Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Καλός ο ΠΑΣ έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη

Άδικη η ισοπαλία 0-0 για τον ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον Άρη

ΦΩΤΟ: ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ


Μπορεί χθες να έριχνε καρεκλοπόδαρα την ώρα του αγώνα και ο αγωνιστικός χώρος λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερών που έπεσε να δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών, αλλά ο ΠΑΣ έδειξε ότι ήταν σε καλή μέρα και με καλύτερες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Το τελικό αποτέλεσμα 0-0 δεν είναι κακό για τον ΠΑΣ, απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Άρης (είχε 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα εκτός έδρας), αλλά χθες ο «Άγιαξ» ήταν σε καλή μέρα και βάσει της εικόνας του αγώνα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Με καλύτερες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες το παιχνίδι ασφαλώς θα ήταν καλύτερο, γιατί και οι δύο ομάδες αρέσκονται στο ποιοτικό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Όμως χθες, λόγω της δυνατής βροχής που έπεφτε επί 90 λεπτά χωρίς σταματημό, έπεσαν τόνοι νερού στο γήπεδο και ήταν λογικό να επικρατήσουν οι δυνατές μονομαχίες, αφού δεν μπορούσε να παιχτεί τεχνικό ποδόσφαιρο. Επειδή όμως οι γηπεδικές συνθήκες ήταν ίδιες και για τις δύο ομάδες, κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί ως δικαιολογία για το αποτέλεσμα το γήπεδο.

Αν έπρεπε μια ομάδα να κερδίσει, αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Όχι γιατί έπαιξε κάποιο σπουδαίο ποδόσφαιρο, καθώς κάτι τέτοιο δεν επέτρεπε ο καιρός και η κατάσταση του γηπέδου, αλλά γιατί έχασε τρεις με τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να πάρει τρίποντο, που θα ήταν χρυσάφι. Και ο βαθμός είναι καλός, με τον δεύτερο στη βαθμολογία Άρη έπαιζε, αλλά του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το 1-0 ή ακόμη και το 2-0. Ο ΠΑΣ έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, στο 27’ με τον Σιόντη που από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 75’ με το τετ-α-τετ του Κριζμάν που δεν μπόρεσε να πλασάρει τον γκολκίπερ του Άρη μετά την κάθετη μπαλιά του Καρτάλη και στο 78’ με τον Παμλίδη που ήταν μόνος του στα καρέ των φιλοξενουμένων και πλάσαρε πάνω στον Μπουσέ. Ο Άρης δεν έχασε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Απειλητικός φάνηκε προς το τέλος όταν τα σουτ των Μαντσίνι και Ροζ έφυγαν άουτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να είναι πιεστικός και να μπαίνει στο παγωμένο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τον αέρα της ομάδας που σύμφωνα με την βαθμολογία και τα αποτελέσματα που έφερε εκτός έδρας, να θεωρείται φαβορί για τη νίκη. Μόλις στο 3’ ο Μαντσίνι έκοψε τη μπάλα στον Μάνο μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά ο Παντελάκης έδιωξε σε κόρνερ. Μετά το πρώτο 20λεπτο το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί, κυριαρχώντας οι κόντρες και οι σκληρές μονομαχίες. Ο ΠΑΣ στο 18’ έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στην εστία των κιτρίνων, όταν σε μια φάση διαρκείας ο Καρτάλης έπιασε άψυχο σουτ μέσα από την περιοχή χωρίς αποτέλεσμα. Οι απειλές από πλευράς γηπεδούχων συνεχίστηκαν. Στο 27’ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παμλίδης από αριστερά έκοψε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Σιόντη που από τον άξονα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια. Ο Άρης μετά από ώρα έδειξε τα δόντια του, όταν στο 27’ πέτυχε γκολ με τον Μαντσίνι που σωστά ακυρώθηκε από τον διαιτητή Τσαγκαράκη. Ο Σίλβα από δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα προς την εστία του ΠΑΣ, βγήκε και απέκρουσε ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης, ενώ την ίδια ώρα έπεσε πάνω του με τη φόρα που είχε ο Μάνος και τον χτύπησε άθελά του στην πλάτη. Η μπάλα από την απόκρουση του Χουτεσιώτη πήγε στον Μαντσίνι που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΣ. Έγινε επισκόπηση της φάσης στο VAR, είδε την φάση στο βίντεο ο ρέφερι και αποφάσισε-σωστά- να ακυρώσει το γκολ. Ο Άρης που δεν ήταν και χθες σε καλή μέρα, προς το τέλος του ημιχρόνου γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς στο 40’ σε μπαλιά του Κριζμάν ο Καρτάλης έβαλε το δεξί πόδι στη μπάλα που δεν είναι το καλό του και δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα.

Στο β’ ημίχρονο έγιναν πιο δύσκολες οι συνθήκες του αγώνα, αφού συνεχίστηκε η δυνατή βροχή και βάρυνε περισσότερο ο αγωνιστικός χώρος. Ο ΠΑΣ συνέχισε να παίζει με δεμένες γραμμές, να πηγαίνουν οι παίκτες του πρώτοι στη μπάλα, να κερδίζουν μονομαχίες και να μη επιτρέπουν στον Άρη να μπαίνει στα καρέ. Ναι μεν οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερα λεπτά κατοχή μπάλας, αλλά τις ευκαιρίες τις είχε ο ΠΑΣ και όχι ο Άρης. Στο 75’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν σε κάθετη μπαλιά του Καρτάλη, ο Κριζμάν βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Άρη και ενώ ήταν απέναντι στον τερματοφύλακα, δεν μπόρεσε να έχει γρήγορη σκέψη για το τι θα κάνει και ο γκολκίπερ βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε. Ο ΠΑΣ βλέποντας ότι δεν τον ήθελε η μπάλα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, προς το τέλος πρόσεξε περισσότερο την άμυνα για να εξασφαλίσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ένιωσε πίεση από τον Άρη. Στο 82’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Μάνου που βρήκε την πλάτη του Εραμούσπε και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι, μετά και από εξέταση της φάσης στο VAR. Στο 86’΄σουτ του Μαντσίνι από αριστερή πλάγια θέση έφυγε άουτ και στο 92’ ένα γυριστό μονοκόμματο σουτ του Ροζ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΣ επέστρεψε και πάλι στις καλές εμφανίσεις. Αν δεν έβρεχε θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Άρη. Άριστα παίρνουν οι περισσότεροι παίκτες και ο Γιαννίκης. Ο κόουτς είχε πολύ διαβασμένο το παιχνίδι, μπλόκαρε όλα τα ατού του Άρη, στον κατάλληλο χρόνο πέρασε και τον Λεό στον αγώνα αντί του καλού αλλά κουρασμένου Μπρένερ και όταν χρειάστηκε η ομάδα δυνάμεις και τρεξίματα, πέρασε τους Λιάσο, Ελευθεριάδη και τον Πανουργιά, που έπαιξε φέτος για πρώτη φορά. Κορυφαίοι από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν οι Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπρένερ, Παμλίδης, Καρτάλης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Ο Άρης, όπως έχασε στη Λαμία από την ουραγό τοπική ομάδα, έτσι κόντεψε να χάσει χθες και στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ. Στην ενδεκάδα του είχε έναν μόνο Έλληνα, τον Μάνο, θυμίζοντας πραγματική ποδοσφαιρική «Βαβέλ». Η ισοπαλία 0-0 πρέπει να ικανοποιεί τους κίτρινους. Ξεχώρισαν ο τερματοφύλακας Μπουσέ και οι Μπεναλουάν, Τζέγκο.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Τσαγκαράκης ήταν σε γενικές γραμμές καλός. Πήγε στο τέλος να τα χαλάσει κρατώντας 5,50 λεπτά καθυστερήσεων, αντί για 4 που έδειξε, αλλά δεν έκανε το λάθος. Στο 33’ με την χρήση του VAR σωστά ακύρωσε το γκολ του Μαντσίνι, αφού είχε προηγηθεί φάουλ του Μάνου πάνω στον Χουτεσιώτη, ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν σοβαρό τραυματισμό του γκολκίπερ. Χωρίς λάθη και οι επόπτες Κούλα του Συνδέσμου Ξάνθης και Κολλιάκος του Συνδέσμου Αθηνών. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας και βοηθός ο Παπαδάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Πίρσμαν, Παμλίδης, Κριζμάν (ΠΑΣ), Γκανέα, Μπρούνο Γκάμα (Άρη).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (90' Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74' Λέο), Παμλίδης (90'+3 Πανουργιάς), Κρίζμαν (90' Ελευθεριάδης).
AΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα (57' Σούντγκρεν), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι, Σίλβα (57' Λόπεθ), Γκάμα (78' Γκαρσία), Μάνος.

……………….

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2
ΠΑΟΚ – Βόλος 3-1
Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Ατρόμητος - ΟΦΗ 0-0
Παναθηναϊκός – Λάρισα 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0
Λαμία - ΑΕΚ
  0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Ολυμπιακός 41
Άρης 33
ΠΑΟΚ 31
ΑΕΚ 30
Παναθηναϊκός 25
Αστέρας Τρίπολης 21
Βόλος 19
ΟΦΗ 19
Ατρόμητος Αθηνών 18
Απόλλων Σμύρνης 15
ΠΑΣ Γιάννινα 15
Παναιτωλικός 11
Λάρισα 8
Λαμία 5
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Λαμία έχει τρεις αγώνες λιγότερους.
- Ολυμπιακός, Άρης, Λάρισα, Ατρόμητος, Απόλλων, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.15 Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός
19.30 Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
17.15 Βόλος – Λαμία
17.15 ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
19.30 Άρης – Παναθηναϊκός
21.30 ΑΕΚ – Ατρόμητος Περιστερίου