Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Κ. Βρακάς: Μέχρι τον Μάρτιο μπορούμε να περιμένουμε

Δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Ιωαννίνων μπήκε λουκέτο από τις 5 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, πριν δηλαδή υπάρξει καθολικό λοκντάουν με την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Από μόνη της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, μόλις στις αρχές Οκτωβρίου είχαν αυξηθεί τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή των Ιωαννίνων και πριν υπάρξουν οριζόντια μέτρα, αποφάσισε την αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων. Από τότε δεν πήγαν οι ομάδες στη σέντρα. Όσο ο καιρός περνά, με το πρόβλημα του κορονοϊού να υφίσταται και η χώρα να είναι καραντίνα, τόσο δυσκολεύει και η έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα περιορίζεται και ο χρόνος για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αφού οι ομάδες, αν ανάψει το πράσινο φως για αγώνες, θα πρέπει να κάνουν νέα προετοιμασία. 

Ερωτηθείς από τον «Η.Α» ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς, πως θα χειριστεί την όλη κατάσταση η Ένωση ως διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων δήλωσε: «Είναι κάτι που ξεπερνά τις δικές μας δυνατότητες και ούτε είμαστε εμείς αρμόδιοι για τη λήψη των αποφάσεων. Πάνω από όλα μπαίνει η υγεία. Συνεπώς βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής και περιμένουμε πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Αν μέχρι τον Μάρτιο επιτραπεί η τέλεση αγώνων, θα βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε την κατάσταση και να γίνουν αγώνες μέχρι τον Ιούνιο. Έστω και αν χρειαστεί να κάνουμε έναν γύρο αγώνων και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Αν τραβήξει η κατάσταση πιο πέρα, δεν μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι για την τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της Γ’ Εθνικής θα υπάρξει κεντρική απόφαση από την ΕΠΟ».

Για την κατάσταση που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία στα Γιάννινα όλο αυτό το διάστημα της αναστολής των αγώνων και της απαγόρευσης των προπονήσεων ανέφερε: «Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή μας, από τον κανόνα αυτόν δεν μπορεί να ξεφύγει και το ποδόσφαιρο. Τα σωματεία αν εγγραφούν στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα πάρουν οικονομικές ενισχύσεις. Θέλω να επισημάνω με την ευκαιρία, να απλουστευθούν οι διαδικασίες για την εγγραφή των σωματείων στην εφαρμογή του Μητρώου της ΓΓΑ ώστε να εγγραφούν όλα».