Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Στις 11 το βράδυ χτυπά...σιωπητήριο στο Βέρμιο

Στις 11 το βράδυ όλοι βρίσκονται στα κρεβάτια τους στο Βέρμιο


Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας. Χθες έβρεξε κατά διαστήματα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε να γίνουν διπλές προπονήσεις, με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών. Ο Ηρακλής Μεταξάς την έλλειψη φιλικών αγώνων, καθώς δεν προετοιμάζεται καμία άλλη ομάδα στην περιοχή, προσπαθεί να καλύψει με οικογενειακά διτέρματα, για να έχει μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα του.

Ο κόουτς και οι συνεργάτες του δουλεύουν στα κομμάτια τακτικής και ενδυνάμωσης. Πέρα από τις ασκήσεις με τη μπάλα έχει και αρκετό τρέξιμο. Η μέρα ξεκινά με προπόνηση στις 8 το πρωί, στο γήπεδο που είναι ακριβώς δίπλα από το ξενοδοχείο. Ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, ξεκούραση, απογευματινή προπόνηση, στις 8 το βράδυ έχει δείπνο και στις 11 το βράδυ σημαίνει….σιωπητήριο και όλοι πρέπει να είναι στα κρεββάτια τους. Υποχρεωτική βραδινή κατάκλισις όπως λένε οι στρατιωτικοί κανονισμοί. Αλλά και να ήθελαν να κάνουν κάτι άλλο οι παίκτες, είναι τόσο μεγάλη η κούραση, που πριν από την κανονική ώρα πέφτουν στα κρεββάτια τους.

Άλλα χρόνια, το πρόγραμμα ήταν…. βάρβαρο. Ο Γκμοχ το 1980 πήγαινε στις 6 το πρωί τους παίκτες στον Προφήτη Ηλία Μετσόβου για προπόνηση. Άγρια χαράματα. Αυτός με τον τηλεβόα χαλούσε τον κόσμο από τις φωνές. Μέχρι στο Ανήλιο τον άκουγαν. Όμως άλλαξαν πολλά πράγματα στην προπονητική και στην προετοιμασία. Οι παίκτες δεν πηγαίνουν στα κάτεργα, αλλά σε χώρο για να γεμίσουν οξυγόνο, να φύγουν για λίγο από την καθημερινότητα και να προπονηθούν. Έχει αλλάξει και η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών. Οι σημερινοί είναι καθαρά επαγγελματίες και ακολουθούν από μόνοι τους τους κανόνες. Οι παλιότεροι, ειδικά στην προ επαγγελματικού ποδοσφαίρου εποχή, δεν είχαν όλοι επαγγελματική νοοτροπία. Υπήρξαν και περιπτώσεις από προετοιμασίες στο Μέτσοβο, που παίκτες πηδούσαν από το παράθυρο του ξενοδοχείου και πήγαιναν για νυχτερινή διασκέδαση! Τέτοια φαινόμενα τώρα δεν υπάρχουν.

Τις ελεύθερες ώρες περνούν στον χώρο του ξενοδοχείου, αφού το μοναδικό αστικό κέντρο που υπάρχει εκεί, είναι η Νάουσα σε απόσταση 17 χιλιομέτρων. Με επιτραπέζια παιχνίδια, μπάνιο στην πισίνα και σερφάρισμα στο διαδίκτυο περνά ο ελεύθερος χρόνος για τους παίκτες. Πρόκειται για προετοιμασία στο βουνό με την πραγματική έννοια του όρου. Από πλευράς συνθηκών υπάρχει ικανοποίηση για την επιλογή να γίνει εκεί η προετοιμασία. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης επικοινωνεί σε καθημερινή βάση με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά και τον τεχνικό διευθυντή Μπάμπη Καρβέλη που είναι και αρχηγός αποστολής. Περισσότερο η κουβέντα περιστρέφεται στα μεταγραφικά και που θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω ενισχύσεις. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες.