που ήταν δανεικός). Απ’ αυτούς πολλές συμμετοχές και βασικοί παίκτες στην ενδεκάδα ήταν οι Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Ίλιτς, αλλά πολύ καλά παιχνίδια έκαναν και οι Μπέριος, Βίλα, Γιάκος, Ντάσιος, Κεϊτά, Ρουμπουλάκου σε κρίσιμα παιχνίδια.

Ουσιαστικά υπάρχουν 21 ποδοσφαιριστές και αν αναλογιστούμε ότι ο Σάββας Παντελίδης θα δουλέψει με ένα ευκίνητο ρόστερ 26 ατόμων που με τις προσθήκες των νέων παικτών από τις υποδομές θα είναι γύρω στα 28 με 29 άτομα, τότε αναμένεται να γίνουν ακόμα 4-6 μεταγραφές για την ενδυνάμωση του ρόστερ. Παράλληλα ο Σάββας Παντελίδης θα αξιολογήσει και τους Νάσιο, Νασούλη, Γκέγκα, Μπάγια που ήταν δανεικοί στη Δόξα Κρανούλας. Και μέχρι την Κυριακή που θα αναχωρήσει η αποστολή για το Καρπενήσι θα έχει αποφασίσει αν θα αποκτηθούν οι νεαροί παίκτες που προπονούνται και συγκεκριμένα ο 20χρονος στόπερ Ηλίας Πολλάλης (πέρσι ήταν στην Ζενίτ Τσάσλαβ, ομάδα Β’ κατηγορίας της Τσεχίας) και ο 22χρονος κεντρικός μέσος Φάνης Ζάρκος (ήταν στον Βύζαντα Μεγάρων).

Η νέα χρονιά στον ΠΑΣ ξεκίνησε γενικά με χαμηλούς τόνους, αλλά και με αισιοδοξία ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει και φέτος, γιατί, παρά τις σημαντικές απώλειες κάποιων παικτών που έφυγαν για διάφορους λόγους και ανεξαρτήτως της θελήσεως της ομάδας, υπάρχει πάλι μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί να χτιστεί μια καλή ομάδα. Όσο για τους στόχους της νέας σαιζόν, ο πήχης θα τοποθετηθεί βασικά στην εύκολη παραμονή, όπως ακριβώς σχεδιάστηκαν τα πράγματα πέρσι και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει.