Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Πρόβλημα η έλλειψη φιλικών για τον ΠΑΣ

Το αθλητικό κέντρο στα Τρία Πέντε Πηγάδια που γίνεται η προετοιμασία του "Άγιαξ"

Με 28 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, βρίσκεται από το μεσημέρι της περασμένης Παρσασκευής 16 Ιουλίου στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας ο ΠΑΣ Γιάννινα, για να κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουλίου, ημέρα που θα επιστρέψει στη βάση του. Η δουλειά ξεκίνησε άμεσα καθώς το απόγευμα έγινε η πρώτη προπόνηση στο γήπεδο του ξενοδοχείου. Όπως δήλωσε προχθές ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς, θα δώσει βαρύτητα στο κομμάτι της ενδυνάμωσης αλλά και της τακτικής δουλεύοντας για τις φάσεις άμυνας και επίθεσης. Μπορεί αυτό τον καιρό, στην περιοχή Αγίου Παύλου Κουτσούφλιανης να μην υπάρχουν άλλα σωματεία στα γύρω ξενοδοχεία που θα έδινε τη δυνατότητα φιλικών αγώνων, αλλά ο ΠΑΣ έχει στη διάθεσή του όλες τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου και το τεχνικό τιμ θα προγραμματίζει χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς το πρόγραμμα προπονήσεων. Ο καιρός είναι καλός, με υποφερτές θερμοκρασίες. 

Για ένα δεκαήμερο οι παίκτες θα είναι ερημίτες, αφού το ξενοδοχείο είναι στο βουνό, δεν υπάρχουν οικισμοί και το κοντινότερο αστικό κέντρο είναι η Νάουσα που απέχει 15 χιλιόμετρα. Έτσι σε ένα ήσυχο περιβάλλον θα γίνει και καλύτερα η δουλειά, σε αντίθεση με το πολύβουο από κόσμο ΠΕΑΚΙ και με την παρουσία πολλών φιλάθλων στις προπονήσεις. Στο Βέρμιο πήγε και ο Περέα μετά τις ιατρικές εξετάσεις που έκανε. Είναι κλεισμένη μεταγραφή και απομένει μόνο η ανακοίνωση. Ο Ηρακλής Μεταξάς τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει αν θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νιγηριανού επιθετικού Οσάουε. Στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν 2-3 ακόμη προσθήκες σε αντίστοιχες θέσεις, ενώ ακόμη σημείωσε ότι περιμένει περισσότερα πράγματα να βγάλει η ομάδα, πέρα από το πάθος και την προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με διπλές προπονήσεις. Στο ίδιο αθλητικό κέντρο είχε προετοιμαστεί ο ΠΑΣ και το 2012, κάνοντας και σειρά φιλικών αγώνων με Πανθρακικό, Βέροια, Πανιώνιο, Λουφτεράτι Αργυροκάστρου και Μπίλις Αλβανίας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Τα πράγματα ήρθαν λίγο ανάποδα φέτος στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχικά είχε προγραμματιστεί η προετοιμασία να γίνει στο Κίελτσε της Πολωνίας. Τελικά ματαιώθηκε λόγω Covid-19 το ταξίδι και την τελευταία στιγμή επιλέχτηκε το παραπάνω αθλητικό κέντρο. Αυτή η αλλαγή προκαλεί δυσκολίες στην τέλεση φιλικών. Στην Πολωνία ήταν προγραμματισμένα τέσσερα φιλικά, ενώ τώρα, μέσα στον Ιούλιο δεν θα γίνει κανένα. Στο πρόγραμμα είναι μόνο τα εκτός έδρας φιλικά του Αυγούστου με Λαμία, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Άλλες χρονιές στο Καρπενήσι, η ομάδα στην περίοδο του σταδίου βασικής προετοιμασίας έκανε 3-4 φιλικά, δίνοντας την ευκαιρία στους προπονητές να κάνουν καλύτερα τις εκτιμήσεις. Όπως δήλωσε πρόσφατα και ο νυν τεχνικός Ηρακλής Μεταξάς, άλλο είναι τα φιλικά και άλλο η προπόνηση. Οι προπονητές πάντα προτιμούν φιλικούς αγώνες από τα διτέρματα των προπονήσεων.

ΤΟ «ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ» ΤΟΥ ΠΑΣ

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο Naoussa Mountain Resort, που είναι στην περιοχή Αγίου Παύλου Κουτσούφλιανης στο Βέρμιο. Διαθέτει 35 δωμάτια, δίκλινα – τρίκλινα, σαλόνι υποδοχής, γυμναστήριο, σάουνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο βόλεϊ και πισίνα αποθεραπείας. Κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί επιλογή για αθλητικό προπονητικό κέντρο ποδοσφαίρου καθώς με την ιδανική του θέση στα 1350μ υψόμετρο, προσφέρει στους αθλητές το κατάλληλο περιβάλλον άθλησης. Διαθέτει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, διαστάσεων 95μ x 55μ, ένα μικρότερο γήπεδο εξάσκησης , διαστάσεων 30μ x 15μ και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Το Naoussa Mountain Resort, απέχει 17 χιλιόμετρα από τη Νάουσα και μόλις 107 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και με θερμοκρασίες που το καλοκαίρι δεν ξεπερνούν τους 25 βαθμούς κελσίου. Μπορεί να προσφέρει: 35 δωμάτια σε δύο κτίρια (ιδανικά για τη φιλοξενία μέχρι και δύο ομάδων) ιδιόκτητο γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 95m x 55m ακριβώς μπροστά από τα δύο κτίρια του συγκροτήματος γήπεδο βόλεϊ, ποδο-βόλεϊ μπροστά από το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, χώρος μασάζ με δύο κρεβάτια εξωτερική πισίνα για αποθεραπεία σάουνα πλήρως ανακαινισμένο lobby bar με δορυφορική τηλεόραση και ελεύθερη παροχή ασύρματου internet υπηρεσία πλυσίματος ρούχων προπόνησης.

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League Interwetten. Συγκεκριμένα η κλήρωση ήταν να διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου, όμως θα γίνει στις 26 του ίδιου μήνα. Ο βασικός λόγος για αυτή την αλλαγή είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων. Η Λίγκα θέλει να δώσει περισσότερο χρόνο στις ομάδες να βρουν τη νέα τους τηλεοπτική στέγη αφού οι επαφές με NOVA και Cosmote TV έχει μπει στην τελική της ευθεία. Παράλληλα, θα έχει και χρόνο να μοιράσει καλύτερα και τους κλειδαρίθμους των ομάδων ώστε να προβληθεί καλύτερα το προϊόν.