Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δ. Κολοβέτσιος: Τον Πάντο είχα πρότυπο και παράδειγμα

Δ. Κολοβέτσιος
Τη Γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα όταν έμαθαν πως δεν θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο sport-fm.gr ο παίκτης της ομάδας, Δημήτρης Κολοβέτσιος.
Γίνεται οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να είναι απογοητευμένοι μετά από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν; Και όμως γίνεται, αφού η ομάδα της Ηπείρου δεν θα αγωνιστεί στο Europa League και τη θέση της θα πάρει η Ξάνθη. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως ήταν φυσικό, απογοήτευσε όλους τους παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου», όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο www.sport-fm.gr ο αμυντικός του συλλόγου, Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο νεαρός στόπερ εκτός αυτού μίλησε και για την αποχώρηση του Γιάννη Χριστόπουλου από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ, αλλά και για τον διάδοχό του που θα είναι ο Σάββας Παντελίδης.

Συνέντευξη στον Θέμη Λιουδάκη

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα και για το γεγονός πως η ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης: «Ήταν μία άκρως πετυχημένη σεζόν για την ομάδα μας. Αν και είχαμε πολλές δυσκολίες, κυρίως οικονομικής φύσεως, δεν μας άγγιξαν και καταφέραμε να τα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Από την αρχή είχαμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και ο δεύτερος να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τώρα όσον αφορά στη μη έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη είναι ένα δυσάρεστο γεγονός. Τόσο για τον σύλλογο όσο και για την πόλη και όπως είναι φυσικό απογοητευτήκαμε που δεν θα παίξουμε στα προκριματικά μίας διοργάνωσης, όπως είναι το Europa League. Όλοι μας περιμέναμε πώς και πώς να παίξουμε στην Ευρώπη, όμως, εφόσον υπάρχει αυτή η απόφαση θα πρέπει να την σεβαστούμε».

Για το αν πίστευαν στην αρχή της σεζόν πως θα τα πήγαιναν τόσο καλά: «Τον Αύγουστο όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα κανείς μας δεν πίστευε πως θα τα πηγαίναμε τόσο καλά. Απλά λέγαμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με τη δουλεία, όμως, που κάναμε κάθε μέρα βελτιωθήκαμε τόσο, ώστε να τερματίσουμε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο που ήταν ένα από τα βασικά μέλη του ΠΑΣ στην πιο πετυχημένη σεζόν της ιστορίας του:«Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή την σεζόν δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σε μία ομάδα με συμπαίκτες που έχουν σπουδαίο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα το κλίμα στα αποδυτήρια να είναι εξαιρετικό».

Για την απόδοσή του την χρονιά που πέρασε: «Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ωστόσο, με τη φετινή μου παρουσία έμεινα 100% ικανοποιημένος, όμως, πιστεύω πως στο μέλλον μπορώ να βελτιωθώ και να γίνω ακόμη καλύτερος».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον και για το ενδιαφέρον που είχε εκφράσει το προηγούμενο διάστημα το Αννόβερο:«Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαι παίκτης του ΠΑΣ και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μία τέτοια ομάδα. Ωστόσο, στο μέλλον πολλά μπορούν να συμβούν».

Για την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ: «Ξεκινήσαμε καλά. Ωστόσο, μετά ήρθε η κούραση και οι ελλείψεις. Παρόλα αυτά πιστεύω πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας και τερματίσαμε τόσο χαμηλά. Νομίζω είχαμε όλα τα φόντα να τερματίσουμε πρώτοι στα πλέι οφ, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε».

Για τον Γιάννη Χριστόπουλο: «Είναι πολύ καλός τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος. Έχει όρεξη για δουλειά, ενώ γνωρίζει και πολλά πράγματα για την προπονητική και για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Επίσης, πάντα ήταν δίπλα μας όταν τον χρειαζόμασταν και αυτό μας βοήθησε πολύ. Μαζί του ανεβήκαμε επίπεδο, όμως, αφού πήρε την απόφαση να φύγει του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με τη νέα του ομάδα».

Για τον νέο τεχνικό της ομάδας, Σάββα Παντελίδη: «Τον καλωσορίζουμε. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο το έργο του Γιάννη Χριστόπουλου, αφού είναι ένας έμπειρος και πετυχημένος προπονητής».

Για το πώς έζησε ο κόσμος της ομάδας την επιτυχία της: «Ο κόσμος ήταν πολύ περήφανος για την πορεία μας. Τον κάναμε κάθε Κυριακή να χαμογελάει και αυτό πιστεύω είναι κάτι πολύ σημαντικό για την εποχή που ζούμε».

Για το αν τους δυσαρέστησε το γεγονός πως οι «Ζωσιμάδες» δεν ήταν γεμάτοι παρά την πορεία του συλλόγου: «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο. Ωστόσο, ο κόσμος σε κάθε εντός και εκτός έδρας παιχνίδι ήταν δίπλα μας και την επόμενη σεζόν πιστεύω πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση».

Για τις στιγμές που θα του μείνουν για πάντα στην μνήμη από τη φετινή σεζόν: «Δύο ήταν οι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η πρώτη στον αγώνα με την Κέρκυρα όταν μετά το τέλος του ματς ξέραμε πως θα ήμασταν στα πλέι οφ. Η δεύτερη ήταν μετά το “διπλό” στην Τούμπα στα πλέι οφ. Το συναίσθημα ήταν φοβερό. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω!».

Για τον συμπαίκτη του που τον βοήθησε περισσότερο να βελτιωθεί: «Ο Τάσος Πάντος ήταν για εμένα το απόλυτο παράδειγμα. Μακάρι να έχω τέτοιους συμπαίκτες σαν και εκείνον στην υπόλοιπή επαγγελματική ζωή μου. Ήταν ο απόλυτος επαγγελματίας. Σε κάθε προπόνηση έδινε το 100% των δυνατοτήτων του, παρά το γεγονός πως είναι 37 ετών».

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr