Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό ΠΑΣ και ΠΑΟ

Ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ
Μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της η UEFA ανακοίνωσε την απόφαση της να χορηγήσει αδειοδότηση στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα, αποκλείοντας αυτές από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA, κατόπιν συνάντησης του δικαστικού του επιμελητηρίου, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό την είσοδο στο Europa League.
To σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA, μετά την έρευνα που έγινε νωρίτερα τον Ιούνιο και μετά την συνάντηση του δικαστικού του επιμελητηρίου στη Νιόν της Ελβετίας , πήρε αποφάσεις σχετικά με δύο ελληνικές ομάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό.
Κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άδεια που δόθηκε και στις δύο ομάδες από την εθνική ομοσπονδία (ΕΠΟ) να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA δεν συνάδει με τους κανόνες αδειοδότησης της UEFA και με τους κανόνες του Financial Fair Play Regulations εξαιτίας της μη εκπλήρωσης των οικονομικών κριτήριων.
Συνεπώς, ο ΠΑΣ Γιάννινα που βάσει της αθλητικής του επίδοσης είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League της σεζόν 2013/14 και ο Παναθηναϊκός έχοντας την καλύτερη θέση στην κατάταξη, θα ήταν ο πρώτος αντικαταστάτης του ΠΑΣ, αμφότεροι αποκλείονται από την εφετινή διοργάνωση.
Οι αποφάσεις αυτές είναι οριστικές. Οι ομάδες μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS)».
ΠΗΓΗ: soccerplus.
gr