Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Τι σκέφτεται για το παιχνίδι με Ολυμπιακό ο Γιαννίκης

Θα παίξει χωρίς άγχος την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με προπόνηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιανουαρίου και ώρα 15.00 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από σήμερα ο Αργύρης Γιαννίκης θα ασχοληθεί περισσότερο με την τακτική του αγώνα αυτού, όπου ο ΠΑΣ θα δώσει πολύ δύσκολες εξετάσεις έχοντας απέναντι την καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως πρόκληση για τους «κυανόλευκους» για να δείξουν και την δική τους αξία και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Ασφαλώς κανείς δεν πετά στα σύννεφα και όλοι εντός των τειχών της τοπικής ομάδας γνωρίζουν ότι θα έχουν πολύ δύσκολη αποστολή. 

Σε πρώτη ανάγνωση, όσον αφορά τις προθέσεις του Γιαννίκη, προκύπτει ότι ο ΠΑΣ ναι μεν θα προσπαθήσει βασικά να προασπίσει τα νώτα του, αλλά δεν θα παίξει κλειστά, ούτε αντιποδόσφαιρο, μήπως και κλέψει αποτέλεσμα. Όπως και στο ματς του α’ γύρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, έτσι και στο Φάληρο θα παίξει ισορροπημένα και με επιθετικές βλέψεις, έχοντας το κλασικό σύστημα 4-4-2. Ο Γιαννίκης είναι από τους προπονητές που θέλει η ομάδα του να πιέζει ψηλά και να παίζει για το γκολ. Βέβαια οι συνθήκες στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι διαφορετικές από τα άλλα παιχνίδια, γιατί ξεχωρίζει η ποιότητα του Ολυμπιακού και ο ΠΑΣ θα δεχθεί μεγάλη πίεση, αλλά ο κόουτς θα ψάξει το κατάλληλο σχήμα που θα κάνει την ομάδα του να σταθεί με αξιώσεις και σε αυτή την αναμέτρηση, παρά τις απουσίες που υπάρχουν.

Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι με κάρτες Κριζμάν, Παντελάκης και οι τραυματίες Κάστρο και Ντομίνγκεθ. Οι Κριζμάν και Πίρσμαν συμπλήρωσαν κάρτες στο παιχνίδι με τον Άρη και δηλώθηκε για την έκτιση της ποινής ο πρώτος με Ολυμπιακό και ο δεύτερος με Ατρόμητο εντός έδρας. Εκτός μάχης τέθηκε και ο Ισπανός μέσος Ντομίνγκεθ που είχε ένα τράβηγμα από το ματς με τον Άρη και χθες διαπιστώθηκε ότι θέλει λίγο χρόνο αποθεραπείας και δεν προλαβαίνει το ματς της Κυριακής. Εκ των πραγμάτων ο Γιαννίκης είναι υποχρεωμένος να κάνει κάποιες αλλαγές. Στη θέση του Παντελάκη στο κέντρο άμυνας θα παίξει ο Κάργας (εξέτισε την ποινή με Άρη), ενώ τη θέση του Κριζμάν στην επίθεση θα πάει ο Λεό και θα είναι δίδυμο με τον Παμλίδη. Στη μεσαία γραμμή στη θέση του Ντομίνγκεθ θα παίξει ο Ελευθεριάδης ή ο Λιάσος. Ο Κάστρο ήταν απόντας και από προηγούμενα παιχνίδια, οπότε η απουσία του δεν προσθέτει νέα δεδομένα. Ο Γιαννίκης χθες «κατασκόπευσε» τηλεοπτικά τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. 

Όπως τονίσαμε και χθες, ο ΠΑΣ στα δύο τελευταία παιχνίδια με Λάρισα και Άρη παρουσίασε έντονα σημάδια βελτίωσης. Και η ισοπαλία με τον Άρη κρίθηκε ως θετικό αποτέλεσμα, με τον γκολκίπερ Λευτέρη Χουτεσιώτη να δηλώνει τα εξής: «Είναι πολύ βασικό για τη συνέχεια και την ψυχολογία της ομάδας το αποτέλεσμα που πήραμε. Aς μη γελιόμαστε παίζαμε απέναντι σε μια καλή και φορμαρισμένη ομάδα όπως είναι ο Άρης. Στα πρώτα ματς της σεζόν ήμασταν αποτελεσματικοί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δεχόμασταν εύκολα γκολ και έπρεπε να βρούμε αντίδοτο για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Φαίνεται ότι στα τελευταία παιχνίδια έχει βρεθεί λύση σ’ αυτό. Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του σκοραρίσματος θεωρώ ότι είναι τυχαίο το γεγονός. Οι επιθετικοί μας είναι ικανότατοι και θα βρεθεί λύση».