Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Το ματς της Πέμπτης πρέπει να είναι πραγματική γιορτή

Το ματς με την Οντ θα πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου με πολιτισμό και άριστη φιλοξενία της αντίπαλης ομάδας και των φιλάθλων της


Την Τρίτη με πτήση τσάρτερ θα έρθουν στα Γιάννινα η αποστολή της Όλντ και οι φίλαθλοι που θα είναι μαζί της.
Ενδεχομένως να έρθουν και μεμονωμένα Νορβηγοί φίλαθλοι. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια στα Γιάννινα οι Νορβηγοί να γνωρίσουν την πατροπαράδοτη ηπειρώτικη φιλοξενία και να γυρίσουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις, όχι μόνο για τα Γιάννινα, αλλά για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της.

Το παιχνίδι της Πέμπτης πρέπει να είναι μια πραγματική γιορτή. Και σ’ αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Η φιλοξενία και ο πολιτισμός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Ηπειρώτες και αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο και όλες αυτές τις μέρες που θα είναι στα Γιάννινα οι φίλοι μας από τη Νορβηγία. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» πρέπει να πάρει άριστα σε όλα και ειδικά στη φιλοξενία και στον λεγόμενο ποδοσφαιρικό πολιτισμό.


Παράλληλα ετοιμάζονται και οι εκδρομές των Γιαννιωτών για τη Νορβηγία. Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί κυρίως στη Σουηδία από Ηπειρώτες μετανάστες που δουλεύουν εκεί, που ετοιμάζονται να πάνε στη Νορβηγία στις 21 Ιουλίου και στην πόλη Σκίεν που θα γίνει το παιχνίδι ρεβάνς για να ενισχύσουν τον ΠΑΣ με τους εκδρομείς από τα Γιάννινα. Χθες έγινε γνωστό ότι η αποστολή του ΠΑΣ δεν θα πάει με πτήση τσάρτερ στη Νορβηγία αλλά με πτήση αερογραμμών, οπότε όσοι φίλαθλοι σκόπευαν τα ταξιδέψουν με το αεροπλάνο του ΠΑΣ θα πρέπει να κλείσουν εισιτήρια με τις γραμμές από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για Όσλο.