Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Κλάτενμπεργκ: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Άρη

Το καθαρό φάουλ του Μάνου πάνω στον Χουτεσιώτη


Ο επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων της 16ης αγωνιστικής δικαίωσε τον διαιτητή Τσαγκαράκη που στον χθεσινό αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0 ακύρωσε το γκολ του Μαντσίνι στο 33’ καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Μάνου πάνω στον γκολκίπερ του ΠΑΣ Χουτεσιώτη.

Τόνισε ότι ο Μάνος βρήκε με τα πόδια το κεφάλι του Χουτεσιώτη και τον έβγαλε εκτός δράσης. Συνεπώς πέφτουν στο κενό και οι….κλάψες του Άρη για τους 2 πόντους που έχασε στα Γιάννινα, απέναντι στον καλό ΠΑΣ που έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Ο Κλάτενμπεργκ μόνο αυτή τη φάση σχολίασε, πράγμα που σημαίνει ότι την φάση που ο Άρης ζήτησε πέναλτι για χέρι του Εραμούσπε, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής προφανώς την παρέβλεψε θεωρώντας ότι σωστά δεν δόθηκε τίποτα και η φάση αυτή δεν είναι επίμαχη.

Ο Κλάτενμπεργκ είχε συγκεκριμένα τα εξής αναλύοντας τη φάση: «Ο διαιτητής κατακύρωσε τέρμα σε φάση όπου ο τερματοφύλακας έδιωξε την μπάλα με τα χέρια του μέσα στην περιοχή ενώ στη συνέχεια ένας επιτιθέμενος πηδά πάνω από το κεφάλι του, με την μπάλα να καταλήγει σε άλλον επιτιθέμενο ο οποίος κατάφερε να σκοράρει σουτάροντας προς το τέρμα, το οποίο δεν υπερασπιζόταν ο τερματοφύλακας. Ο VAR έλεγξε την κάμερα με γωνία λήψης πίσω από το τέρμα η οποία έδειξε επαφή του ποδιού του επιτιθέμενου με το κεφάλι του τερματοφύλακα. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα, καθώς ακόμα και αν ο επιτιθέμενος προσπάθησε να αποφύγει την επαφή, αυτή πραγματοποιήθηκε με το πόδι του πάνω στο κεφάλι του τερματοφύλακα, επηρεάζοντας αρνητικά την ικανότητα του τερματοφύλακα να αντιδράσει, να σηκωθεί σωστά και να επιχειρήσει να αποκρούσει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 12.00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΠΑΣ