Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

"Ο Παπάζογλου ήταν ο πιο σύγχρονος λίμπερο στην Ελλάδα"

Ο Θανάσης Παπάζογλου αρχηγός του ΠΑΣ αρχές δεκαετίας του '80

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πριν από μία εβδομάδα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο διεθνής αμυντικός Θανάσης Παπάζογλου, που αγωνίστηκε σε Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Τρίκαλα, κάνοντας σημαντική καριέρα.

Μάλιστα, ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ αγωνίστηκε και στην Εθνική ανδρών της χώρας μας. Για το ξεκίνημα της καριέρας του Θανάση Παπάζογλου στον Άρη, μίλησε στη στήλη ο παλιός ρεπόρτερ Κώστας Βουλώνης, που επί σειρά ετών κάλυπτε το ρεπορτάζ των «κιτρινόμαυρων» σε αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε από την «Δράση», στη συνέχεια μετακόμισε στα «Μακεδονικά Σπορ» του Δημήτρη Νάστου, για ένα μικρό διάστημα στη δεκαετία του ’60 πέρασε και από τα «Αθλητικά Νέα» του Νίκου Καμπάνη. Όμως η μεγάλη δημοσιογραφική του πορεία ταυτίστηκε στα «Μακεδονικά Σπορ», η συνέχεια των οποίων ήταν τα «ΣΠΟΡ του Βορρά» με διευθυντή τον Δημήτρη Μπούζα. 
Ως ρεπόρτερ του Άρη ο Κώστας Βουλώνης παρακολούθησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Θανάση Παπάζογλου, λέγοντας στον «Η.Α» τα εξής: «Τον θυμάμαι πιτσιρικά που ήρθε στον Άρη. Ήταν ο πιο σύγχρονος λίμπερο που υπήρχε όχι μόνο στον Άρη αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο μοναδικός που ήξερε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έπαιρνε τη μπάλα από την άμυνα και την κατέβαζε στην αντίθετη περιοχή, κάτι που βλέπουμε συχνά σήμερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όμως ο τότε προπονητής του Μπράνκο Στάνκοβιτς δεν ήθελε να βγαίνουν μπροστά οι αμυντικοί, ήταν της παλιάς σχολής. Γι’ αυτό προτιμούσε για το κέντρο άμυνας περισσότερο τους Φοιρό, Βένο. Ο Παπάζογλου ήταν μεγάλος παίκτης, το έδειξε αυτό και μετά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχε μεγάλη προσωπικότητα στο γήπεδο. Ήταν ένα πρωτοπόρο λίμπερο στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θυμάμαι σε ένας ματς της Εθνικής με τη Δανία, επί Αλκέτα Παναγούλια, έπαιξαν δίδυμο στην άμυνα Φοιρός και Παπάζογλου. Πολύ λυπάμαι που έφυγε από την ζωή. Ήταν καλό παιδί και πάντα είχαμε καλές σχέσεις. Μετά από χρόνια βρισκόμασταν πολλές φορές σε συγκεντρώσεις παλαιμάχων παικτών του Άρη. Ήταν καλός τύπος και του άρεσε πολύ το τραγούδι και η μουσική».