Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Μπορούν να μπουν στο στάδιο 5760 θεατές!

Μέχρι το 80% της χωρητικότητας μπορούν να καλύπτουν οι εμβολιασμένοι φίλαθλοι

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Από χθες τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για τη σεζόν 2021-22. Τελευταία φορά που είχαν εκδοθεί ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν η τοπική ομάδα είχε υποβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα 2.

Στις θύρες 3, 4, 6 που πάει η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων οι τιμές είναι για τους παλιούς κατόχους 170 ευρώ, για τους άνω των 65 ετών 140 ευρώ, για τις γυναίκες 160 ευρώ και για τα παιδιά. Για όσους αγοράσουν τώρα διαρκείας οι αντίστοιχες τιμές είναι 200, 160, 180, 120 ευρώ. Στις θύρες 9 και 10 των οργανωμένων αλλά και άλλων φιλάθλων, οι τιμές είναι μικρότερες κατά 20 έως 40 ευρώ. Με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορούν να εισέρχονται ποσοστό 80% της συνολικής πληρότητας και όχι πάνω από 25.000 άτομα, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Το στάδιο «Ζωσιμάδες» είναι συνολικής χωρητικότητας 7.200 θέσεων, άρα μπορεί να εισέρχονται 5.760 φίλαθλοι, ποσοστό 80% με τις προϋποθέσεις του νόμου (εμβολιασμένοι κλπ). Αν λάβουμε υπόψη ότι στα προηγούμενα προ κορονοϊού χρόνια ο μέσος όρος εισιτηρίων δεν ξεπερνούσε τον αριθμό 2600, χωρίς διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη, στα Γιάννινα θα δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για το πόσοι φίλαθλοι θα πηγαίνουν στο γήπεδο. 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, στις τιμές των διαρκείας συμπεριλαμβάνονται 13 εντός έδρας παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος περιόδου 2021-22, 3 ή 4 αγώνες κατάταξης πλέι άουτ και όλους τους εντός έδρας αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος. Αν η ομάδα πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα και λάβει μέρος στους αγώνες πλέι οφ για έξοδο στην Ευρώπη, θα υπάρχει ειδική μειωμένη τιμή στα εισιτήρια ή νέα κάρτα αγώνων με μειωμένη τιμή για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Μέχρι το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 θα έχουν τη δυνατότητα οι παλιοί κάτοχοι, να ανανεώσουν τα εισιτήριά τους στις αντίστοιχες θέσεις. Μετά την ημερομηνία αυτή οι θέσεις θα είναι στη διάθεση του κοινού.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Μετά από 17 μήνες, άνοιξαν από χθες οι πόρτες των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους θεατές. Σύμφωνα με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα έχουν μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, καθώς και (έως ποσοστού 5% της μέγιστης επιτρεπόμενης χωρητικότητας) ανήλικοι έως 15 ετών με αρνητικό PCR Test 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών (ηλικίες 12-15) ή με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα (για παιδιά έως και 12 ετών).

Σε ό,τι αφορά τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών, ισχύουν κατά περίπτωση τα εξής:

– Ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.

– Ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.

– Κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.

– Κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.

Η πρώτη εφαρμογή των εν λόγω μέτρων αναμένεται στους προσεχείς αγώνες των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης) στα προκριματικά του Champions League και του Europa Conference League. «Με συντεταγμένα και σταθερά βήματα επιστρέφουμε στην πλήρη κανονικότητα και στον αθλητισμό», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας ότι «έπειτα από 17 μήνες οι εξέδρες στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα αποκτήσουν ξανά ζωή και παλμό, κάτι εντελώς αναγκαίο για την ολοκληρωμένη διεξαγωγή των αγώνων, για την προσπάθεια και τον κόπο των αθλητών».

ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Εάν πριν ή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αθλητικού αγώνα, ο αλυτάρχης ή ο παρατηρητής ή ο κομισάριος του αγώνα διαπιστώσει ότι παραβιάζεται το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο ως προς τον αριθμό των παρευρισκόμενων στις κερκίδες ή στον περιβάλλοντα χώρο, υποχρεούται να μην επιτρέψει την έναρξη ή, αν έχει ξεκινήσει, να διακόψει τον αγώνα. Για την εφαρμογή του συγκεκριμένου εδαφίου, προηγείται ειδοποίηση από τα μεγάφωνα και, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός 15 λεπτών, ο αγώνας αναβάλλεται ή διακόπτεται. Τα περιστατικά αυτά αναγράφονται στο φύλλο αγώνα ή σε ειδική έκθεση και αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντός 10 ημερών. Ειδικά για τις περιπτώσεις παράβασης των κανόνων ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό θεατών ή την ιδιότητα αυτών (εμβολιασμένοι, ανήλικοι, νοσήσαντες κ.λπ.), ισχύουν διοικητικές κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα.